SPORTURI  »  VOLEI  »  ROMÂNIA - FRANȚA 0-3

VIDEO+FOTO Ce șansă am ratat! România se oprește în sferturi la Euro 2023 » „Tricolorii” au controlat două seturi în duelul cu Franța, dar campioana olimpică a fost prea puternică

Articol de , - Publicat luni, 11 septembrie 2023 22:46 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 23:21

România a fost învinsă de Franța 0-3 (22-25, 14-25, 25-27), în sferturile Campionatului European de Volei masculin, la capătul unui meci foarte bun făcut de elevii lui Sergiu Stancu.

  • Roxana Fleșeru, reporterul GSP, și fotoreporterul Raed Krishan sunt prezenți în Bulgaria și transmit cele mai importante informații de la fața locului

România, început curajos cu Franța în sferturile CE de Volei

„Trebuie să jucăm cel mai bun volei al nostru și să continuăm să visăm”, le-a spus Adrian Aciobăniței celor de la L’Equipe. 

În Palatul Culturii și Sportului din Varna, acolo unde s-au adunat 200 de români pentru a-i încuraja pe băieții lui Sergiu Stancu, în timp ce echipa României era prezentată fundalul sonor era reprezentat de „Believer” a celor de al Imagine Dragons. Iar voleibaliștii români au jucat cu atitudine, ținându-se aproape de campioni olimpici, apoi distanțându-se și la două puncte. Preluarea a funcționat, blocajul și el, iar francezii au început să greșească pe bandă rulantă la serviciu. 

Bela Bartha și Alexandru Rață au adus puncte, iar România a condus cu 20-18. Franța a egalat la 20 după două greșeli ale românilor. Timothee Carle și serviciile sale i-au dus pe campionii olimpici în față, oferindu-le doza de încredere și limpezime în joc, ei sigilând prima parte la a doua minge de set cu 25-22.

Franța a controlat setul doi

Francezii au fost asemenea rechinilor în felia a doua a meciului de la Varna, cum au simțit un pic de sânge s-au năpustit. S-a făcut rapid 6-0, iar românii din tribune încercau să-i scoată un pic pe „tricolori” din abisul în care picaseră. „România, România!”, s-a tot auzit în sală. 

Bela Bartha a adus primul punct, apoi când a trebuit să servească a tras puternic aer în piept, încercând să se relaxeze, mai ales că Sergiu Stancu le reproșase că serviciul nu funcționează. Până la urmă a trimis mingea în fileu și a fost trecut pe bancă.

Răreș Bălean a avut o prezență bună pe partea dreaptă. La 18-8, același Bela Bartha a încercat să-și ridice colegii: „Hai, hai!”. Dar francezii au găsit mereu breșele și terenul, iar greșelile românilor s-au tot adunat. Robert Călin a trimis în out și setul s-a încheiat cu 25-14.

Patru mingi de set ratate de România

Când ești la un set de eliminare, toată presiunea dispare, ce mai ai de pierdut? Voleibaliștii români au început mult mai bine setul al treilea, au făcut cinci puncte consecutive, chiar dacă Rață și Aciobăniței nu au mai avut încrederea din partida din grupe,

România a făcut puncte de pe mijloc, a atacat, a blocat și a fost tot setul în față pe tabela de scor. S-a distanțat cel mai mult la cinci puncte. Încurajați frenetic, băieții lui Sergiu Stancu și-au procurat trei mingi de set. Patry a anulat una, Clevenot pe a doua, iar Aciobăniței a trimis-o în out pe a treia. 

Tot el însă a adus-o pe a patra cu un atac devastator. Brizard a egalat la 25 și a servit un as, iar Franța avea minge de meci pe care a fructificat-o. 27-25 și 3-0 pentru echipa din Hexagon, care a scuturat fileul de bucurie pentru calificarea în semifinale.

Aplauze la scenă deschisă

În ciuda înfrângerii, jucătorii români au fost aplaudați de fanii care au făcut deplasarea la Varna pentru a-i susține la duelul cu Franța. Din tribune s-a scandat: „Suntem mândri de voi!”.

Ce rezultate a obținut România la Campionatul European 2023

  • 0-3 cu Portugalia
  • 2-3 cu Israel
  • 3-2 cu Turcia
  • 3-1 cu Grecia
  • 3-1 cu Franţa
  • 3-2 cu Croația (optimi)
  • 0-3 cu Franța (sferturi)
+45 FOTO

Setul 3

  • 25-27: Franța câștigă setul și meciul! Finalul a fost unul dramatic. România a condus cu 24-21, dar a ratat trei mingi de set. Ulterior, la 25-24, „tricolorii” au mai avut o minge de set, irosită însă. Francezii au reușit să întoarcă scorul și se califică în semifinale.
  • 21-16: „Tricolorii” au șanse să câștige acest set, având un avans de 5 puncte
  • 16-13: România continuă să joace foarte bine în acest set și are un avans de 3 puncte
  • „Sunteți de apreciat pentru ce ați făcut. Veți intra în istorie au această performanță. Singura dorință acum e să jucăm pentru noi și să ieșim cu pieptul sus”, a spus Sergiu Stancu către elevii săi
  • 8-4: Franța a câștigat primele puncte din meci, dar România se menține în avantaj
  • 5-0: Start perfect pentru România. „Tricolorii” au câștigat primele puncte, ca urmare a unui joc foarte bun

„Împotriva echipelor puternice, așa cum e Franța, trebuie să profiți de șansele pe care le ai. Nu am reușit asta în primul set, francezii au calitatea necesară pentru a decide meciul. Sperăm să revenim și să jucăm mai bine, așa cum am făcut-o în prima parte”, a spus Sergiu Stancu înainte de setul al treilea.

+45 FOTO

Setul 2

  • 14-25: După ce a ratat o minge de set, Franța a închis setul la a doua șansă și conduce cu 2-0 la general
  • 9-19: România nu mai reușește în acest set să găsească răspunsuri la atacurile francezilor
  • 4-12: Franța domină jocul în aceste momente
  • 3-7: De la 0-6, România a reușit să câștige 3 puncte la rând, dar francezii au oprit seria „tricolorilor”
  • 0-5: Franța începe în forță setul doi. S-a distanțat rapid pe tabelă și conduce autoritar
+45 FOTO

Setul 1

  • 22-25: După ce România a salvat o minge de set, Franța a reușit să o fructifice pe a doua și a câștigat primul set
  • 21-24: Sergiu Stancu i-a certat pe jucători săi la time-out: „Pierdem puncte de rahat, cu un serviciu de juniori. Nu vreau să mai văd servicii de rahat”
  • 20-20: Pe finalul setului, Franța egalează
  • 17-15: Elevii lui Sergiu Stancu se mențin în continuare în avantaj, cu două puncte în față
  • 11-9: România continuă să joace foarte bine, în special în apărare. E pentru prima dată când o echipă are un avans de două puncte
  • 5-5: Începutul meciului este unul echilibrat. „Tricolorii” rezistă cu brio atacurilor campioanei olimpice
+45 FOTO

Echipele

România: Robert Aciobăniței, Florian Bartha, Alexandru Rață, Marian Bala, Robert Călin, Claudiu Dumitru 
Rezerve: Mircea Peța, Filip Constantin, Sergio Diaconescu, Ionuț Bălean, Carol-Gabriel Kosinski, Andrei Butnaru, Ștefan Lupu
Selecționer: Sergiu Stancu

Franța: Yacine Louati, Barthelem Chinenyeze, Jean Party, Timothee Carle, Nicolas Le Goff, Antoine Brizard
Rezerve: Jenia Grebennikov, Benajmin Toniutti, Kevin Tillie, Earvin Ngapeth, Stephen Boyer, Daryl Bultor, Quentin Jouffroy 
Selecționer: Andrea Giani

VIDEO Atmosferă spectaculoasă înainte de România - Franța

UPDATE 20:35 » Laude pentru România

Gheorghe Crețu, antrenorul român al naționalei Sloveniei, a lăudat parcursul României de la acest Campionat European, imediat după ce i-a calificat pe sloveni în semifinale. 

„Băieții sunt deosebiți. Mai ales că doar un jucător evoluează în străinătate. Să scrieți asta cu litere mari. În rest, toți joacă în România. Asta e o chestie deosebită. Tot respectul pentru Sergiu că i-a dus la un alt nivel, mai ales din punct de vedere mental. Inima mea e mereu alături de România, chiar dacă peste 30 de ani sunt afară. Și acum am tricourile cu care jucam”, a spus Gheorghe Crețu.

UPDATE 20:25 » Susținere pentru România

Ce șansă am ratat! România se oprește în sferturi la Euro 2023 » „Tricolorii” au controlat două seturi în duelul cu Franța, dar campioana olimpică a fost prea puternică

Mai mulți oficiali ai Federației Române de Volei au arborat mai multe steaguri „tricolore” pentru a-i încuraja pe băieți. În acest moment, sunt aproximativ 200 de fani români în sală.

UPDATE 20:15 » România se pregătește de duelul cu Franța

Echipa GSP prezentă la Varna a surprins imagini cu jucători români la încălzire.

Citește și: 

Ion Țiriac și Ilie Năstase nu renunță » Promisiunea lui Nasty: „Până mor, le luăm înapoi, vă garantez eu!”

Campioană la US Open, Mara Gae a produs o impresie pe măsură și la revenirea în țară: „De 12 ani muncesc...” » Cine o inspiră și ce surpriză i-a pregătit tatăl ei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (33)
Cripure
Cripure  •  12 Septembrie 2023, 20:08
Postat de satyricon pe 12 Septembrie 2023, 01:31

S-a jucat în sferturile Campionatului European! Când din 89 încoace, la fotbal, rugby sau alt sport de echipă la băieți s-a mai ajuns într-o astfel de fază? În plus Franța e campioana olimpică! Mulți comentează aiurea, doar sa se afle în treabă sau ca să-și exhibe obsesiile.

In 1990 echipa nationala de handbal masculin a luat medalie de bronz la campionatul mondial, iar in 1994 echipa nationala de fotbal a Romaniei a fost la un pas sa joace o semifinala de campionat mondial. Se cuvin felicitari si baietilor de la volei.

SuporterITC
SuporterITC  •  12 Septembrie 2023, 13:39
Postat de Maradonatu pe 12 Septembrie 2023, 10:01

Comentariul TVR a fost scandalos. Făceam noi punct, nu spunea nimic. Făceau ei punct - "excepțional"!! Chiar nu mai avem o fărâmă de respect pentru țara noastră? Iar de tonul doamnei nu mai vorbesc. Parcă am asistat la un parastas. Trist!

Doamna a comentat ok, noi am jucat bine, francezii exceptional. Coordonatorul lor a dat pase ''fuge'' din toate pozitiile. Daca ai fi practicat sportul asta ai fi inteles. Pacat de ziua slaba a lui Rata, este un jucator exceptional.

Functionarul9
Functionarul9  •  12 Septembrie 2023, 10:23

Ne-am cam batut singuri ! Pacat ! Nu reusim sa avem o mentalitate de invingatori, neam ... !

Vezi toate comentariile (33)
Comentează