SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Zâmbeşte şi la Roma » Irina Begu a trecut de Victoria Azarenka după un meci sclipitor: 6-3, 6-2

Irina Begu la finalul meciului, victorioasă şi surâzătoare // FOTO Guliver/GettyImages
Irina Begu la finalul meciului, victorioasă şi surâzătoare // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2016 00:00

Irina Begu a trecut ieri de Victoria Azarenka, 6-3, 6-2, după un meci dominant, chiar sclipitor.

Săptămânile senine se leagă pentru românca aflată pe locul 35 în ierarhia mondială. Întâi a fost Madridul, cursă până în sferturile de finală, la fel ca în 2015. O cursă cu obstacole înalte însă, numite Eugenie Bouchard şi Garbine Muguruza, a doua fiind ocupanta poziţiei a 4-a în lume.

O cursă compusă din câteva maratoane unite între ele, patru meciuri de trei seturi, toate foarte lungi şi complicate, ultimul pierdut în faţa viitoarei campioane din capitala Spaniei, Simona Halep.

"Acum îmi doresc foarte mult să fac următorul pas, să fiu între primele 20 de jucătoare, şi pentru asta trebuie să fiu şi mai puternică mental. Indiferent de scor, indiferent de punct, vreau să lupt. În majoritatea meciurilor mi-a ieşit, dar ştiu că mai am nevoie de timp ca să fiu din ce în ce mai bună", spunea Irina la Madrid, după victoria din "optimi", în faţa Christinei McHale.

O epopee, un delir aproape, al răsturnărilor de situaţie. Crezul rămâne însă acelaşi. S-a transferat automat la Roma, unde s-a schimbat un singur lucru. În bine: durata meciurilor.

A anihilat-o pe Vika

Begu s-a calificat ieri în "optimi" după o evoluţie impresionantă în faţa Victoriei Azarenka, numărul 6 mondial. 6-3, 6-2 în o oră şi 14 minute, problemele la spate ale bielorusei neumbrind fericirea din ochii Irinei şi nici faptul că românca a jucat inspirat, a servit excelent, 7 aşi şi 80% din puncte câştigate cu primul, a găsit liniile şi a pus-o pe dubla campioană de Mare Şlem mereu în întârziere la minge.

Este prima victorie a Irinei în faţa Victoriei, după 5 înfrângeri. Anul trecut, se întâlneau tot aici, la Roma, în turul 3, şi românca forţa un set decisiv luptând, găsind resurse de energie şi inventivitate. Un preview neintenţionat a ceea ce s-a întâmplat ieri şi a ceea ce şi-a propus Begu să devină. O jucătoare mai bună. Una dintre cele mai bune.

Spre "sferturi"

Irina o va întâlni în optimile de finală pe Daria Kasatkina, numărul 33 mondial, cea care a fost învinsă săptămâna trecută, la Madrid, în primul tur, de Patricia Ţig. Există o singură ciocnire anterioară, rusoaica în vârstă de 19 ani trecând de Begu anul trecut, în turneul de la Moscova, în "optimi", cu 6-3, 3-6, 6-3.

"Mereu am spus că zgura e suprafaţa mea favorită. Mă simt foarte bine pe ea, iar aceste două turnee sunt speciale pentru mine. De aceea probabil că am şi rezultate bune"
Irina Begu

"Am lucrat la câteva chestiuni în extrasezon şi mă bucur că au început să se vadă. Sper să-mi aducă succes şi pe iarbă şi pe hard"
Irina Begu

Victoriile Irinei la jucătoare de Top 10

2016 Roma Victoria Azarenka 6
2016 Madrid Garbine Muguruza 4
2015 Roma Ekaterina Makarova 8
2015 Australian Open Angelique Kerber 9
2012 US Open Caroline Wozniacki 9

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează