SPORTURI  »  TENIS  »  WINNERS OPEN

EXCLUSIV Informații în premieră despre Winners Open, noul turneu WTA de la Cluj: șansele ca Simona Halep să fie prezentă + planurile organizatorilor

Clujul va găzdui un turneu WTA în luna august. Sursă foto: Facebook Winners Open
Clujul va găzdui un turneu WTA în luna august. Sursă foto: Facebook Winners Open

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 16:25 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 16:29

Patrick Ciorcilă, tânărul director al noului turneu WTA Winners Open, a oferit detalii în premieră despre competiția ce va avea loc în august, la Cluj. 

Fostul jucător, considerat la un moment dat printre cei mai talentați din țară, a renunțat la cariera de profesionst, însă, la doar 24 de ani, este directorul turneului ce va debuta în această vară la Cluj. În direct la GSP Live, Patrick Ciorcilă a vorbit despre organizarea turneului, despre șansele ca Simona Halep și alte jucătoare importante să fie prezente la Cluj, acesta dezvăluind și alte detalii organizatorice care prevestesc revenirea tenisului de top în România. 

Patrick Ciorcilă: „Clujul are cea mai bună infrastructură din țară!”

„Suntem în focuri! Sunt niște zile pline, suntem în contact permanent cu cei de la WTA. Pregătim infrastructura necesară turneului. De aproape un an de zile lucrăm la acest proiect cu WTA, dar e un proces extrem de complicat. 

La început, nici n-am avut mari speranțe. A durat foarte mult, dar pentru România e foarte bine că revine acest proiect. De ce Cluj? Pentru că aici avem cea mai bună infrastructură din țară. Putem instala inclusiv tribune, sperăm să fie cât mai multe. Pentru jucători, vor fi toate condițiile necesare. Clujul este cel mai deschis oraș din țară pentru asemenea evenimente. Autoritățile sunt mereu alături de noi”, a spus Patrick Ciorcilă, la GSP Live. 

Federația Română de Tenis este partenera acestui turneu. A contat foarte mult sprijinul FRT în negocierile cu WTA. Cumva, a fost o validare a noastră. Cei de la Federație ne-au validat în fața celor de la WTA. Era greu să facem acest lucru de capul nostru și cred că nici n-ar fi fost normal. Vreau să fim un exemplu pentru toată lumea - Patrick Ciorcilă

Patrick Ciorcilă: „Șansele ca Simona Halep să fie prezentă sunt mici”

Realist vorbind, chiar nu am discutat deloc cu Simona Halep. Șansele ca ea să fie la turneu sunt mici. Are Olimpiada în 23 iulie, toată lumea știe că principalul ei obiectiv e o medalie olimpică, iar apoi urmează sezonul de hard. Sunt șanse mici s-o vedem pe Simona, n-are rost să spun lucruri pe care nu le cred. Dacă se întâmplă să vină, o așteptăm cu mare drag. Dacă nu, avem multe alte jucătoare din România în top”, a spus directorul Winners Open. 

Winners Open începe pe 1 august

Întrecerea de la Cluj începe în luna august, într-o perioadă aglomerată a circuitului. Totuși, directorul Winners Open e optimist că turneul va alinia nume importante la start.

„Să fim realiști! Cea mai bună poziție pentru un turneu de zgură este înainte de Roland Garros. Pe 1 august, suntem între sezonul de iarbă și sezonul de hard, sunt și Jocurile Olimpice înainte. Noi cumpărăm o licență pe care ei ți-o oferă. A existat posibilitatea să avem turneul la început de august și a fost alternativa de a-l avea la începutul lunii mai. Perioada era bună, dar clima nu era. Plus că dacă-l organizam acum, nu aveam o reglementare clară privind accesul spectatorilor. Cumva, impactul ar fi fost compromis. 

Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu prea vrem să ne gândim la un scenariu fără spectatori. Ar fi mare păcat. Cred că vor urma anumite relaxări și suntem convinși că vom avea spectatori, dar nu știu câți vor fi”, a mai spus Ciorcilă. 

În următoarele săptămâni, jucătoarele vor începe să se înscrie. Urmează să se deschidă lista săptămâna viitoare, iar ea va fi închisă la 20 iunie. Este singurul turneu din Europa la început de august. Jucătoarele care preferă zgura în detrimentul hard-ului nu vor avea alternative 

Din câte am înțeles, sunt cel mai tânăr sau printre cei mai tineri directori de turneu din lume. Nu prea te lasă să fii director de turneu la o vârstă atât de fragedă, dar aici n-au avut nimic împotrivă. Am echipa necesară pentru a livra un eveniment de top. Turneul va fi transmis în 175 de țări și nu lipsește nicio țară de top din lume. Reprezentăm Clujul, România, tenisul românesc și trebuie să facem o impresie bună - Patrick Ciorcilă

România va avea din nou un turneu WTA

După ce a pierdut licența pentru competiția BRD Bucharest Open, competiție organizată în Capitală între 2014 și 2019, România avea avea un nou turneu WTA. Astfel, în perioada 1-8 august 2021 se va desfășura Winners Open, un turneu în circuitul feminin, organizat de SportsFestival. 

Competiția se va juca la Cluj, pe zgură, atât la simplu, cât și la dublu. La start vor participa peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Turneul va fi de categorie 250. Premiile totale vor fi de 235.000 de dolari, iar campioana primește 250 de puncte WTA.

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV VIDEO Actorul care a urmărit-o live pe Simona Halep la Madrid, dezvăluiri pentru Gazetă: „Îți vine să intri pe teren!” + „Avem darul de a ne răzbuna pe sportivii care nu reușesc”

Simona Halep și-a anunțat noul antrenor: „E un om deosebit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Mai 2021, 17:21

Ciorcila e realist, turneul e plasat intr-un moment imposibil in calendar, cand toata crema circuitului e peste Ocean, in circuitul american de hard ce se incheie cu USO. E un turneu absurd. Nu inteleg de ce Serbia si-a putut plasa turneul intre cel de la Roma si RG, iar noi nu. In saptamana aceea sau in urmatoarea (cand singurul turneu ce se joaca e la Strasbourg), ar fi perfect un turneu pe zgura. In sfarsit, e cam aiurea. Din pacate, cu tot optimismul lui Ciorcila, nu cred ca vom vedea jucatoare din top 30 la Cluj.

risc_mix
risc_mix  •  07 Mai 2021, 17:20

Sanse sa joace machedoanca la Cluj? ZERO. Pai voi nu stiti ca in perioada aia o doare spatele?

853246084756615
Marcel Popa  •  07 Mai 2021, 17:07

Ce sa caute Halepoaica la Cluj?Asta este turneu de saraci .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează