SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA ROMÂNIEI

Banatu-i fruncea! » CSM Lugoj a câștigat Cupa României la volei feminin

Voleibalistele de la Lugoj după un sezon plin FOTO CSM Lugoj Facebook
Voleibalistele de la Lugoj după un sezon plin FOTO CSM Lugoj Facebook

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 21:39 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 21:42

CSM Lugoj a câștigat Cupa României, învingându-le la rând pe campioana și vicecampioana României

 A treia clasată în campionat, CSM Lugoj a avut două zile incredibile în Pitești Arena, acolo unde s-a desfășurat Final Four-ul Cupei României. 

Sâmbătă, formația din Banat a învins-o pe Alba Blaj, ocupanta primului loc în Divizia A1, într-un meci de peste două ore cu 3-2 (26-24, 25-20, 24-26, 15-25, 15-11), iar duminică a trecut de echipa de pe poziția a doua, CSM Târgoviște, cu 3-1 (25-16, 26-24, 22-25, 25-21).

Atmosferă bună

„Ne-am bucurat foarte mult în teren, am avut o atmosferă bună. Când am câștigat cu Alba ne-a luat ceva să ne dăm seama că am bătut campioana României. Dacă am început sezonul cu Supercupa, am zis să-l încheiem câștigând Cupa”, a spus Georgiana Popa pentru TVR. 

Cele mai bune jucătoare ale formaţiei antrenate de Ugljesa Segrt în finală au fost Aliona Martiniuc, cu 17 puncte, Elizaveta Ruban, cu 16 puncte, şi Georgiana Popa, cu 10 puncte.

Pentru CSM Lugoj a fost prima finală de Cupa României pe care a și câștigat-o, în timp ce pentru CSM Târgoviște a fost a treia, având un trofeu în 2016. Anul aceasta în semifinalele Cupei României, formația antrenată de Giovanni Caprara a trecut de CS Dinamo Bucureşti cu 3-2 (25-13, 25-11, 17-25, 17-25, 15-12).

Un sezon extraordinar

Pe plan internațional, în acest sezon, CSM Lugoj a disputat și finala Cupei Challenge pe care a pierdut-o în fața italiencelor de la Chieri. „Pentru echipa noastră a fost un sezon extraordinar. Locul 3 e istoric pentru acest club, dar am câștigat și Supercupa, am jucat finala Cupei Challenge. Vreau doar să spun că sunt foarte fericită personal și pentru această echipă și vreau doar ca fetele să continue la fel în viitor și să crească în fiecare an, pentru că pot. Sunt tinere și cred că pot face lucruri foarte bune. Acesta e sportul și acesta e munca noastră. Îmi place, desigur, ce fac, și mă bucur de asta. Încă!”, a spus Silvija Popovic, liberoul celor de la Lugoj, campioană mondială și europeană cu Serbia. 

Citește și:

CSM Constanța câștigă Cupa României, după o victorie la limită cu Minaur Baia Mare

Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează