SPORTURI  »  VOLEI  »  DRAGONS LUGANO - CVM TOMIS 1-3 (19-25, 16-25, 25-17, 20-25 )

Dragons Lugano - CVM Tomis 1-3 » Play-off de pe primul loc

Articol de - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 22 ianuarie 2015 11:25

CVM Tomis a obţinut a cincea victorie în Liga Campionilor şi merge în primele 12 echipe din Europa din postura câştigătoarei Grupei A

Cu patru victorii în tot atâtea meciuri şi cu biletele pentru play-off în buzunar, CVM Tomis a mers în fieful lanternei roşii din Grupa A din Liga Campionilor, Dragons Lugano, cu un obiectiv clar. Să obţină o victorie care să-i aducă accederea în primele 12 echipe ale voleiului masculin european din postura de câştigătoare a grupei. Misiunea campioanei României nici nu se anunţa dificilă, mai ales că gazdele îşi luaseră deja adio şi de la locul al treilea, care le-ar fi putut asigura trecerea în Cupa CEV, iar în pauza competiţională pierduseră doi dintre titularii de bază, canadianul Stephen Gotch şi sârbul Nemanja Jakovljevici.

Disputată pe arena din hochei din Lugano, în faţa unor tribune aproape goale, partida a început sub semnul echilibrului, elveţienii încercând să mai şteargă din impresia dezolantă lăsată în acest sezon al Ligii Campionilor cu o victorie de palmares. Drept urmare, cele două combatante au mers cap la cap până spre finalul primului set, chiar dacă CVM Tomis şi-a păstrat mai mereu un avantaj de un punct. Finalul a fost însă dominat de elevii antrenorului Martin Stoev, care au reuşit o serie de patru puncte consecutive şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj.

Nervi şi o revenire spectaculoasă

Setul secund a păstrat suspansul doar în start, până şi-a intrat în mână blocajul constănţenilor. Cu centrii Stelian Stancu şi Andrei Spînu, dublaţi perfect de coordonatorul Andrey Zhekov, campioana României s-a distanţat considerabil şi a făcut spectacol la fileu. Execuţiile în forţă ale veteranului Ventzislav Simeonov au răpus rezistenţa gazdelor şi CVM Tomis şi-a dublat avantajul. Scorul i-a făcut pe constănţeni să se relaxeze şi elveţieni au dominat setul al treilea într-o manieră categorică, în ciuda încercărilor lui Martin Stoev de a-şi trezi elevii. Drept urmare, „Dragonii” au redus din handicap şi au început să viseze la o răsturnare spectaculoasă. Ieşiţi total din joc, oaspeţii au cedat nervos în setul al patrulea, iar Bojan Janic a văzut cartonaşul roşu după un schimb de replici cu arbitrul principal, francezul Yanick Chaladay. Conduşi cu 14-8, constănţenii au reuşit o serie de şase puncte consecutive, care aveau să schimbe soarta setului. Supermotivaţi, Simeonov şi compania au pus capăt emoţilor şi s-au impus în cele din urmă cu 3-1 (25-19, 25-16, 17-25, 25-20), stabilind o dublă premieră de senzaţie pentru voleiul masculin românesc: prima echipă intrată în play-off şi câştigarea unei grupe în Liga Campionilor.

Duel al orgoliilor

Graţie victoriei din Elveţia, campioana României şi-a asigurat primul în Grupa A a Ligii Campionilor, indiferent de rezultatul ultimei partide din această fază a competiţiei, când constănţenii vor primi vizita italienilor de la Copra Piacenza, considerată marea favorită a grupei la startul întrecerii, care i-a învins marţi pe belgienii de la Knack Roeselare, cu 3-1, în duelul pentru locul secund. Conform regulamentului competiţiei, primul criteriu pentru departajarea echipelor este cel al victoriilor, urmat de punctaj. Astfel, echipa pregătită de Martin Stoev a adunat deja cinci succese, în timp ce Piacenza are doar trei şi, chiar dacă italienii ar egala formaţia de pe litoral la puncte, în cazul unei victorii la Constanţa, CVM Tomis şi-ar păstra fotoliul de lider. Drept urmare, partida programată pe 27 ianuarie va fi doar una al orgoliilor, gazdele având şi obiectivul de a stabili un nou record pentru voleiul românesc, victorii pe linie în faza grupelor.

Clasament grupa A
1. Tomis Constanţa    5    5    0    15-6    13p
2. Copra Piacenza    5    3    2    13-10    10p
3. Knack Roeselare    5    2    3    10-12    6p
4. Dragons Lugano    5    0    5    5-15    1p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
torquefm
torquefm  •  22 Ianuarie 2015, 01:22

Azi au fost 7 victorii mari in sportul romanesc(Tomis 3-1 la Lugano in grupele ligii campionilor, Asesoft,Stiinta Bacau 3-1 Nantes acasa in grupele ligii campionilor, halep 6-2 6-2 cu jarmila gajdosova, begu cu sinniakova, mergea si niculescu la dublu) dintre care una uriasa (Asesoft Ploiesti 92-87 la Valencia acasa ,echipa venita din euroliga si detinatoarea eurocup- cel mai mare rezultat din ultimii 25 de ani in baschet si unu dintre cele mai mari din istorie) si voi ne intoxicati cu fotbalul mizerabil,insolvent,blatist,mafiot,scarbos si neurmarit din liga 1 ? presa sportiva? falimentul va paste !

secundul
secundul  •  22 Ianuarie 2015, 00:36

Cred ca ar fi trebui sa fie un articol de prima pagina. NE INTOXICATI CU NIMICURILE DIN FOTBAL! Nici macar n-au fost meciuri oficiale.

secundul
secundul  •  22 Ianuarie 2015, 00:35

Felicitari! Mi se pare ireal. Bine, exista si 2 sarbi, 2 bulgari si 1 italian. Primii 4 sunt de nationala, ultimul a fost de nationala. Toti au trofee la nivel european si mondial. In rest, numai romani. Scriu istorie pentru Romania. Daca au si putina sansa la tragere, au sansa sa termine in primele 6 in Liga Campionilor. Si la baschet mergem bine (Asesoft Ploiesti), chiar daca acolo sunt doar in ultimele 32 si in a doua competitie europeana, dar e ceva sa invingi la detinatoarea trofeului si o echipa care i-a pus mari probleme lui Olympiacos in Euroliga.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close