SPORTURI  »  VOLEI  »  JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012

Olanda, primul adversar al României în turul preliminar al Jocurilor Olimpice

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 iulie 2011 13:55

Echipa naţională de volei masculin a României va întîlni reprezentativa Olandei în turul preliminar eliminatoriu al calificărilor la Jocurile Olimpice din 2012, meciurile fiind programate în 27 august la Baia Mare, respectiv 3 sau 4 septembrie în deplasare.

"Vom întîlni echipa Olandei, care ştim cu toţii ce nume şi-a construit de-a lungul timpului. Şi noi am progresat însă în ultimii ani şi avem încredere în şansele noastre. Faptul că băieţii sînt calificaţi la Turneul Final Four al Ligii Europene ne dă speranţe, iar munca antrenorului Stelian Moculescu din 2009 încoace începe să dea rezultate", a declarat Gabriela Bulgariu, joi, pentru mediafax, expert sportiv în cadrul FR Volei.

Naţionala masculină a României va avea de parcurs mai mulţi paşi pentru a atinge calificarea la Jocurile Olimpice. O eventuală victorie în dubla cu Olanda ar duce echipa tricoloră în primul turneu de pre calificare, cu alte trei echipe în grupă, competiţia fiind programată între 22-27 noiembrie.

Bulgariu a explicat sistemul de calificare la Jocurile Olimpice. "Nu cunoaştem gazda acestui turneu şi nici adversarele, care vor fi aflate abia după Campionatul European din toamnă, la care băieţii nu s-au calificat, din păcate. Cert este că din această grupă va merge mai departe doar prima clasată, la turneul de calificare propriu-zis la Jocurile Olimpice. În Europa, acel turneu se va desfăşura la Sofia, între 8-12 mai 2012, cu patru echipe şi, din nou, doar prima clasată se va califica. Dar aceea va fi şi calificarea cea mai preţioasă: la turneul final al Jocurilor Olimpice", a precizat Gabriela Bulgariu.

La feminin, echipa României are o şansă în plus, în sensul că datorită calificării la turneul final al Campionatului Europen din Serbia (între 23 septembrie - 3 octombrie), nu va juca acel tur preliminar. "Fetele vor juca direct în turneul de precalificare, avînd o poziţie mai bună în clasamentul european decît băieţii. Sistemul de calificare este similar cu cel de la masculin, diferenţă făcînd doar datele jocurilor. Naţionala feminină va juca la turneul de precalificare între 8 şi 13 noiembrie", a menţionat Bulgariu.

La Campionatul European din Serbia, "tricolorele" vor evolua în grupa C, cu echipa ţării gazdă, Polonia, Cehia şi Israel.

La Jocurile Olimpice, la turneul final de volei vor participa cîte 12 echipe naţionale la feminin şi masculin, singurele calificate din oficiu fiind reprezentativele Marii Britanii, în calitate de organizatoare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează