SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

România joacă în Golden League la Cluj. Premii de aproape jumătate de milion de euro!

Liberoul Mihaela Albu într-un meci al
Liberoul Mihaela Albu într-un meci al "naționalei" României FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 27 mai 2021 21:01 / Actualizat joi, 27 mai 2021 21:01

România trebuie să câștige grupa din care mai fac parte Franța, Spania și Azerbaidjan pentru a ajunge la turneul final de la Ruse (19-20 iunie). ”Tricolorele” se încălzesc pentru Europeanul din luna august, găzduit tot de Cluj-Napoca. Toate meciurile sunt transmise de TVR3

Naționala de volei a României joacă în acest week-end la Cluj Napoca în grupa A a Golden League. Echipa pregătită de italianul Luciano Pedulla pregătește cu acest prilej și Campionatul European care va debuta pe 18 august. Grupa României se dispută tot la Cluj Napoca.

Toate echipele calificate la Euro

În Golden League, 12 echipe se bat pentru cele patru locuri care duc la Final Four-ul de la Ruse (Bulgaria). Ca să fie sigură de calificare, România trebuie să ocupe primul loc în grupa din care mai fac parte Franța, Spania și Azerbaidjan. Mai există și posibilitatea calificării de pe locul doi, dar în acest caz, Bulgaria, gazda Final Four-ului, trebuie să-și câștige grupa de calificare din care mai fac parte Slovacia, Ucraina și Finlanda. În caz contrar, doar câștigătoarele de grupe, plus Bulgaria, obțin biletele pentru Final Four Golden League. Ultima clasată retrogradează și va juca în Silver League.

La prima vedere, Franța pare cel mai dificil adversar al "tricolorelor" în grupa de Golden League. Dar nu trebuie neglijate nici Spania sau Azerbaidjan. De altfel, toate cele patru naționale prezente la Cluj-Napoca sunt calificate și la Euro 2021. Al doilea turneu de calificare se va juca în Franța, weekendul următor, pe 4-6 iunie. Rezultatele cumulate vor stabili câștigătoarea grupei A.

430.000 de eurosunt premiile cumulate pentru Final Four-ul Golden League de la Ruse

15 este locul europeanocupat de naționala feminină a României în clasamentul echipelor reprezentative. Azerbaiddan e pe 5, Spania pe 14 și Franța pe 20

Lotul României pentru Golden League

Ridicătoare 
Marina Cojocaru (CS Medgidia) 
Ramona Postea (Rapid București) 
Universali 
Alexia Căruțașu (Galatasaray Istanbul) 
Iuna Zadorojnai (Rapid București) 
Centri 
Denisa Ionescu (FC Argeș Volei) 
Petruța Orlandea (CS Medgidia) 
Francesca Alupei (Volei Alba Blaj) 
Diana Ariton (CS Medgidia) 
Extreme 
Adelina Ungureanu (Busto Arsizio) 
Rodica Buterez (CSM Târgoviște) 
Sorina Miclăuș (CSU Galați) 
Adriana Matei (CS Medgidia) 
Libero 
Andra Ciucu (Știința Bacău) 
Mihaela Albu (CS Medgidia)

Programul României la Cluj

Vineri, 28 mai 
17:00 România-Franța 
20:00 Spania-Azerbaidjan 
Sâmbătă, 29 ma
17:00 Azerbaidjan-România 
20:00 Spania-Franța 
Duminică, 30 mai 
17:00 România-Spania 
20:00 Franța-Azerbaidjan
* meciurile României sunt în direct la TVR 3

EXCLUSIV Interviu cu Adelina Ungureanu, una dintre cele mai în vogă voleibaliste române: „Nu vreau să trăiesc viața tot timpul roz”

România și-a aflat grupa de la Europene » Meciurile se vor juca la Cluj-Napoca

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează