SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Grupe bune pentru români la tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 03 iulie 2015 10:15

Volei Alba Blaj, la feminin, şi Tomis Constanţa, la masculin, au avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

Debutantă în Ligă, formaţia ardeleană îşi va juca meciurile la Sibiu. Constanţa speră să repete evoluţiile din seonul trecut cînd a ajuns în Top 12.

Vineri seara, la Viena, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, atît la feminin, cît şi la masculin. La fete, campioana României, Volei Alba Blaj, a fost repartizată în grupa F alături de Dinamo Moscova (Rusia), Rocheville Le Channet (Franta) si Nordmeccanica Piacenza (Italia).

"Este o grupă medie, normală, comparativ cu altele mult mai puternice. Orice adversar din prima urnă valorică era foarte, foarte puternic. Nu putem spune momentan pîna nu studiem adversarii dacă avem şanse de calificare, întrucît sîntem o echipă debutantă la acest nivel”, a declarat pre;edintele Blajului, Sergiu Stefanescu, pentru Ziarul "Unirea" din Alba Iulia.

Dinamo Moscova este un nume mare în voleiul mondial. Deşi nu a mai cîştigat trofeul Ligii Campionilor de 38 de ani, echipa din capitala Rusiei deţine încă recordul la trofee cîştigate, avînd nu mai puţin de 11! Dinamo nu a mai cîştigat însă titlul în Rusia din 2009, stînd acum în umbra celor de la Dinamo Kazan. Sezonul trecut, Dinamo Moscova a ajuns pînă în Top 6 din Ligă, fiind eliminată de Busto Arizio (Italia). În Play-off 12 însă, a trecut chiar de Nordmeccanica Piacenza, cu care a nimerit de această dată în faza grupelor.

Ca şi Volei Alba Blaj, echipa pregătită de sîrbul Darko Zakoc, şi vicecampioana Franţei, Rocheville Le Channet este debutantă în Liga Campionilor.

Grupa F
VOLEI ALBA BLAJ (ROMÂNIA)
Dinamo Moscova (Rusia)
Rocheville Le Channet (Franta)
Nordmeccanica Piacenza (Italia)

Constanţa, şanse mari la calificare

După ce anul trecut a obţinut cel mai bun rezultat pentru voleiul românesc din ultimii 20 de ani în Liga Campionilor, reuşind să ajungă în Play-off 12, din postura de cîştigătoare de grupă, Tomis Constanţa îşi poate pune speranţe că va repeta evoluţiile şi în actualul sezon.

Campioana României are o grupă accesibilă, la prima vedere, din care se detaşează clar finalista ultimei ediţii a Ligii, echipa poloneză Asseco Resovia Rzeszow. În rest, celelalte echipe nu sînt de speriat pentru cei de la Tomis. Cu elveţienii de la Dragons Lugano au jucat şi seonul trecut, cîştigînd ambele dispute, iar belgienii de la Volley Asse-Lennik nu sînt nici pe departe o forţă.

"Nu ne sperie faptul că am căzut cu finalista ultimei ediţii, chiar este una dintre favoritele pe care le doream în grupă. Pot spune, fără a exagera cu nimic, că avem o grupă bună, iar obiectivul este, fără discuţie, calificarea între primele 12 echipe. Sperăm într-o nouă supriză plăcuta şi în viitorul sezon al Ligii Campionilor, aşa cum s-a întîmplat anul trecut”, a declarat, managerul Bulent Cadâr, pentru Sport Sud Est.

Meciurile din grupele ligii Campionilor vor debuta pe 3 noiembrie, iar ultimele jocuri din grupă au loc pe 26 ianuarie 2016.

Grupa G
Dragons Lugano (Elveţia)
Asseco Resovia Rzeszow (Polonia)
TOMIS CONSTANŢA (ROMÂNIA)
Volley Asse-Lennik (Belgia)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează