SPORTURI  »  VOLEI  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV A fost mai grea despărțirea sau momentul în care ați aflat că avea două sau chiar mai multe amante? » Ce spune Cristina Pîrv despre divorțul de cel mai mare voleibalist din istorie

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 21:24 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 21:28

Fosta mare voleibalistă Cristina Pîrv, care are18 trofee cu echipele sale și 19 premii individuale, a vorbit într-un interviu de colecție acordat Gazetei Sporturilor despre unul dintre cele mai grele momente din carieră.

Cristina Pîrv dezvăluie prin ce a trecut după divorțul de Gilberto Amauri, „Giba”, cel mai mare voleibalist din istorie, dar și cum a reușit să treacă peste șoc când a aflat că soțul său avea două amante.

VIDEO „Ca femeie am suferit până când am devenit o victimă!”

- Ați fost căsătorită timp de aproape 10 ani cu Giba. Și spuneați că ați fost pe marginea prăpastiei după divorț.
 - Da.

- A fost mai grea despărțirea sau momentul în care ați aflat că avea două sau chiar mai multe amante? 
- Pfff! Wow! Bună întrebare... Nu știu. Cred că ambele momente au fost foarte grele. La orice mă așteptam, dar nu la chestia asta. Eu sunt foarte familistă, iar visul meu a fost să rămân în aceeaşi formație toată viața. A fost un moment extraordinar de greu, n-a fost deloc ușor să trec peste el.

- Și cum ați făcut-o? 
- M-am dezvoltat foarte mult ca persoană. Am început să investesc mai mult în mine, să mă văd mai mult de mine. Am început să mă apreciez mai mult fiindcă mă lăsasem deoparte. Și totul devenise mai important decât mine. Și nu se poate să fie așa. Acum pentru mine în primul rând este Dumnezeu, apoi eu, copiii, cariera și restul. Dacă eu nu am grijă de mine, nu poate avea nimeni.

- Nu toată lumea, probabil, are puterea asta. 
- A fost o dezvoltare personală extremă și am investit mult în mine. Inclusiv în cursuri de inteligență emoțională, în cursuri de dezvoltare personală, psiholog, credință... Eu spun așa: "Eșecul este inevitabil, doar suferința este o alegere!". Cât alegi să suferi? O zi, o lună, un an...

+20 FOTO

- Și cât a durat suferința?
 - Până când am înțeles că eram o victimă. Când mi-am dat seama că nu mai pot să fiu o victimă, ci doar o femeie mai puternică, o femeie mai dezvoltată, o femeie mai apreciată. Mi-am dat seama că pot să fac mai mult. Mi-a fost foarte greu, dar poate a fost necesar să trec prin chestia asta.

- După cât timp ați șters experiența neplăcută cu fostul soț și ați vorbit din nou?
- Tot timpul am vorbit pentru că avem împreună copii. Dar acum nu mă mai doare! Mi-am dat seama de fiecare dată când l-am văzut că nu mă mai doare. Îl apreciez doar fiindcă este tatăl copiilor mei și îi mulțumesc pentru asta. Și îi mulțumesc și pentru lucrurile mai puțin fericite, pentru că așa am reușit eu să mă dezvolt mai mult. Să mă văd cum sunt, să investesc mai mult în mine. În ziua de astăzi nu mă mai doare! Și mi-am dat seama cât de puternică am fost.

- Ați putea să fiți un model pentru generația actuală, care e din ce în ce mai depresivă. 
- Așa este. Ați atins un subiect foarte actual. Văd copii de 13-14-15 ani, inclusiv la mine la Academie, care se luptă cu aceste depresii și stări. Poate lipsa părinților aproape de ei contează. Părinți care trebuie să dea dragoste copiilor. Copiii au nevoie de validare și de dragoste. Două lucruri pe care nu se mai lucrează.

- Motivul principal fiind? 
- Acela că acum tot accentul se pune pe bani, bani, bani, bani, bani! Și uităm că noi avem nevoie de persoane, de dragostea dintre noi. Părinții își iubesc copiii, dar nu mai au timp pentru ei! Cadoul meu cel mai prețios este timpul meu cu copiii mei, pentru că asta nu se întoarce! Cred că trebuie să avem timp prețios cu copiii. Acum nu mai mergem pe a fi, a face și a avea. Am ajuns la a avea, a face și a fi. Aici trebuie să lucrăm mai mult în viața noastră.

Citește și:

Marian Olaianos, prima reacție în scandalul din TVR: „Sunt victima unor imense și repetate abuzuri! N-am lovit-o pe domnișoară" + Comentatorul a cerut postului public despăgubiri de 200.000 €

O mare campioană a României, despre un moment zguduitor: „Doctorii vorbeau între ei, erau nedumeriți. Sunt lucruri pe care nu poți să le explici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  16 Februarie 2023, 17:17

Unii care au cunoscut-o spun că doamna Cristina Pârv era o persoană extrem de arogantă, plină de ea și că trăia la propriu sintagma ”a fi în Turnul de Fildeș”. Percepția poate fi subiectivă dar au întâlnit-o mari sportivi ai României și toți spun la fel...Ce nu înțeleg eu și păcătuiește articolul de unde și până unde superlativele adresate lui Gilberto Amauri...o carte de vizită, un CV ceva sau domnii autori consideră penibilă explicarea contextului în care a ajuns Amauri ”cel mai bun voleibalist din lume”...

inshallah
inshallah  •  16 Februarie 2023, 11:50

da, sigur

Vezi toate comentariile (2)
Comentează