SPORTURI  »  VOLEI  »  ALEGERI

Un nou scandal înainte de alegeri: Federația a respins dosarul de candidatură al medaliatului olimpic Dan Gîrleanu!

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2020 12:22 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 12:46

Consiliul Director al FRV a considerat că fostul mare internațional Dan Gîrleanu a adus prejudicii de imagine federației. ”Este un abuz grosolan. O să-mi caut dreptatea în justiție”, spune Gîrleanu

Federația Română de Volei a analizat dosarele de candidatură pentru alegerile din 30 septembrie, pentru funcția de președinte fiind acceptate patru nume: Gheorghe Vișan, Mihai Duță, Adin Cojocaru și Oana Sârb. Singurul tăiat de pe listă a fost Dan Gîrleanu, fostul medaliat olimpic al României! FRV a notat că "Dan Gîrleanu nu a îndeplinit condițiile prevăzute la articolul 81.1 și 82.2 din Statutul FRV.

Articolul 81.1 
81.1. Pot candida pentru funcţiile alese ale FRV persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: - sunt persoane cu cetăţenie română care nu au suferit condamnări penale (cazier judiciar), nu sunt în perioada efectuării unei sanctiuni disciplinare mai mari de un an dictate de FRV şi sunt ataşate de voleiul românesc prin acțiuni publice care nu prejudiciază imaginea federației și a oficialilor acesteia; **;

Cu alte cuvinte, Federația a considerat că Dan Gîrleanu a adus prejudicii de imagine!

"Nu accept să fiu știrbit de un arbitru mediocru!"

Dan Gîrleanu recunoaște că a criticat în permanență activitatea federației, dar niciodată nu a jignit! "În 2018, la Adunarea Generală, s-a propus scoaterea mea din volei, dar forul suprem, Adunarea Generală, nu a fost de acord! De atunci, nu am primit nicio hârtie oficială de la Consiliul Director, de la Comisia de Disciplină. Nu am fost suspendat o zi. Și atunci prin ce am adus prejudicii de imagine?", întreabă fostul voleibalist.

Un nou scandal înainte de alegeri: Federația a respins dosarul de candidatură al medaliatului olimpic Dan Gîrleanu!
Gheorghe Vișan, cel care, spune Dan Gîrleanu, este în spatele neacceptării candidaturii sale


"Nu pot să accept așa ceva. Libera exprimare e un drept constituțional, la fel dreptul de petiționare. Dacă tu critici nu înseamnă că jignești", a mai spus Gîrleanu. "O să mă adresez justiției, este un abuz în serviciu. Am depus actele la timp. Nu pot să fiu știrbit de un arbitru mediocru care câștigă 6.200 de lei lunar ca indemnizație de merit de la statul român”, a declarat Gîrleanu, făcând referire la actualul președinte al FRV, Gheorghe Vișan.

A mai dat federația în judecată

Dan Gîrleanu a mai dat Federația Română de Volei în judecată, în trecut. "Am cerut să mi se spună în ce bază au fost angajați în federație domnii Felix Văraru, ca antrenor federal, și Constantin Ispas, ca secretar general. Eu am considerat că e un abuz în serviciu, nu s-au respectat legile și cei doi au fost angajați preferențial. În luna decembrie, mi-a venit răspuns pentru Neînceperea Urmăririi Penale pentru reprezentantul Federației, domnul Vișan", a explicat Dan Gîrleanu. "Dar nu sunt singurul care a dat Federația în judecată. Doamna Alina Ștefănescu a făcut-o, iar acum este antrenor federal, lucrează în Federație". Dan Gîrleanu a declarat și că "Ministerul Tineretului și Sportului a făcut un control în FRV, fiind găsite nereguli crase, încălcări de statut. Așteptăm să se ia și măsuri!".

Scandal uriaș în România! » Adversara campioanei a pierdut la „masa verde”, după ce a vrut să se testeze pentru COVID-19 în ziua meciului: „Neprofesionalism nemaiîntâlnit”

CNSAS verifică dacă Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei, a fost informator al Securității

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează