SPORTURI  »  VOLEI  »  EURO

FOTO România a pierdut primul meci de la Campionatul European de volei feminin! Ce șanse au „tricolorele” la calificarea în „optimi”

Naționala de volei feminin a României debutează astăzi la Campionatul European, împotriva reprezentativei Turciei. Partida este programată la ora 20:30 și poate fi urmărită în format liveSCORE pe GSP.ro și televizat pe Telekom Sport. +43   FOTO
Naționala de volei feminin a României debutează astăzi la Campionatul European, împotriva reprezentativei Turciei. Partida este programată la ora 20:30 și poate fi urmărită în format liveSCORE pe GSP.ro și televizat pe Telekom Sport.

Articol de , - Publicat miercuri, 18 august 2021 23:13 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 23:18

Naționala de volei feminin a României a pierdut primul meci de la Campionatul European, 1-3 (25-23, 10-25, 20-25, 17-25) în fața vicecampioanei europene Turcia. 

E greu să debutezi la un Campionat European în fața propriilor suporteri atunci când ai aproape numai debutante pe teren, iar media de vârstă a echipei e de doar 22,6 ani! E și mai greu când în față ai vicecampioana Europei, echipa care acum mai puțin de două săptămâni a fost aproape de o calificare istorică în semifinalele turneului olimpic de la Tokyo!

România, eșec cu Turcia în primul meci de la Campionatul European de volei feminin

Turcia era mare favorită, are câteva jucătoare de mare valoare, care evoluează la echipele de top ale Europei: Vakifbank, Fenerbahce sau Eczacibasi. Româncele au intrat însă pe teren cu mult curaj, chiar dacă picioarele le tremurau și mingea nu se ducea, de fiecare dată, acolo unde "tricolorele" își doreau.

+39 FOTO

Începutul bun de meci, de set, le-a adus multă încredere sportivelor antrenate de italianul Luciano Pedulla. Tehnicianul le-a strâns pe fete în jurul lui și le-a vorbit calm, încercând să le încurajeze. "Nu avem nimic de pierdut. Trebuie doar să arătăm că știm volei", le-a spus Pedulla.

Și, în primul set, Adelina Ungureanu, Alexia Căruțașu, Diana Balintoni, Rodica Buterez, Petruța Orlandea, Denisa Ionescu, Alexandra Ciucu au arătat că știu volei. Au condus cu 7-3, 9-5, 17-12, 21-17. Când Turcia a egalat la 21, apoi la 23, au avut nervi tari. Au jucat dezinvolt și au închis setul la 25-23. Set luat Turciei, una dintre puterile Europei, nu e puțin lucru.

Guidetti a întors armele

Pe bancă, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Giovanni Guidetti, se gândea ce are de făcut. A găsit imediat soluții. Le avea pe bancă. Le-a trimis pe teren pe Hande Baladin și Meliha Ismailoglu. Jocul s-a schimbat total. Turcia a defilat în setul 2. România a luat doar 10 puncte, și acelea, jumătate venite din greșelile otomancelor.

Încrederea româncelor parcă a dispărut, pasele nu au mai fost sigure. Ungureanu și Căruțașu au mai făcut puncte, dar nu de ajuns cât să le mai bună probleme adversarelor. Și din tribune fanii au înțeles că trebuie să-și ajute favoritele, dar degeaba. Uriașele Ebrar Karakurt (1,97 metri) și Zehra Gunes (1,98 metri) au început să facă întrecere care aduce cele mai multe puncte echipei lor. A câștigat fata tunsă scurt, cu părul roz, Karakurt, care a terminat meciul cu 26 de puncte! Turcia a câștigat setul 3 cu 25-20, iar pe al patrulea cu 25-17.

Aproape două ore de joc, dar un meci care dă speranțe româncelor pentru partidele viitoare. Niciunul dintre adversari, că e Suedia, Ucraina, Finlanda, chiar și Olanda, nu mai are forța Turciei.

Programul meciurilor echipei României

18 august20:30România-Turcia 1-3
21 august20:30România-Suedia
22 august20:30România-Olanda
24 august20:30România-Finlanda
25 august20:30România-Ucraina

Lotul României pentru Euro 2021

  • Coordonatoare: Diana Balintoni și Marina Cojocaru
  • Universali: Alexia Căruțașu și Iuna Zadorojnai
  • Extreme: Adelina Ungureanu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Miclăuș și Georgiana Popa
  • Centri: Denisa Ionescu, Petruța Orlandea, Daiana Roman și Diana Ariton
  • Libero: Alexandra Ciucu și Andra Cojocaru 
    * din cele 15 jucătoare, antrenorul Luciano Pedulla va trebui să renunțe la una

2„tricolore” joacă în afara României: Alexia Căruțașu (Galatasaray Istanbul) și Adelina Ungureanu (Yamamay Busto Arsizio)

„Tricolorele”, optimiste înaintea Europeanului de volei feminin 

Faptul că jucăm acasă, la Cluj Napoca, dă competiției o însemnătate și o greutate aparte. Tinerețea grupului si energia sunt calități pe care vrem să le transpunem în teren. Nu ne dorim altceva decât să ne ridicăm din punct de vedere voleibalistic la nivelul adversarilor noștri, să arătăm cel mai bun volei al nostru, un volei în care să ne depășim propriile limite. Să îi facem pe oamenii din tribună mândri de jocul nostru.
- Diana Balintoni, căpitanul României la Euro 2021

VIDEO Ana Maria Popescu, manifest pentru sportul românesc: „Dacă eu am putut, poate oricine! Nu renunțat la visul vostru”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Președintele Klaus Iohannis îi va decora pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Căpitanul României, dialog cu GSP înainte de Campionatul European de Volei: „Să arătăm de ce suntem în stare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
albertinhoo
albertinhoo  •  19 August 2021, 01:43

Oricum avem o generatie exceptionala, nu le doresc decat sa ajunga tot in top 8 cum au facut-o ca junioare!

okumapowerliner
okumapowerliner  •  18 August 2021, 23:40

greu cu Gunes si Baladin. Fetele sunt fenomenale.

badeadorian
badeadorian  •  18 August 2021, 21:08

Bravo fetelor !!! Hai cu victoria !!! ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează