SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ziua zgurii rele » Niculescu, Halep şi Cadanţu au părăsit ieri turneul de la Roland Garros

Simona Halep a fost eliminată ieri de favorita 20, Carla Suarez-Navarro // Foto: Getty Images
Simona Halep a fost eliminată ieri de favorita 20, Carla Suarez-Navarro // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 27 mai 2013 20:01

Doar Simona Halep a reuşit să joace un meci de trei seturi, cu a 20-a jucătoare a lumii, Carla Suarez-Navarro, la care a pierdut cu 6-3, 2-6, 2-6.

La ora 11:00, francezii şi fanii tenisului din toate colţurile lumii aşteaptă cu nerăbdare începerea primelor meciuri. Cu şandvişuri şi sticle de apă aduse de acasă caută cele mai interesante partide şi vînează autografe. Ieri, aproape de ora prînzului, au jucat două românce, Simona Halep şi Monica Niculescu.

Halep pe Terenul 4, cel aproape de Piaţa Muschetarilor, acolo unde forfota e cea mai mare, iar Monica pe Terenul 11, cel care se învecinează cu frumoasă arenă Suzanne Lenglen. Dintre cele două, Monica a stat cel mai puţin pe zgura de la Roland Garros, ea fiind învinsă în două seturi de Johanna Larsson, din Suedia, cu 6-2, 6-3. Într-o oră şi 9 minute. Eliminarea Monicăi înseamnă că în turul al doilea nu va fi un duel sută la sută românesc, Sorana urmînd să o întîlnească pe suedeză pentru un loc în runda a treia.

Simona Halep s-a luptat aproape două ore cu a douăzecea jucătoare a lumii, Carla Suarez-Navarro. Primele 34 de minute ale întîlnirii au fost perfecte pentru semifinalista de la Roma, luîndu-i primul set spaniolei cu 6-3. Simona a continuat să lupte, dar i-a oferit prea multe şanse adversarei, pierzîndu-l pe cel de-al doilea cu 2-6. Lucrurile au mers în jos în jocul româncei şi în setul al treilea, înclinîndu-se în cele din urmă tot cu 2-6.

A treia româncă de ieri a intrat pe teren atunci cînd începeau să se adune şi mai mulţi spectatori. Alexandra Cadanţu a întîlnit-o pe Terenul 14, undeva spre marginea complexului, pe Vania King, venită din calificări. Nici Alexandra n-a avut mai mult succes şi a fost învinsă de americancă în două seturi cu 7-6(3), 6-1. A fost o zi scurtă şi tristă pentru românce, dar o zi minunată pentru cei care au fost prezenţi la Roland Garros în ziua a doua.

Hănescu şi Begu joacă azi
Victor Hănescu şi Irina Begu intră şi ei, azi, pe zgura de la Roland Garros, Ei sînt ultimii români de pe tablourile de simplu şi îşi încearcă norocul şi jocul pentru o calificare în turul al doilea. Hănescu îl întîlneşte pe Bernard Tomic din Australia, iar Begu pe Silvia Soler-Espinosa din Spania.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
tomagh
tomagh  •  28 Mai 2013, 07:00

Mă așteptam mai mult la Simona; credeam că o să continue parcursul bun de la Roma, după ce s-a odihnit o săptămână. Posibil să nu-i fi trecut întinderea de la picior. În rest, Monica are jocul slab pe zgură, iar Cadanțu, nu are încredere în forțele sale și cred că nici ei nu-i priește zgura. E foarte curios, fetele noastre au crescut pe zgură dar le priește mai mult hardul. E tristă oricum, ieșirea din primul tur. În ce-o privește pe Irina, dacă și-a revenit medical și are moral de concurs, poate ajunge în turul 3 unde dă peste Azarenka.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează