SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA TORONTO

Zboară iar » Criza s-a terminat, Simona luptă pentru trofeu la Toronto

Pentru calificarea în finala de la Toronto, Simona Halep va primi un cec de 227.640 de dolari
Pentru calificarea în finala de la Toronto, Simona Halep va primi un cec de 227.640 de dolari

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2015 00:00

Românca a învins-o în semifinale pe Sara Errani și va juca azi pentru trofeu cu învingătoarea dintre Serena Williams și Belinda Bencic. De la Indian Wells, din luna martie, ea nu mai ajunsese să joace pentru o cupă. Bilanţul ei în 2015 pe hard a ajuns la 28 victorii şi 3 înfrîngeri.

Simona Halep a fost în genunchi la finalul meciului cu Sara Errani De epuizare și de fericire. S-a decis să meargă la Toronto în ultima clipă. Fără așteptări, doar cu gîndul de a juca tenis. Și timp de o săptămînă a avut parte de tot felul de teste. Ieri, în meciul cu italianca de pe locul 17, a dus încă o bătălie fizică, una care a făcut-o să spună că e aproape moartă de oboseală.

Chiar dacă se mai calificase de 17 ori pînă acum într-o finală a unui turneu, cea de acum e specială. Mai ales că vine în contextul în care Simonei îi lipseau victoriile legate. De la Indian Wells ea nu mai reușise să facă pasul spre meciul la finalul căruia se dă un trofeu. Ieri, a reușit, după ce a învins-o pe Sara Errani cu 6-4, 6-4.

Primul set a început cu un game în care Halep a avut două șanse de break, dar pe care nu le-a concretizat. Sara i-a confiscat serviciul și conducea cu 2-0. "Ai făcut-o praf", i-a spus antrenorul Pablo Lozano Sarei. Era doar începutul pentru că Simona a început să returneze incredibil și să o agreseze din toate părțile terenului pe Errani. A avut șanse de break în patru din cele cinci game-uri de serviciu ale italiencei. Le-a concretizat de două ori și s-a impus în primul set cu 6-4.

În tot acest timp spectatorii români de la Toronto i-au strigat neîntrerupt numele, i-au dat indicații și au fluturat numeroasele steaguri tricolore. Uneori au fost prea gălăgioși, atît de gălăgioși încît au enervat-o pe Errani, însă atmosfera a fost incredibilă, atît de intensă încît la final amfitrioana a întrebat-o pe Simona dacă sîntem în România sau în Canada. "Ole, Ole. Hai Simona! Hai Simona!" au fost încurajările aduse direct de pe stadionul de fotbal.
Lupta a fost mai aprigă în al doilea set, cu Errani punîndu-i mai multe probleme Simonei.

Balanța s-a înclinat cînd într-o parte, cînd în alta, însă italianca a fost cea care a trebuit să alerge mereu după româncă. 3-1, 4-2 și Simona era aproape. Sara a alergat și mai mult, a dat și mai multe mingi înapoi și a venit la 4-4.

Simona a găsit energia necesară pentru a cîștiga din nou pe serviciul adversarei și apoi a concretizat a patra minge de meci. "Sînt bucuroasă că am încheiat în două seturi, pentru că dacă ajungeam în decisiv, nu știu ce se întîmpla", a spus Halep.

La Toronto va fi a patra finală a sezonului pentru ea. Azi o va întîlni pe învingătoarea dintre Serena Williams și Belinda Bencic. "Vă spun un secret, eu deja am cîștigat acest turneu", a explicat ea. Asta nu înseamnă că nu va lupta pentru fiecare minge și nu va da totul pentru a pune în vitrină al doisprezecelea trofeu al carierei.

La fel ca la Doha

Simona Halep le-a învins la Toronto pe Kerber, Radwanska și Errani. Aceleași jucătoare pe care le-a învins în 2014, la Doha, atunci cînd a cîștigat trofeul. Numai că acolo au fost în ordine inversă. În sferturi pe Errani, în semifinale pe Radwanska și în finală pe Kerber.

