SPORTURI  »  VOLEI  »  FOTE

România e în finală la FOTE! Naționala de volei feminin luptă cu Rusia pentru aur

Naționala de volei feminin
Naționala de volei feminin

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2019 15:55

Naționala feminină de volei a bătut Italia, vicecampioana europeană de junioare, și va juca pentru aur la Baku, la FOTE, cu Rusia. Meciul va avea loc sâmbătă.

Reprezentativa sub 17 ani a României s-a calificat în finala Festivalului Olimpic European pentru Tineret de la Baku după ce a trecut în semifinale, la capătul unui meci dramatic, de Italia, scor 3-2. 

Italia, vicecampioana continentală la această categorie de vârstă, a luat primul set, 25-20, dar România a revenit fantastic și a trecut la conducere după 25-23 și 25-21. Adversarele au egalat însă, 25-16 și s-a intrat în decisiv. Acolo, elevele antrenorului Marius Macarie au jucat mult mai bine și au știut să treacă mai bine peste emoții, impunându-se cu 15-11.

Sâmbătă, România va juca împotriva Rusiei, în meciul pentru aur. Rusia a trecut în semifinale cu 3-1 de Turcia. România și Rusia au făcut parte din aceeași grupă, rusoaicele impunându-se atunci cu 3-1. Rusia este de altfel campioana europeană en-titre și echipa care a fost considerată principala favorită la titlul olimpic european.

Generația 2002-2003 a echipei României este una de excepție, fetele calificându-se și la Campionatul Mondial care va avea loc la Cairo (Egipt) între 5 și 14 septembrie. România e în aceeași grupă cu Rusia și la Mondiale! Alături de finalistele de la FOTE vor mai juca în Egipt, reprezentativele Argentinei, Thailandei și Belarusului. 

Rezultatele „tricolorelor”  la FOTE 2019

3-1 Bulgaria
3-0 Ucraina
1-3 Rusia
3-2 Italia

Citește și:

Primăria București, proiect pentru „Esplanada Simona Halep” » Va fi situată în centrul Bucureștiului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rivaldinho
rivaldinho  •  26 Iulie 2019, 18:24

Bravo! Tot fetele.

maxp
maxp  •  26 Iulie 2019, 16:34

Copiii astia sunt senzationali. Dupa dezamagirile de la Minsk si Napoli, macar tinerii tin steagul sus intr-o competitie multi-sport. Dar cu mult peste asteptari si inca inclusiv in probe sportive la care nu ne-am fi imaginat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close