SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Surpriză în primul meci al zilei de la Dubai: Elina Svitolina, eliminată în „optimi”

Elina Svitolina / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Elina Svitolina / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 13:57 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 14:16

Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) s-a oprit în optimile de finală ale turneului de la Dubai. În primul meci al zilei, ucraineanca a cedat în două seturi în fața lui Jil Teichmann (24 de ani, 35 WTA), scor 6-7(0), 2-6, după o oră și 44 de minute.

Primul set al partidei a stat sub semnul echilibrului. Fără să-și creeze prea multe șanse la retur, cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break, acolo unde Svitolina a fost de nerecunoscut: nu a câștigat nici măcar un punct, Teichmann impunându-se la 0. 

Lipsa de reacție a ucrainencei a continuat și în setul secund, Svitolina fiind surclasată de jucătoarea din Elveția. Teichmann a reușit două break-uri și s-a impus cu 6-2, reușind una dintre cele mai importante victorii ale carierei. În turul următor, Teichmann o va înfrunta pe învingătoarea di meciul Veronika Kudermetova (31 WTA) - Garbine Muguruza (7 WTA).

3.40a fost cota inițială cu care bookmakerii au creditat o victorie a elvețiencei Jil Teichmann

Svitolina nu se regăsește în 2022

Elina Svitolina nu traversează cea mai bună perioadă a sa. În 2022, a bifat până acum trei victorii și tot atâtea înfrângeri. La Australian Open, s-a oprit în turul III, învinsă de Victoria Azarenka, în timp ce la turneele de la Adelaide a cedat de fiecare dată în primul tur.

Ucraineanca se află în prezent pe locul 15 în clasamentul WTA, o scădere vizibilă față de sezoanele precedente.

Citește și alte știri din tenis:

De ce crede CTP că Ruse o poate încurca pe Halep la Dubai: „Dacă își menține condiția, o să avem ce vedea!”

Novak Djokovic, ironizat de Ryanair, după declarațiile contradictorii privind vaccinul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Februarie 2022, 14:37

Nu e o surpriza excesiv de mare. La Cincinnati, unde le-a batut pe rand pe Osaka, Bencic si Pliskova, Teichmann a aratat de ce e in stare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează