SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI 2019

CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI 2019 // România și-a aflat azi adversarele de la EURO 2019: grupă accesibilă pentru ”tricolore” și un mare avantaj

Ioana Baciu este una dintre jucătoarele de bază ale României, principala realizatoare în preliminarii FOTO CEV
Ioana Baciu este una dintre jucătoarele de bază ale României, principala realizatoare în preliminarii FOTO CEV

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 14:24

CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI 2019 // Naționala feminină de volei a României a avut noroc la tragerea la sorți pentru EURO 2019. ”Tricolorele” sunt în grupă cu Ungaria, Olanda, Croația, Azerbaidjan și Estonia și vor juca meciurile la Budapesta, orașul cel mai apropiat de țară. 

Naționala feminină a României, calificată la al 12-lea turneu final continental din istorie, și-a aflat miercuri, la prânz, grupa în care va evolua la Euro 2019.

Va fi un turneu final istoric, care va reuni pentru prima dată la start 24 de echipe și care se va desfășura în patru țări diferite: Turcia, Polonia, Ungaria și România.

"Tricolorele" au făcut parte din urna a 4-a valorică la tragerea la sorți, conform clasamentului actual al federației europene, dar au avut noroc. Au nimerit într-o grupă accesibilă, de care pot trece. Mai mult decât atât, România va juca în Ungaria, țara vecină, o posibilitate pentru suporteri de a-și încuraja favoritele.

România va juca în grupa C, la Budapesta, alături de Ungaria, Olanda, Croația, Azerbaidjan și Estonia.

Căpitanul joacă în România

Olanda e marea favorită a grupei, fiind echipa care a ocupat locul 4 la Mondialul din 2018, și locul 7 la Euro 2017. Campioană a Europei în 1995, Olanda are două componente ale primei reprezentative care evoluează în România, la CSM București: Maret Balkestein-Grothues, chiar căpitanul echipei, și Nicole Koolhaas. Repreyentativa țării lalelelor e antrenată de americanul Jamie Morrison.

O forță a anilor 70-80 în Europa, perioadă în care a câștigat 4 medalii continentale, Ungaria nu mai reprezintă acum o sperietoare. Locul 15, penultimul, la Euro 2017, naționala maghiară nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1982 și nu are jucătoare notabile la echipe puternice din Europa.

Croația a ocupat locul 11 la Euro 2017 și e o echipă cu calificări constante la turneele continentale. Are câteva jucătoare de top care evoluează la echipe puternice din Europa, între acestea Sanja Popovici, Mia Jerkov sau Samantha Fabris, iar antrenor este cunoscutul Daniele Santarelli. 

Azerbaidjan a ocupta locul 4 la ultimul Campionat European, unul pe care l-a găzduit împreună cu Georgia. Azerele au ratat medalia de bronz, pierzând finala mică în fața Turciei. Cea mai valoroasă jucătoare a echipei este, indiscutabil, Natalia Mammadova, una dintre cele mai valoroase voleibalistă din lume. În sextetul de bayă mai au însă câteva nume, precum Polina Rahimova sau Ielizaveta Samadova.

Estonia este debutantă la un turneu final, echipa baltică reușind să se califice după ce a lăsat acasă Cehia!

Grupele CE 2019

Grupa A (Ankara)
Turcia
Serbia
Bulgaria
Franța
Finlanda
Grecia

Grupa B (Lodz)
Polonia
Italia
Belgia
Ucraina
Portugalia
Slovenia

Grupa C (Budapesta)
Ungaria
Olanda
Croația
Azerbaidjan
ROMÂNIA
Estonia

Grupa D (Bratislava)
Slovacia
Rusia
Germania
Belarus
Spania
Elveția
* primele patru echipe din fiecare grupă se califică în șaisprezecimi
** se va juca apoi sistem eliminatoriu, grupa împerechindu-se cu C, și B cu D.
Se va juca A1-C4, A2-C3, C1-A4, C2-A3 și B1-D4, B2-D3, D1-B4, D2-B3
*** turneul final se va disputa între 23 august și 8 septembrie 2019

Vezi și: Volei Alba Blaj și Știința Bacău s-au calificat în ”sferturile” Cupei CEV » Adversar infernal pentru Blaj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close