SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images +23   FOTO
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 08:53 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 11:12

Calificat în semifinale la Wimbledon după „thriller-ul” de cinci seturi cu Taylor Fritz (24 de ani, locul 14 ATP), Rafael Nadal a anunțat la conferința de presă de la finalul partidei că încă nu știe dacă va putea juca în semifinala de vineri cu Nick Kyrgios. 

  • Semifinalele Wimbledon 2022 de pe tabloul masculin: Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) - Cameron Norrie (26 de ani, locul 12 ATP) și Rafael Nadal - Nick Kyrgios (27 de ani, locul 40 ATP)

Dublul campion de la Wimbledon a fost la un pas să abandoneze în „sfertul” dramatic cu Taylor Fritz, meci în care problemele din zona abdominală i-au cauzat dureri la limita suportabilității. 

Vizibil afectat la serviciu și în deplasare, Nadal a beneficiat de un time-out medical la jumătatea setului secund, într-un moment în care părea că prezența sa în turneu mai atârnă doar de un fir de ață. Ibericul s-a îndreptat către vestiare alături de medicul turneului, iar oamenii din staff-ul său chiar l-au îndemnat să se retragă din meci.

Rafa a ales, însă, să continue, iar antiiflamatoarele primite l-au ajutat să reziste în fața asediului lui Fritz, cel care dominase partida până la acel moment. Spaniolul a reușit, cumva, să trimită partida în decisiv, obținând biletele pentru semifinale în super-tie-break.

Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!
WIMBLEDON
Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!
+19 FOTO

Nadal: „Sănătatea e mai importantă decât să câștigi la Wimbledon”

„Urăsc să mă retrag, așa că am încercat să continui să joc, asta e povestea. Am aceste manifestări de câteva zile, însă durerea a crescut în intensitate astăzi. (n.r. - miercuri, contra lui Fritz)

Urmează să fac mai multe teste pentru a vedea despre ce e vorba. Sper să pot juca. E dificil, lucrurile nu pot fi rezolvate când ai o problemă de asemenea natură. Dar există un lucru mai important decât să câștigi la Wimbledon, sănătatea!”, a punctat Nadal.

Cel mai probabil, Nadal se confruntă cu o leziune musculară în zona abdominală. Examinările medicale de astăzi vor lămuri gravitatea accidentării și dacă spaniolul poate intra sau nu pe teren vineri.

În 2021, Novak Djokovic a avut o problemă asemănătoare la Australian Open, culmea, apărută tot într-un meci cu Taylor Fritz. Sârbul a continuat turneul cu infiltrații și și-a adjudecat în cele din urmă trofeul.

God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”
Novak Djokovic, în meciul cu Taylor Fritz din 2021 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal: „Am crezut că nu voi termina meciul”

La finalul partidei cu Taylor Fritz, Rafael Nadal a vorbit despre problemele medicale: „Corpul în general e bine, în zona abdominală ceva nu e în regulă, trebuie să recunosc. A trebuit să găsesc o cale pentru a servi diferit. În multe momente m-am gândit că nu voi putea termina meciul. Terenul, energia, ceva în plus m-au ajutat să merg mai departe însă. 

În primul rând, sper să fiu pregătit să joc meciul din semifinale. Nick este un jucător grozav în toate situațiile, dar mai ales aici pe iarbă. Va fi o mare provocare și trebuie să fiu la 100% pentru a avea șanse și asta o să încerc să fac”.

Sincer, m-am bucurat să joc un asemenea meci în fața voastră, a fanilor. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijin. A fost o după-amiază grea în fața unui jucător foarte bun. Merită felicitat Taylor, a jucat bine tot sezonul. N-a fost ușor deloc.

- Rafael Nadal

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Taylor Fritz

Citește și alte știri din tenis:

La doi pași de paradis » 15 cifre interesante înaintea semifinalei Simona Halep - Elena Rybakina

VIDEO+FOTO Supraviețuitorul! Nadal e în semifinale la Wimbledon, după un thriller de 5 seturi cu Fritz: „M-am gândit că nu pot să termin meciul”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
dandana
dandana  •  07 Iulie 2022, 21:05
Postat de 267890 pe 07 Iulie 2022, 10:03

Acest personaj chiar e odios! L-am mai vazut in cârje si apoi sprinten pe teren.

Stii la ce ma gandesc!? Bine ca nu-i foarte prost si marlan! Odios mai merge! Dar prost si marlan, ei, abia acolo e greu de gestionat.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Iulie 2022, 11:47
Postat de r9nazario pe 07 Iulie 2022, 10:48

"Terenul, energia, ceva în plus m-au ajutat să merg mai departe însă." pai zi ne ceva ul ala in ce consta bai rafa

Secretul bucătarului... sau chimistului, ca mereu le încurc. :-)

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  07 Iulie 2022, 11:46

Chimia bate biologia

Vezi toate comentariile (9)
Comentează