34 de lovituridirect cîștigătoare a reușit ieri Simona Halep, față de 9 ale adversarei

11-6este balanța dintre finalele pierdute și cele cîștigate de Simona în carieră

9-1este raportul dintre victoriile și înfrîngerile Simonei în fața jucătoarelor de Top 20 în 2015

Semifinalele Simonei în 2015

Shenzhen WTA International cîștigată
Dubai WTA Premier 5 cîștigată
Indian Wells Premier Mandatory cîștigată
Miami WTA Premier Mandatory pierdută
Stuttgart  WTA Premier 700 pierdută
Roma Premier 5 pierdută
Toronto Premier 5 cîștigată

Evoluția lui Halep în semifinalele turneelor WTA

An Cîștigate-Pierdute
2010 1-0
2011 1-0
2012 1-1
2013  6-1
2014 5-2
2015 3-3

Ruzici, manager pentru toată cariera

Courtney Nguyen, jurnalistă care acum lucrează pentru WTA, i-a provocat pe cîțiva dintre cei care urmăresc contul de Twitter WTA Insider să-i adreseze întrebări Simonei Halep. Ea a ales cîteva și la conferința de după meciul cu Radwanska. Una a fost despre influența pe care a avut-o Virginia Ruzici în cariera sa.

"A fost foarte importantă pentru mine, atunci cînd a devenit managerul meu. Aveam 16 ani și a însemnat foarte mult pentru mine ca o fostă campioană de Mare Șlem să vină să mă ajute, din poziția de manager. Nu discutăm prea mult despre tenis. Doar despre experiența sa, cum e să joci finale în turnee mari, pe terenuri mari. Vorbim zilnic. E o doamnă foarte drăguță și m-a ajutat să devin mai puternică și de aceea vreau să-i mulțumesc și cred că o s-o păstrez ca manager pentru toată cariera mea", a spus Simona.

Diferența de presiune

Simona Halep a mai vorbit la conferința de presă de după meciul din sferturi de finală cum diferă presiunea pe care o simte la turneele din circuit față de cele de Grand Slam.

"Mereu vorbim despre cele de Mare Șlem ca și cum ar fi cele mai mari, dar trebuie să abordezi o astfel de competiție la fel ca și pe celelalte din fiecare săptămînă. Pentru că ele sînt la fel de mari și sînt ca un Mare Șlem. La ele întîlnești jucătoare de top încă din primul tur, așa că nu e mare diferență, doar în mintea noastră e. Nu vreau să mă mai gîndesc, pentru că anul acesta nu am avut rezultate prea bune. Mi-am spus că trebuie să repet performanța de la Roland Garros din 2014 și nu a fost bine deloc. Mi-am resetat un pic gîndirea și mi-am spus că dacă ajung în semifinale sau finală la fiecare turneu pe care-l joc, atunci e bine. Așa că nu mă mai gîndesc la turneele de Mare Șlem", a elaborat Halep.

Victoria cea mai mare a fost cu Serena

Victoria cu Radwanska din sferturile de finală de la Toronto a însemnat succesul cu numărul 300 pentru Simona Halep. Întrebată dacă își mai aduce aminte de prima victoria din circuit, ea a spuns că nu, dar cea mai importantă dintre cele 300 rămîne cea de la Singapore cu Serena.

Se mută la Cincinnati

Simona nu are prea mult timp de odihnă pentru că de luni începe turneul de la Cincinnati. Ieri a fost făcută tragerea la sorți a tabloului, iar românca e cap de serie trei și urmează să o întîlnească în turul al doilea pe învingătoarea din partida Kristina Mladenovic-Daniela Hantuchova. Anul trecut, a treia jucătoare a lumii a ajuns pînă în sferturi de finală, unde a fost învinsă de Maria Șarapova. Direct pe tabloul principal al turneului de categorie Premier 5, a treia categorie, se mai află o singură româncă. Irina Begu se va duela în primul tur cu Alize Cornet.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
100002473541087
Danut Ognean  •  16 August 2015, 11:59

unde e CTP-ul atotstiutor cu criticile lui acum? bravo Simona! succes in finala

1701791776714401
Antoneta Borcan  •  16 August 2015, 10:08

sintem mindri de tine,Simona!iar in finala iti tinem pumnii!oricum,ai dat o palma tuturor care te credeau terminata!comentarii idioate se vor mai face,dar tu esti si vei fi,o fata inteleapta,ce merge pe drumul ei,fara sa le ia in seama!romanii adevarati,ce-ti sunt alaturi la bine,dar si la rau,se bucura intotdeuna alaturi de tine!clipele fericite pe care ni le daruiesti,nu pot fi descrise!asa ca,fruntea sus si cit mai sus!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  16 August 2015, 09:55

Multa bafta Simona cu Bencic! Sper sa faci fata fizic..dar ai un avantaj ca ai terminat in 2 seturi si ai jucat si cateva ore mai devreme.. pe cand bencic a jucat 3 seturi intense si a jucat cu cateva ore mai tarziu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close