VOLEI  ·  NAȚIONALA DE VOLEI

EXCLUSIV Schimbare importantă: Luciano Pedulla e noul selecționer al naționalei feminine de volei la Euro

Luciano Pedulla
Luciano Pedulla

Articol de — Vineri, 01 Martie 2019, 12:43

Italianul Luciano Pedulla e noul selecționer al naționalei feminine de volei, calificată la EURO 2019. El l-a schimbat pe bulgarul Nikolai Ivanov.

  • România va juca în grupa C la Euro 2019, alături de reprezentativele Azerbaidjanului, Croației, Ungariei, Estoniei și Olandei.
  • În grupa de la Budapesta, "tricolorele" vor debuta pe 23 august, contra Olandei, favorita grupei, echipa care a terminat pe 6 la ultimul turneu final continental și pe 4 la ultimul Campionat Mondial. 

În ultimul timp, pe banca naționalei feminine de volei, nici un selecționer nu a rezistat mai mult de jumătate de an. Ultimul, bulgarul Nikolai Ivanov, cel care a calificat România la Euro 2019, a fost schimbat și el după șase luni. Aceeași soartă o avusese înaintea bulgarului și Mădălina Angelescu!

Vine un italian cu nume

România s-a calificat greu la turneul final care se va disputa începând cu 23 august în patru țări: Turcia, Ungaria, Polonia și Slovacia. A învins în ultimul meci Bosnia, în deplasare, cu 3-2, într-un meci thriller!

Conducerea federației nu a fost mulțumită de felul cum au jucat fetele, care pierduseră cu o săptămână înainte, și partida cu Spania, de pe teren propriu. Au găsit imediat vinovatul: antrenorul Nikolai Ivanov. Pe care au decis să-l schimbe.

Luciano Pedulla, CV important

Conform surselor GSP.ro, de pregătirea naționalei României se va ocupa italianul Luciano Pedulla, un tehnician de 62 de ani, care are o carte de vizită stufoasă.

Cel mai important nume este cel al formației Asystel Novara, echipă cu care a câștigat CEV Cup, a doua competiție ca valoare în Europa. Italianul a stat însă pentru un timp scurt și pe banca Germaniei, cu care a ocupat locul 5 la Euro 2015. Ultima echipă la care a antrenat Pedulla a fost Pro Victoria Monza, în sezonul trecut.

Antrenorul principal al României va avea și un staff nou, cu patru antrenori secunzi: Iulian Pâslaru, Rareș Puni, Alexandru Cosma, dar și Maurilio Anfuso, antrenor tactic.

 

18 jucătoare în vederile italianului

Luciano Pedulla a stabilit cu ajutorul staffului său, dar și al federației, lotul lărgit pentru Campionatul European din luna august.

Între cele 18 nominalizate se regăsesc Ioana Baciu, Nneka Onyejekwe, Ramona Rus (de la Volei Alba Blaj), Alexandra Sobo, Adina Salaoru (CSM București), Alice Kapelovies, Georgiana Faleș, Cristina Cazacu, Denisa Rogojinaru (Știința Bacău), Diana Calotă, Lorena Ciocian, Ramona Marciu, Mihaela Jeremic (CSM Târgoviște), Roxana Iancu, Roxana Tucmeanu (Dinamo), Eliza Varga (Nyregyhaza), Mihaela Albu (CS Medgidia. 

Vezi și: CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI 2019 // România și-a aflat adversarele de la EURO 2019: grupă accesibilă pentru ”tricolore” și un mare avantajAntonia e în top 10 cele mai frumoase femei din lume. Ce a putut sa spună Codin Maticiuc despre ea i-a lăsat mască pe toți

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1