SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Zâmbete printre ruine » Performanță UNICĂ în istorie reușită de Kei Nishikori și Naomi Osaka, în ziua în care Japonia își plânge morții după cutremurul distructiv din Hokkaido

Naomi Osaka și Kei Nishikori, ambii semifinaliști la US Open // FOTO: Twitter IMG Tennis
Naomi Osaka și Kei Nishikori, ambii semifinaliști la US Open // FOTO: Twitter IMG Tennis

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 14:53

Îndoliată după cutremurul distructiv care a lovit Insula Hokkaido, 6,7 pe scara Richter, Japonia are și câteva motive să zâmbească.

Niponii Kei Nishikori (28 de ani, 19 ATP) și Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA) s-au calificat în semifinalele turneului de la US Open, o performanță de excepție pentru sportul japonez și asiatic.

E pentru prima oară în istorie când Japonia e reprezentată atât de sus la un turneu de Mare Șlem atât pe circuitul masculin cât și pe cel feminin. Precedentul record data din 1995, când Shuzo Matsuoka și Kimiko Date-Krumm ajungeau în sferturile turneului de la Wimbledon.

Shuzo Matsuoka, acum în vârstă de 50 de ani, antrenor al lui Nishikori pe vremea când Kei avea doar 12 ani, a comentat performanța imensă reușită de cei doi.

"E o mare diferență. Eu am fost foarte norocos să ajung până în sferturi în acel an la Wimbledon. Kei și Naomi pot însă să facă lucruri foarte mari, pot câștiga turnee de Mare Șlem", a declarat japonezul, conform nytimes.com.

Maraton Kei, victorie facilă Osaka

Naomi Osaka a trecut categoric în sferturi de ucraineanca Lesia Tsurenko (36 WTA), scor 6-1, 6-1, calificându-se în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Șlem.

Pentru un loc în finală, Osaka se va duela vineri dimineața cu americanca Madison Keys (14 WTA), finalistă anul trecut la US Open.

Motive de bucurie pentru japonezi au venit și de pe tabloul masculin, unde Kei Nishikori, finalist la ediția din 2014, s-a calificat în semifinale după un maraton palpitant cu Marin Cilic (7 ATP). Japonezul s-a impus cu 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4, după 4 ore și 12 minute de joc și urmează să joace în semifinale cu Novak Djokovic (6 ATP). 

  • Seismul, urmat de puternice alunecări de teren, s-a soldat cu cel puțin 9 morți, 30 de dispăruți și 100 de răniți, imaginile de pe străzi fiind apocaliptice.

Vezi și:  Cutremurul puternic din Japonia a anulat amicalul naționalei cu Chile » Imagini apocaliptice pe străzi + bilanțul dureros al victimelor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează