SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Ce performanță! Românul Gianni Crețu a câștigat Liga Campionilor la volei masculin

Gianni Crețu / Sursă foto: Ziarul Unirea
Gianni Crețu / Sursă foto: Ziarul Unirea

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 19:35 / Actualizat marti, 24 mai 2022 20:11

Gianni Crețu (53 de ani), antrenorul român al formației poloneze Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle Zaksa, a câștigat, duminică, Liga Campionilor la volei masculin, după o victorie reușită în finală împotriva italienilor de la Itas Trentino, 3-0 (25-22, 25-22, 32-30). 

Formația românului s-a impus în trei seturi în finala disputată în Slovenia, la Ljubljana, Gianni Crețu bifând această performanță la 15 ani de la succesul reușit în aceeași competiție de Stelian Moculescu, care, în 2007, ridica marele trofeu alături de echipa nemțească VfB Friedrichshafen.

A fost un an perfect pentru Gianni Crețu, cel care și-a mai adjudecat alături de polonezi titlul și Cupa. Campionatul Poloniei se numără printre ligile de top ale Europei, polonezii fiind campionii mondiali en-titre la volei masculin.

Gianni Crețu, carieră impresionantă în străinătate

Gheorghe „Gianni” Crețu are dublă cetățenie, română și austriacă. El s-a născut în România, pe 8 august 1968, singura echipă din țară pentru care a evoluat fiind Dinamo București, unde a petrecut opt sezoane, între 1985 și 1993. După o experiență în Germania, la SV Lohhof, Crețu a evoluat timp de șase ani în campionatul Austriei, unde a schimbat mai multe echipe. Ca antrenor, a reușit performanțe importante în țări precum Polonia, Rusia, Qatar și Austria.

Citește și alte știri din sport:

EXCLUSIV Imperiul Patrick Mouratoglou » Antrenorul lui Halep a explicat pentru GSP cum a clădit o rețea incredibilă în tenis: „Avem 4000 de jucători, cea mai mare bază din Europa”

Final de drum pentru Irina Bara la Roland Garros » A fost eliminată în primul tur la Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează