SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR / ARCADA GALAȚI-SASTAMALA 3-2 (28-26, 18-25, 25-13, 23-25, 20-18)

Calificare dramatică în Liga Campionilor pentru Arcada Galați!

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 20:47 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 23:15

Campioana României a salvat cinci mingi de meci în fața finlandezilor de la Levoranta Sastamala și mai are doar un hop pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor

Arcada Galați a găzduit turneul de calificare din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României a câștigat primul meci la masa verde, croații de la OK Ribola Kastela venind în România fără testele COVID-19 obligatorii! Formația antrenată de Sergiu Stancu a întâlnit însă joi seara, în finala turneului, campioana Finlandei, Levoranta Sastamala. Echipa care câștiga mergea în turul următor și păstra șansele de a ajunge în grupele Ligii.

Meci maraton, dramatism și, în final, bucurie

A fost o partidă extrem de disputată, în care gălățenii au avut puterea să revină și să salveze cinci mingi de meci! Au condus cu 1-0, 2-1 la seturi, dar finlandezii au revenit de fiecare fată. S-a intrat în setul decisiv, acolo unde Sastamala a avut prima șansă la victorie. Arcada a rezistat însă mai bine presiunii și a concretizat a doua minge de meci, punând capăt setului la 20-18! Atunci, Vasile Talpă a "îngropat" mingea în terenul advers, dezlănțuind bucuria în rîndul campioanei României.

Meciul a durat 2 ore și 7 minute, ieșind în evidență olandezul Niels Klapwijk, autor a 25 de puncte, Marian Bala (22 de puncte) și croatul Filip Sestan (16). De la Sastamala, cele mai multe puncte le-a reușit letonul Romans Sauss, 24.

Încă un turneu

Pentru Arcada va urma un nou turneu de calificare, cu alte două adversare. Vor fi șase echipe care vor fi împărțite în două grupe de trei, câștigătoarele mergând în Liga Campionilor. Până acum, se știu doar trei echipe calificate pentru următorul turneu: Arcada Galați (România), Wegiel Jastrzebski (Polonia) și Fino Kaposvar (Ungaria). Ultimele trei se vor stabili până pe 8 octombrie.

Un nou scandal înainte de alegeri: Federația a respins dosarul de candidatură al medaliatului olimpic Dan Gîrleanu!

Campioana României Volei Alba Blaj e în izolare! Două jucătoare au coronavirus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează