SPORTURI  »  VOLEI  »  CS MEDGIDIA

Nucleu tricolor de la CS Medgidia » Florin Voinea: „Și pentru mine a fost o surpriză că am avut atâtea convocate”

Echipa României, după victoria cu Franța // FOTO Marius Ionescu
Echipa României, după victoria cu Franța // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 10:59 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 12:57

O treime dintre jucătoarele naționalei României de volei feminin vin de la CS Medgidia, revelația ultimului sezon al întrecerii interne.

La debutul în actuala ediție a Golden League, naționala de volei feminin a României a pornit în forță. În sala de la Cluj-Napoca, tricolorele au obținut două victorii, 3-2 în fața Franței, după o revenire de senzație, și 3-0 cu Azerbaidjan, și au cedat la mare luptă în fața Spaniei, 2-3. 

Din lotul care a dus echipa noastră pe locul secund în Grupa A după primul turneu din această competiție, au făcut parte cinci jucătoare, Marina Cojocaru, Diana Ariton, Petruța Orlandea, Adriana Matei și Mihaela Albu, de la CS Medgidia, surpriza ultimului sezon în întrecerea internă. 

Mai mult, în lotul convocat inițial s-a aflat încă o jucătoare de la CS Medgidia, Larisa Vasilică, care a ratat turneul de la Cluj-Napoca din cauza unei accidentări. Clasată pe locul 4 și calificată în premieră în cupele europene, echipa din Medgidia culege astfel roadele strategiei de a miza aproape integral pe jucătoare autohtone. 

Nucleu tricolor de la CS Medgidia: „Un lucru fantastic!” 

Unul dintre cei mai valoroși antrenori din noul val în voleiul românesc, Florin Voinea pregătește CS Medgidia încă de la înființare, în urmă cu patru sezoane, reușind să o ducă din liga secundă în Europa. Fostul multiplu campion al României cu CVM Tomis Constanța și internațional tricolor mărturisește că a urmărit cu mândrie evoluția elevelor sale în tricoul naționalei. 

Nucleu tricolor de la CS Medgidia » Florin Voinea: „Și pentru mine a fost o surpriză că am avut atâtea convocate”
Florin Voinea la un time-out

„Este un lucru fantastic, mai ales că doar una dintre ele, Mihaela Albu, mai avea selecții la națională, restul au debutat acum. Este un sentiment de mare mulțumire și îmi arată încă o dată că tot ceea ce am făcut noi la Medgidia am făcut foarte bine. 

Fetele au demonstrat ce pot prin performanțele avute la echipa de club și, automat, convocarea la națională a venit ca un lucru firesc. Sincer, și pentru mine a fost o surpriză că am avut atâtea jucătoare convocate, însă totul se datorează seriozității acestor fete, care au muncit foarte mult și și-au dorit enorm să facă performanță”, spune Florin Voinea.

El și-a lăudat elevele pentru prestațiile din teren: „Au avut evoluții bune și patru dintre ele au jucat mult în cele trei meciuri. Adriana Matei a avut o evoluție fantastică în meciul cu Franța, a reușit să întoarcă un rezultat nefavorabil, iar în cel cu Spania a intrat foarte bine în joc. Poate că în prima fază s-a simțit tracul debutului, însă de la meci la meci au căpătat constanță și au jucat mai bine”. 

Proiect sută la sută românesc 

Bucuria este cu atât mai mare cu cât o treime din lotul naționalei, aflată în plină reconstrucție, provine de la CS Medgidia. „Acesta va fi mereu un rezultat al proiectului nostru, pentru că și în acest sezon urmărim să avem o echipă formată sută la sută din jucătoare române. 

Este clar că este o consecință a ceea ce ne dorim să facem aici, la Medgidia, și oferă un nucleu de bază echipei naționale”, explică antrenorul formației din Medgidia. 

Tricolorele vor disputa la finalul acestui săptămâni al doilea turneu din Golden League, care va avea loc în Franța, la Harnes, încercând să obțină calificarea în Final Four, unde acced câștigătoarele celor trei grupe, plus cel mai bun loc secund.

 „O să fie greu să ne calificăm, dar trebuie să ne uităm la alte lucruri. Avem o medie de vârstă foarte scăzută, undeva la 22 de ani, și asta nu poate decât să ne bucure, pentru că am intrat într-o nouă etapă în care trebuie să clădim o echipă puternică, care să ne dea dreptul să gândim că putem obține rezultate bune și la nivelul naționalei. 

Dacă se lucrează bine și avem susținerea oamenilor, acest proiect poate să dea roade în viitorul apropiat”, spune Florin Voinea. 

Obiectivul principal îl reprezintă însă calificarea la fază finală a Campionatului European, România făcând parte din Grupa D, alături de Turcia, Olanda, Ucraina, Finlanda și Suedia, cu meciuri la Cluj-Napoca, în luna august. 

O grupă grea. Sunt două echipe foarte puternice, Olanda și Turcia, și alte trei cu care ne permitem să ne batem de la egal la egal. Este foarte important ca la momentul jocului să fie tot lotul valid și cred că avem o șansă mare să accedem din faza grupelor”, crede fostul internațional.

Citește mai multe știri din sport:

Carla Suarez Navarro, bătălie epică la revenirea după cancer » A fost la un game de victorie în fața finalistei din 2018

Decizia luată de sponsorii lui Naomi Osaka, după retragerea de la Roland Garros 2021

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează