SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

VIDEO Ciocnire de cinci stele la Madrid! Ashleigh Barty a învins-o pe Iga Swiatek după un meci splendid

Barty a învins-o pe Swiatek la Madrid. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Barty a învins-o pe Swiatek la Madrid. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 08:52 / Actualizat marti, 04 mai 2021 10:19

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA), într-un meci din optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid. Australianca s-a impus în două seturi strânse, scor 7-5, 6-4 și continuă să impresioneze la turneul din capitala Spaniei.

Barty - Iga Switaek a fost duelul ultimelor două câștigătoare de la Roland Garros. S-a impus australianca, fiind jucătoarea mai experimentată, mai hotărâtă și mai lucidă în momentele de maximă tensiune ale partidei. 

Barty a trecut peste momentele mai puțin inspirate de la începutul meciului. A recuperat de la 0-3 în primul set, oprind avântul din start al polonezei. Treptat, liderul mondial s-a instalat la conducerea partidei și a destabilizat jocul lui Barty. Și-a adjudecat cu 7-5 în primul set și a gestionat excelent momentul. În manșa secundă, un break i-a fost de ajuns lui Barty pentru a închide setul și meciul, unul dominat de realizări de excepție pentru ambele jucătoare. 

„Fanii vor dori să vadă multe alte meciuri între aceste două jucătoare”, a scris jurnalistul Steve Tignor pe site-ul tennis.com.

Ashleigh Barty, serie impresionantă pe zgură

Campioană la Stuttgart în urmă cu două săptămâni, Barty e una dintre marile favorite și la Madrid. Va juca pentru un loc în semifinale împotriva Petrei Kvitova (12 WTA), meciul urmând să aibă loc mâine. Australianca are o serie senzațională pe zgură, care nici măcar nu e suprafața ei favorită: 16 victorii din ultimele 17 partide disputate, aici incluzând și parcursul de la Roland Garros 2019.

VIDEO Rezumatul meciului Barty - Iga Swiatek

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep explică ce temeri are înainte de meciul cu Mertens, pe care a învins-o de patru ori: „Va fi dificil”

EXCLUSIV Simona Halep: „Îmi place să gândesc tenisul, nu să-l joc la întâmplare” » Dubla campioană de Grand Slam explică sensul unui gest pe care-l face în timpul meciurilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează