SPORTURI  »  VOLEI  »  INTERVIU

Adelina Ungureanu: „Sunt mândră de fete! Meciul cu Turcia ne-a arătat că avem potențial!”

Adelina Ungureanu sparge zidul turcesc format din Erdem și Ozbay FOTO Raed Krishan
Adelina Ungureanu sparge zidul turcesc format din Erdem și Ozbay FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 18:57 / Actualizat joi, 19 august 2021 19:41

Adelina Ungureanu a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale României în meciul de debut la Euro 2021. Înfrângerea cu Turcia, 1-3, venită în fața a 3.500 de spectatori, la Cluj, le dă un impuls de moral „tricolorelor”

România a stârnit valuri de laude pe siteul Confederației Europene de Volei (CEV) după primul său meci la Campionatul European. „Gazda România și favorita grupei, Turcia, au oferit un meci foarte spectaculos. Un meci între două echipe importante din voleiul contemporan care s-au dovedit capabile să concureze la cel mai înalt nivel", s-a scris pe siteul CEV.

De la Turcia au ieșit în evidență Ebrar Karakurt, autoare a nu mai puțin de 26 de puncte, căpitanul Erdem Dundar (15), dar și Hande Baladin (9), ultima schimbând total fața echipei din momentul în care a intrat.

De la România, cele mai lăudate au fost Alexia Căruțașu (17 puncte) și Adelina Ungureanu (12). Sunt jucătoarele în jurul cărora se încearcă reconstrucția echipei naționale. Adelina, jucătoare în Italia, la Busto Arsizio, a vorbit cu Gazeta Sporturilor după meciul cu Turcia.

- Adelina, care ar trebui să fie percepția asupra jocului cu Turcia, primul la Euro 2021?

- Sentimentul meu după un astfel de meci e unul de mândrie. Nu aș putea să spun mulțumire, pentru că am pierdut, dar pot să afirm că sunt mândră de fiecare jucătoare în parte. Toate ne-am dăruit, am luptat, am încercat să dăm totul.

- Sincer, la 1-0 la seturi vă gândeați că puteți produce surpriza?

- E greu să crezi că la 1-0 ai câștigat meciul. Am sperat, dar, din păcate, nu am reușit să concretizăm acest lucru pe teren. Turcia a arătat un joc solid, a început să joace agresiv. Nu e nicio surpriză că ne-a învins. Surpriza era dacă am fi câștigat noi! Eu spun însă că am depășit așteptările, că am arătat un joc frumos. Sunt sigură că putem și mai mult decât atât!

- Suedia, adversara de sâmbătă, nu are, cu siguranță, forța Turciei, nu?

- Suedia nu e la nivelul Turciei, dar are în componență câteva jucătoare de mare valoare. Surorile Haak și Lazic joacă la echipe puternice ale Europei. De obicei, ele trag echipa după ele. Au și antrenor italian, vărul tehnicianului Turciei, Ettore Guidetti. Dar pot spune fără teama de a greși că nu ne e frică de ele și că putem să câștigăm.

„Veniți și la următoarele meciuri! Avem nevoie de voi!"

- Ați simțit atmosfera din tribune? Nu ați mai jucat niciodată cu atâția oameni!

- A fost senzațional. Vreau să le mulțumesc oamenilor în numele echipei și să-i rog, dacă e posibil, să vină și la următoarele meciuri! Avem nevoie de aportul lor și noi promitem că o să luptăm până la capăt. Ar fi minunat să sărbătorim împreună, pentru că eu sunt convinsă că vor veni și victoriile. M-am săturat, anul trecut, când am jucat cu sălile goale. Eram obișnuită din Italia să fie atmosferă, să avem cu cine împărți bucuriile, dar și eșecurile.

- Aveți obiectiv să ieșiți din faza grupelor. E un obiectiv realist?

- Eu cred că e un obiectiv realizabil. Putem câștiga cel puțin două partide în această grupă. O să luăm fiecare meci în parte, studiem fiecare adversar și, cu siguranță, vor apărea rezultatele.

- Ai simțit că pentru unele fete emoțiile au fost mult prea mari la debut, că au fost copleșite?

- Am jucat acasă, în fața fanilor noștri, și atmosfera a fost un pic copleștoare. Dar eu cred că toate fetele au reacționat bine, au trecut peste emoții. Îmi aduc aminte cum eram și eu acum doi ani, în Ungaria, la Europene. Eram absolut impresionată de ce se întâmpla acolo. Așa a fost și la colegele mele acum.

- Ce v-a spus antrenorul Pedulla după meci?

- Era foarte mulțumit, ne-a felicitat și ne-a spus că i-a plăcut jocul, că am terminat meciul într-o notă pozitivă. Asta e și părerea mea. Echipa asta are viitor, Dar trebuie să arătăm asta pe teren! z

7-10 a fost numărul blocajelorreușite în partida România-Turcia. Turcoaicele au fost în avantaj

32-26 a fost numărul erorilorneforțate în disputa de miercuri seară, de la Cluj. "Tricolorele" au greșit mai mult

6-3 pentru Turciaa fost scorul la serviciile as reușite în timpul partidei

Programul meciurilor echipei României

21 august20:30România-Suedia
22 august20:30România-Olanda
24 august20:30România-Finlanda
25 august20:30România-Ucraina

Citește mai multe știri despre Campionatul European:

România a pierdut primul meci de la Campionatul European de volei feminin! Ce șanse au „tricolorele” la calificarea în „optimi”

Copleșite de emoții în fața vicecampioanelor europene: „E puțin spus! Aveam inima cât un purice”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează