SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!

Sebastian Nadal, cerându-i fiului său să se retragă de la Wimbledon / Captură Sport Live +23   FOTO
Sebastian Nadal, cerându-i fiului său să se retragă de la Wimbledon / Captură Sport Live

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 10:35 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 11:47

Tatăl lui Rafael Nadal, Sebastian, a oferit o reacție elocventă în timpul meciului jucat de fiul său contra lui Taylor Fritz, în sferturile de finală de la Wimbledon, duel câștigat de iberic în cinci seturi, scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

În setul doi, într-un moment de joc în care Nadal era vizibil afectat de accidentarea sa din zona abdominală, Sebastian, tatăl marelui campion spaniol, a fost surprins de camerele TV în timp ce îi cerea imperativ fiului său să se retragă din turneu! În același timp, Maria Isabel, sora lui Rafa, și Carlos Costa, agentul fostului lider mondial, îl îndemnau la rândul lor pe Nadal să abandoneze.

După ce a primit de două ori îngrijiri medicale din partea doctorului turneului, Nadal a izbutit, cumva, să întoarcă soarta partidei și să se impună în cinci seturi de un dramatism aparte. La conferința de presă de la finalul partidei, ibericul a confirmat că oamenii din loja sa i-au cerut să renunțe și să se retragă din meci. 

God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”
WIMBLEDON
God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”

S-a întâmplat și în 2011: „Toni, n-o să fac asta!”

Nu e pentru prima oară când Rafael Nadal se află într-o astfel de ipostază. În urmă cu 11 ani, Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al spaniolului, i-a cerut acestuia să se retragă din meciul cu David Ferrer de la Australian Open. Atunci, Rafa a avut de îndurat din cauza unei rupturi fibrilare la coapsa dreaptă: 

Toni, sunt în sferturile de finală ale Australian Open, nu renunț nicidecum la meci”, i-a răspuns Rafa mentorului său. Nadal avea să piardă acea partidă în trei seturi.

Nadal: „Sănătatea e mai importantă decât să câștigi la Wimbledon”

Calificat în semifinale la Wimbledon după „thriller-ul” de cinci seturi cu Taylor Fritz (24 de ani, locul 14 ATP), Rafael Nadal a anunțat la conferința de presă de la finalul partidei că încă nu știe dacă va putea juca în semifinala de vineri cu Nick Kyrgios.

Dublul campion de la Wimbledon a fost la un pas să abandoneze în „sfertul” dramatic cu Taylor Fritz, meci în care problemele din zona abdominală i-au cauzat dureri la limita suportabilității.

Vizibil afectat la serviciu și în deplasare, Nadal a beneficiat de un time-out medical la jumătatea setului secund, într-un moment în care părea că prezența sa în turneu mai atârnă doar de un fir de ață. Ibericul s-a îndreptat către vestiare alături de medicul turneului, iar oamenii din staff-ul său chiar l-au îndemnat să se retragă din meci.

Urmează să fac mai multe teste pentru a vedea despre ce e vorba. Sper să pot juca. E dificil, lucrurile nu pot fi rezolvate când ai o problemă de asemenea natură. Dar există un lucru mai important decât să câștigi la Wimbledon, sănătatea!”, a punctat Nadal la conferința de presă. 

+19 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Taylor Fritz

Citește și alte știri din tenis: 

God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”

VIDEO+FOTO Supraviețuitorul! Nadal e în semifinale la Wimbledon, după un thriller de 5 seturi cu Fritz: „M-am gândit că nu pot să termin meciul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cristealaur
cristealaur  •  07 Iulie 2022, 14:07

Normal ca e greu de inteles pentru novici.....alt novice, Novak Djokovic l-a batut pe acelashi american, Fritz, in cinci seturi la AO cu spatele blocat....shi ăsta era dopat?...greu , greu de inteles....

dinamo100
dinamo100  •  07 Iulie 2022, 12:18

Este greu de inteles cum cineva de 36 de ani, cu grave probleme musculare nu poate fi invins de un tip in deplinatatea fortelor si care il conducea cu 2-1 la seturi!! Nadal e un supraom! Sper sa nu aflam peste ani, ca si la Lance Amstrong, ca a umblat cu substante intezise.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează