SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ziua României în premieră la Roland Garros, pe 26 mai

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 23 mai 2011 16:18

Preşedintele FRT, Ruxandra Dragomir, a declarat într-o conferinţă de presă că la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, ce are loc la Paris, va fi organziată, joi, în premieră Ziua României, eveniment la care vor participa, printre alţii, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"La ultima Adunare Generală, care a avut loc la Amsterdam am fost întrebată de către preşedintele federaţiei europene, dar şi de către preşedintele federaţiei internaţionale dacă ne-ar face plăcere ca România să fie sărbătorită în cadrul turneului de la Roland Garros, pe 26 mai. Bineînţeles că pentru noi este o mare onoare şi suntem convinşi că acest lucru vine ca o urmare a progreselor pe care le-a făcut FRT în ultima eprioadă. Evenimentul se va numi Ziua României şi vor participa ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Funeriu, fostul ministru doamna Plăcintă, domnul Sever Dron, noul vicepreşedinte al FRT, şi bineînţeles eu, care voi fi prezentă acolo", a spus Dragomir, notează Mediafax.

Ea a precizat că se aşteaptă ca la Ziua României să participe şi Ilie Năstase şi Ion Ţiriac: "De asemenea federaţia franceză de tenis va avea cîţiva invitaţi de onoare. Şi bineînţeles, domnul Năstase, domnul Ţiriac fără îndoială că vor fi acolo, pentru că dânşii nu mai au nevoie de nicio invitaţie".

Dragomir a susţinut o conferinţă de presă legată de organziarea seriei de turnee masculine ITF Provision Pro Circuit. Primul turneu se disută în această săptămână la Tenis Club Herăstrău. Următorul va avea loc între 27 mai şi 5 iunie la Bacău şi va fi urmat de alte şase competiţii: Craiova (3-12 iunie), Mediaş (24 iunie-3 iulie), Focşani (1-10 iulie), Piteşti (8-7 iulie), Iaşi (12-21 august şi Cluj-Napoca (19-28 august). toate competiţiile sunt dotate cu premii în valoare de 10.000 de dolari, cu excepţia celor de la iaşi şi Cluj-Napoca, la care fondul de premiere va fi de 15.000 de dolari.

Tot în această săptămînă, are loc, la Academia Internaţională de Tenis Enache, tot din Parcul Herăstrău, Cupa FRT, competiţie feminină cu premii de 10.000 de dolari din cadrul circuitului BCR Futures Romania.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
marioxxl
marioxxl  •  24 Mai 2011, 00:34
Postat de mr_cosmin pe 23 Mai 2011, 18:10

Piteşti (8-7 iulie) ?

au inceput astia numaratoarea inversa ...:D la ce oare???

mr_cosmin
mr_cosmin  •  23 Mai 2011, 18:10

Piteşti (8-7 iulie) ?

pancone84
pancone84  •  23 Mai 2011, 17:52

mda. din 20 de turnee futures au ramas doar 6. progresam, nu gluma. s-a vazut ca turneele lui nastase au promovat foarte multe fete. la masculin n-avem nicio sansa, decat daca apar din senin vreo 3-4 jucatori de nivelul lui Hanescu, ceea ce e imposibil. dar nu-i nimic facem sarbatori pe banda. in loc de sarbatori mai bine organizati turnee pentru jucatorii romani. e pacat ca un sport atat de apreciat nu are romani de valoare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează