SPORTURI  »  VOLEI  »  GOLDEN LEAGUE

România-Spania 2-3. Prima înfrângere în Golden League

Mingea e în terenul României. punctele merg la Spania FOTO Marius Ionescu
Mingea e în terenul României. punctele merg la Spania FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 00:07 / Actualizat luni, 31 mai 2021 09:18

România a condus cu 2-1 la seturi, dar ibericele au revenit și au câștigat. Calificarea în Final Four-ul de la Ruse devine acum mai grea

Naționala de volei feminin a României a suferit duminică, la Cluj-Napoca, prima înfrângere în grupa A din Golden League. Echipa pregătită de italianul Luciano Pedulla a pierdut în fața Spaniei, marea surpriză a turneului!

După cum au început partida româncele, se credea că vor rezolva repede partida. Totul a mers șnur în primul set, unul controlat de la un cap la altul de "tricolore". A fost 25-13 pentru tânăra echipă a României care continua astfel evoluțiile entuziasmante cu Franța (3-2) și Azerbaidajn (3-0). 

Numai că ibericele s-u regrupat rapid, având în Raquel Montoro și Ana Escamilla jucătoare decisive la aproape fiecare punct. Spaniolele au câștigat setul doi la fel de categoric precum o făcuseră româncele în primul. A fost un singur punct diferență: 25-14.

România a pierdut-o pe Rodica Buterez, entorsă la gleznă, una dintre jucătoarele de bază, dar chiar și așa, echipa a continuat să joace bine în setul 3. Tunarul Alexia Căruțașu a făcut punct după punct, ajungând până la final la cota 24! A fost din nou motorul echipei, iar România avea deja un punct în cont la 2-1 la seturi, după 25-21.

Următorul turneu în Franța

România-Spania 2-3. Prima înfrângere în Golden League
Româncele trebuie să strângă rândurile pentru turneul din Franța FOTO Marius Ionescu

Din păcate, echipa noastră avea să rămână în clasament doar cu acel punct. Din setul 4 parcă s-a terminat benzina "tricolorelor" și Spania era formația care venea din urmă. A egalat la seturi după 25-16, pentru ca în decisiv să se impună cu 15-9. A treia victorie la Cluj pentru iberice care devin acum favorite la primul loc.

Urmează turneul din Franța, de la Harnes (4-6 iunie). România va juca în ordine cu Franța, Spania și Azerbaidjan. Pentru a ajunge în Final Four-ul de la Ruse (19-20 iunie), România trebuie să câștige grupa. Sunt șanse de calificare și de pe locul 2, dar aici calculele sunt încă destul de complicate.

Clasament grupa A

1. Spania3309-38
2. România3218-56
3. Franța3126-74
4. Azerbaidjan3031-90

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN VOLEI: 

România-Azerbaidjan 3-0. Nu au stat la discuții cu azerele. Victorie în 58 de minute!

Victorie eroică! România a debutat cu un succes în Golden League, 3-2 cu Franța

Playtech: Simona Halep și Toni Iuruc pregătesc un nou tun financiar. Ce afacere le va umple conturile bancare


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează