SPORTURI  »  TENIS  »  MUTUA MADRID OPEN

ANALIZĂ Zgura fără titani » Rafael Nadal absent la Madrid, Novak Djokovic șters. Cine va străluci?

Novak Djokovic și Rafael Nadal au o rivalitate sonoră, ei întâlnindu-se de 59 de ori în circuit Foto Guliver/GettyImages
Novak Djokovic și Rafael Nadal au o rivalitate sonoră, ei întâlnindu-se de 59 de ori în circuit Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 13:30 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 13:59

Rafael Nadal și Novak Djokovic vor absenta în premieră din turneul de la Madrid, care va debuta miercuri, iar timpul până la Roland Garros se scurge repede. Se pregătește o noutate la Paris? Cine are șanse să triumfe acolo?

Turneul Masters 1000 de la Madrid își va disputa primele meciuri de pe tabloul principal începând de miercuri, fără însă ca acolo să se regăsească numele lui Rafael Nadal și Novak Djokovic. Întâi și-a anunțat forfait-ul spaniolul, care încă suferă neașteptat de mult din cauza accidentării la șold apărute în timpul Australian Open, în ianuarie.

Patru românce pe tabloul principal de la Madrid » Cîrstea și Bogdan debutează chiar din prima zi
WTA MADRID
Patru românce pe tabloul principal de la Madrid » Cîrstea și Bogdan debutează chiar din prima zi

Rafael Nadal și Novak Djokovic, probleme fizice diferite

„Accidentarea ar fi trebuit să mă țină pe bară șase-opt săptămâni", a explicat el într-un mesaj pe Instagram. „Dar au trecut 14. Am urmat toate indicațiile medicilor, însă recuperarea nu a mers așa cum au spus ei că ar fi trebuit. Așa că sunt într-o situație dificilă", a punctat spaniolul, 36 de ani, actualmente pe locul 14 ATP.

La două zile distanță după Rafa, și Nole a comunicat organizatorilor că va absenta de la ediția 2023 a Mutua Madrid Open. Nu a furnizat un motiv oficial, însă este foarte probabil ca problemele de la cotul drept să fie mai severe decât a lăsat sârbul să se înțeleagă. 

„Cotul meu nu este în forma ideală, dar destul de bine pentru a aborda primul meci", a admis Novak în conferința de presă dinaintea turneului de la Banja Luka.

Imagini îngrijorătoare s-au filtrat din timpul antrenamentelor, sârbul a jucat tot timpul cu un bandaj în zona sensibilă, apoi a pierdut în sferturi de finală în fața compatriotului Dusan Lajovic, viitorul campion.

Prima ediție Mutua Madrid Open fără Nadal și Djokovic la start

De când se dispută turneul din capitala Spaniei, în afara ediției inaugurale, 2002, și a celei din 2020, anulată din cauza pandemiei de Covid-19, nu s-a întâmplat ca atât Rafael Nadal, cât și Novak Djokovic să lipsească.

Celor doi le mai rămâne un singur concurs mare, Masters-ul de la Roma, pentru a căuta un rezultat important pe zgura roșie europeană în acest sezon. Apoi vine Roland Garros-ul, acolo unde și-au împărțit titlurile din 2016 încoace, Nadal 5 din totalul său de 14, iar Djokovic cele două pe care a reușit să le cucerească.

Rafael Nadal nu a jucat niciun meci din ianuarie, iar recuperarea sa este apăsată de incertitudine. Nole, după ce a ratat turneele americane de la Indian Wells și Miami fiindcă nu avea statut de persoană vaccinată anti-Covid-19, a pășit tremurător pe suprafața roșie europeană. 

Această fragilitate a titanilor – ambii cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares, deschide, măcar puțin, ușa pentru un nou campion la Paris.

8 titlurila Madrid au împreună Nadal și Djokovic, 5 pentru spaniol, 3 cucerite de sârb

Cine ar putea fi învingătorul-surpriză la Roland Garros? Alcaraz, Tsitsipas, Sinner, Rune?

Zgura fără titani » Rafael Nadal absent la Madrid, Novak Djokovic șters. Cine va străluci?
Alcaraz, Tsitsipas, Sinner, Rune au cele mai mari cote la Roland Garros

Casele de pariuri îi dau în continuare pe Djokovic și Nadal între primii trei favoriți, cu mai multe șanse pentru sârb, dar cine ar putea fi învingătorul în premieră?

  • Carlos Alcaraz, 19 ani, 2 ATP, este considerat chiar favoritul principal în destule locuri și nu este deloc o opțiune fantezistă. Tânărul care va împlini 20 de ani în luna mai s-a încoronat deja campion la Barcelona, conservându-și titlul cucerit anul trecut. A făcut-o etalând un tenis brutal de bun, dar și creativ, dublat de un efort inepuizabil. Curg laudele pentru Carlitos, din toate părțile, și, având deja un titlu de Mare Șlem în palmares, arată că are psihicul tare al învingătorilor
  • Stefanos Tsitsipas, 24 de ani, 6 ATP, a jucat deja o finală la Roland Garros și l-a dus pe Djokovic cu 2-0 la seturi. Are, de asemenea, două titluri la Monte Carlo, concurs Masters 1000, în 2021 și 2022, iar în acest sezon a atins ultimul act la Barcelona, cedând în fața lui Alcaraz
  • Jannik Sinner, 21 de ani, 8 ATP, a anunțat și el că nu va juca la Madrid. A avut destule probleme fizice anul trecut, dar în 2023 s-a prezentat mai puternic, iar în sezonul de zgură a atins semifinalele la Monte Carlo, pierzând dramatic cu Rune, și sferturile de finală la Barcelona, înaintea cărora a declarat forfait. Progresul lui este însă vizibil
  • Holger Rune, 19 ani, 7 ATP, talentatul danez, a irumpt în sezonul de zgură avansând până în finala de la Monte Carlo, a doua sa prezență în asemenea fază a unui turneu Masters 1000. A condus, a avut șanse, dar până la urmă s-a înclinat în fața lui Rublev. Apoi însă și-a conservat titlul la Munchen, din nou cu o finală plină de intrigă

Următorii? Andrey Rublev, campionul de la Monte Carlo. Casper Ruud, finalist anul trecut la Paris, dacă își găsește forma din 2022. Alexander Zverev, dublu campion la Madrid și o dată la Roma, dacă face un salt calitativ în joc și mental. Sau poate altcineva. Rămâne de văzut.

Rezumatul meciului Nadal-Djokovic de la Roland Garros 2022, din sferturile de finală

Citește și:

Campioanele europene de la haltere sunt cu gândul la Mondiale +Andreea Cotruţa a povestit ce a făcut mama sa când ea a leșinat
HALTERE
Campioanele europene de la haltere sunt cu gândul la Mondiale +Andreea Cotruţa a povestit ce a făcut mama sa când ea a leșinat
Kyle Chalmers, unul dintre rivalii lui David Popovici, a vorbit despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat: „La finalul zilei suntem toți oameni, avem aceleași probleme pe care le au și ceilalți”
ÎNOT
Kyle Chalmers, unul dintre rivalii lui David Popovici, a vorbit despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat: „La finalul zilei suntem toți oameni, avem aceleași probleme pe care le au și ceilalți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează