SPORTURI  »  TENIS  »  ELITE TROPHY

WTA ELITE TROPHY // VIDEO Kiki Bertens și Aryna Sabalenka se vor înfrunta în finala de la Zhuhai! Premii uriașe puse în joc

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 octombrie 2019 17:50

Olandeza Kiki Bertens (10 WTA) și bielorusa Aryna Sabalenka (14 WTA) se vor înfrunta în finala Elite Trophy de la Zhuhai (China).

Bertens a revenit în semifinala cu chinezoaica Saisai Zheng (40 WTA) și s-a impus după două ore și 22 de minute, scor 2-6, 6-3, 6-4. Olandeza nu se va putea relaxa nici după finala de mâine. Kiki este prima rezervă la Turneul Campioanelor de la Shenzhen și va fi chemată în cazul abandonului uneia dintre participante. 

Nici Sabalenka nu a avut o semifinală mai ușoară. Cehoaica Muchova (26 WTA) a împins ambele seturi în prelungiri. Pe primul l-a cedat 5-7, iar în al doilea a servit de două ori pentru a câștiga actul, la 5-4 și 6-5, fără succes. Sabalenka a avut nervii mai tari și s-a impus după o oră și 55 de minute de joc. 

Bertens și Sabalenka s-au mai înfruntat de cinci ori. Olandeza conduce cu 4-1, dar cea mai recentă partidă, jucată în urmă cu fix o lună, a fost adjudecată de bielorusa. Aryna a câștigat în optimile de finală de la Wuhan, scor 6-1, 7-6(9).

Premii substanțiale la Elite Trophy

Campioana de la Zhuhai obține 500.000 de dolari și 460 de puncte WTA, în timp ce finalista primește 150.000 de dolari și 200 de puncte. Cele două au mai încasat câte 200.000 de dolari pentru participare și pentru câștigarea grupelor din care au făcut parte. 

Vezi și:

Simona Halep, prima reacție după ce și-a aflat adversarele: „Va fi o mare provocare pentru mine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  27 Octombrie 2019, 09:36

Ce bine ca GSP ne informeaza despre un turneu unde nu participa nici un roman ! Dar nu nici un cuvant despre turneul ATP WT 500 de la Basel unde Tecau s-a calificat in finala de dublu si elvetianul Federer in finala de simplu. Astfel Tecau a ajuns pe pozitia 5 din 8 cei mai buni tenismeni din lume la dublu pentru Turneul Campionilor de la Londra. Cam la fel ca Halep la Turneul Campioanelor din China pentru femei.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  26 Octombrie 2019, 20:26

Bertens va fi prima rezerva la Turneul campioanelor in cazul abandonului...Simonei Halep?Doamne fereste,dar parca am mai vazut "filmul" asta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează