SPORTURI  »  VOLEI  »  BLAJ

Blajul face prima mutare importantă: una dintre cele mai bune ridicătoare din lume!

Ana Antonijevic într-un meci al echipei naționale a Sebiei
Ana Antonijevic într-un meci al echipei naționale a Sebiei

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 17:29 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 17:55

Campioana Volei Alba Blaj a obținut transferul Anei Antonijevic. Sârboaica e campioană europeană și are în CV cluburi importante din Europa precum Fenerbahce, Casalmaggiore sau RC Cannes

Volei Alba Blaj pregătește startul sezonului viitor, dar și a cincea prezență în grupele Ligii Campionilor. Finalistă a Ligii din 2018, Volei Alba Blaj a reușit să obțină semnătura uneia dintre cele mai valoroase jucătoare care au evoluat în România. Este vorba de Ana Antonijevic, care a mai îmbrăcat tricoul Blajului și în sezonul 2016/2017, atunci când ardelencele au reușit eventul. Antonijevic (32 de ani) este o jucătoare cu o mare experiență internațională. În 2011 a cucerit titlul european cu naționala Serbiei, reprezentativă cu care a mai câștigat și alte medalii importante: bronz la World Grand Prix 2011, 2017 și argint la Universiadă (2007, 2009).

În proces cu fosta echipă

Antonijevic este una dintre cel mai bine cotate ridicătoare, în cartea sa de vizită fiind trecute cluburi de prim rang: Volero Zurich, RC Cannes, Fenerbahce Istanbul sau Pomi Casalmaggiore. Cu ultima echipă, nu a încheiat însă tocmai amiabil înțelegerea. Antonijevic a acționat în judecată clubul italian la comisiile Confederației Europene de Volei pentru faptul că nu a primit decât patru din cele opt salarii care i se cuveneau. În plus, pe durata pandemiei de COVID-19 a rămas fără asistență din partea clubului, în special în ceea ce privește revenirea în țara natală. În aceeași situație cu Ana se află alte două jucătoare ale Blajului, Rebecka Lazic și Aleksandra Crncevic, care au evoluat sezonul trecut tot în Italia, dar la Perugia.

Darko Zakoc alți doi ani?

Blajul face prima mutare importantă: una dintre cele mai bune ridicătoare din lume!
Darko Zakoc


Pe lângă aducerea lui Antonijevic, Blajul a reușit să o păstreze și pe Silvija Popovic, libero-ul echipei. În aceste condiții, campioana va avea cel mai bun cuplu de coordonatoare-libero, un cuplu care a jucat mulți ani titular și în naționala Serbiei, o echipă de prim rang în voleiul mondial. De asemenea, se vorbește că Alba Blaj s-a înțeles cu antrenorul Darko Zakoc, cel care urmează să-și prelungească înțelegerea pentru alți doi ani. De numele sârbului se leagă toate marile succese ale echipei ardelene. A jucat finala Ligii Campionilor 2018, finala CEV Cup 2019, dar a și câștigat campionatul în România în cinci rânduri: 2015, 2016, 2017, 2019 și 2020.

Marian Ștefan, omul care conducea de 12 ani voleiul la Dinamo, s-a pensionat. ”E vremea celor mai tineri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează