SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

WTA DUBAI // VIDEO Discursul săptămânii în WTA: a fost condusă cu set și break, dar a revenit incredibil după speech-ul antrenorului: "Asta e singura ta șansă!"

FOTO: Captură
FOTO: Captură

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 februarie 2018 21:07

Rusoaica Daria Kasatkina (20 de ani, 24 WTA) a fost protagonista unei reveniri senzaționale în prima semifinală a turneului WTA Premier de la Dubai, învingând-o pe Garbiñe Muguruza după un meci foarte disputat, scor 3-6, 7-6 (11), 6-1.

Condusă cu set și break de Muguruza, Kasatkina a luptat exemplar, a câștigat tie-break-ul setului secund după ce a salvat 3 mingi de meci, și s-a impus într-o manieră autoritară în decisiv, scor 6-1.

În setul secund, când jocul se îndrepta către o victorie a ibericei, Kasatkina a fost revitalizată de un discurs superb al antrenorului acesteia, Philippe Dehaes.

"OK, nu știi ce o să se întâmple, dar ești atât de aproape. Trebuie să stai extrem de liniștită pentru a fi pregătită când apare o nouă oportunitate. La fiecare minge de break ai returnat greșit. Acum vei returna bine. Dacă nu, vei încerca din nou. Dacă ratezi iarăși, vei munci să mai obții încă o șansă. Apoi vei vedea ce se întâmplă.

Singura șansă este să continui. Ești foarte aproape. Nu-ți pierde concentrarea. Vrei asta? Vrei asta? Vrei să continui lupta? E frumos aici, vremea e frumoasă, tribunele sunt pline. Hai să stăm încă două ore în teren. Dacă vei crede în tine, se poate întâmpla! Haide, campioana mea!", a fost discursul antrenorului Kasatkinei, care a revenit superb și a câștigat meciul.

Kasatkina va juca finala turneului din Dubai sâmbătă, de la ora 17:00, împotriva Elinei Svitolina. Este cea mai importantă finală din cariera rusoaicei de 20 de ani, care are un singur titlu cucerit până acum, în 2017, la Charleston. 

Vezi și: S-a stabilit finala turneului Premier de la Dubai: eliminări surprinzătoare pentru două dintre rivalele Simonei Halep

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
comabi
comabi  •  24 Februarie 2018, 18:15

Misto discurs... dar meciul este total diferit :)))). Imprunutati comportament de la A3 si RTV: bag-o asa ca prinde acum, la maxima audienta, lasa soparla acolo... vedem apoi ce facem. Asa si voi xu articolul asta... meciul a fost pe 21. Ati ratat momentul acum, dar hai ca merge si azi :)). Sper sa fie lipsa de profesionalism la voi, caci la cei mai sus amintiti este rea vointa, pur si simplu.

gizeh
gizeh  •  24 Februarie 2018, 10:55

... iberica care era ... unguro-australo-englezoaica Konta :))) ... mare ziarist sportiv ... mare :)))

tihi
tihi  •  24 Februarie 2018, 10:32

Kasatkina va mai face asemenea rezultate si cu alte jucatoare de elita.Este in stare sa bate pe oricare jucatoare din top 5 !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează