SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

E vremea petrecerii! » Arcada Galați a câștigat titlul la volei masculin

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 15:41

Arcada Galați a reușit să câștige primul titlu din istorie la băieți. Echipa moldoveană este prima din această regiune istorică a României care se încununează cu laurii de campioană.

De câțiva ani buni, Arcada Galați a intrat în lupta pentru titlu, dar de fiecare dată echipa moldoveană a clacat pe linia de finiș. Zalăul, Craiova sau Ploieștiul le-au suflat locul 1. De fiecare dată au luat-o însă de la capăt.

Mutarea inspirată

În acest sezon, gălățenii nu au mai ratat obiectivul. Pe locul 3 la finalul turului în sezonul regulat, la 9 puncte distanță de marile rivale, Craiova și Zalău, conducerea moldoveană a făcut o mutare câștigătoare. L-a adus pe banca tehnică pe antrenorul Sergiu Stancu, cel care făcuse eventul cu Tricolorul Ploiești, anul trecut, și care plecase să antreneze în Grecia, la PAOK.

„Nu m-am temut când am preluat echipa, deși știam clar că obiectivul e câștigarea campionatului. Cunoșteam băieții, le știam valoarea și am avut încredere în ei”, spune Sergiu Stancu.

Arcada a avut un parcurs de metronom și în cele 19 etape până la final, cu Sergiu Stancu pe bancă, a mai pierdut doar două! Și acelea cedate cu 2-3, cu Dinamo și ACS Volei Zalău. „Îmi pare bine că am reușit să duc la bun sfârșit acest proiect. Am înțeles că e primul titlu din istorie câștigat de o echipă din Moldova, iar acest lucru îi dă o și mai mare importanță”, a adăugat tehnicianul. 

Stancu spune că acum a fost mai dificil să câștige campionatul decât la Tricolorul Ploiești. „Acolo luasem echipa de la început. Aici am pornit cu un handicap de 9 puncte. Și nu era o singură echipă în față, ci două!”. 

Speră să se înscrie în Ligă

Conducerea clubului gălățean nu a luat încă o decizie în ceea ce privește viitorul echipei. „Suntem la o petrecere cu toți băieții, cu familiile, nu am avut timp să discutăm despre viitor. Eu mi-aș dori să ne înscriem în Liga Campionilor și să încercăm să realizăm obiective și mai îndrăznețe”, a subliniat antrenorul. 

Acuzați de rivali că au avut sprijinul federației în cucerirea titlului, Sergiu Stancu nu vrea să marșeze pe acest aspect. „Nu o să discut niciodată de arbitraje. Fiecare susține ce vrea. Personal, am văzut meciuri în care am fost avantajați, dar și în care am fost dezavantajați. Nu vreau însă să intru în polemică”, a încheiat tehnicianul. 

CLASAMENT FINAL

1. Arcada Galați 29 23 6 79-30 71

2. ACS Volei Zalău 29 24 5 78-29 69

3. SCM Craiova 29 22 7 71-33 64

4. Dinamo București 29 16 13 58-52 46

5. CSM București 29 14 15 52-50 45

6. Steaua București 29 12 17 44-63 32

Lotul echipei campioane

Ivan Mihalj, Ivan Raici, Paul Sanderson, Ivan Borovnijak, Jylian Bisette, Angel Perez, Jose Carrasco, Alexander Kullo, Vlad Cuciureanu, Milos Terzici, Arnel Cabrera, Liviu Cristudor, Alex Lefterache 

Antrenori: Sergiu Stancu, Răzvan Tănăsescu

Campioanele României în ultimii cinci ani 

2015 CVM Tomis Constanța

2016 SCMU Craiova

2017 CS Remat Zalău

2018 Tricolorul LMV Ploiești 

2019 CSM Arcada Galați

Citește și:

Campioană în premieră » CSM Arcada Galaţi a câștigat titlul la volei masculin

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează