SPORTURI  »  VOLEI  »  GOLDEN LEAGUE

Victorie eroică! România a debutat cu un succes în Golden League, 3-2 cu Franța

Fete vesele după o victorie fantastica FOTO Marius Ionescu
Fete vesele după o victorie fantastica FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 28 mai 2021 20:10 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 20:25

Conduse cu 2-0 la seturi, ”tricolorele” au revenit fantastic și au învins naționala Franței. Meciul a durat 2 ore și 2 minute. Alexia Căruțașu, puștoaica de 17 ani, a reușit 27 de puncte

Naționala feminină a României a reușit o victorie de senzație la debutul său în Golden League, a doua competiție valorică în voleiul mondial. Chiar dacă antrenorul României, italianul Luciano Padulla, a mizat doar pe jucătoarele tinere, încercând să formeze o echipă de viitor, "tricolorele" au dat dovadă de multă stăpânire de sine în momentele importante. 

Au jucat cu multă ambiție, s-au bătut pentru fiecare punct și la final au trăit momentele unice ale succesului. Franța a câștigat rapid primul set, 25-17, și apoi și pe al doilea, la mare luptă: 25-23.

Victorie eroică! România a debutat cu un succes în Golden League, 3-2 cu Franța
Alexia Căruțașu sparge zidul francez FOTO Marius Ionescu

Abia de la 0-2 la seturi româncele au arătat cu adevărat de ce sunt în stare. Impulsionate de formidabila Alexia Căruțașu, mizând pe jocul exact al Adelinei Ungureanu, dar și pe blocajele fantastice ale Francescăi Alupei sau Dianei Ariton, România a reintrat în joc, nu fără emoții. 

A câștigat setul 3 în prelungiri, 26-24, și de aici marea de speranțe. Și setul 4 a fost la fel de strâns. Pe lângă Căruțașu, Ungureanu sau liberoul Alexandra Ciucu, a mai ieșit în evidență și micuța Adriana Matei. România a trimis meciul în setul decisiv după încă un 26-24!

Cu nervii la pământ, franțuzoaicele au început cu un sec 3-0, dar așa cum au arătat-o pe tot parcursul jocului, "tricolorele" nu s-au alarmat. Au jucat calm și au făcut punct după punct, încheind meciul la 15-11. Un succes greu, conturat în două ore și două minute, dar care dă speranțe pentru viitor. În grupa A, de la Cluj, urmează meciurile cu Azerbaidjan, azi, ora 17:00, și Spania, duminică, ora 17:00, în direct la TVR3.

Victorie eroică! România a debutat cu un succes în Golden League, 3-2 cu Franța
Nu cade mingea! Buterez, Ciucu și Căruțașu luptă pentru a recupera balonul FOTO Marius Ionescu

27 de punctea reușit Alexia Căruțașu, briliantul naționalei României, la doar cei 17 ani ai săi

EXCLUSIV Interviu cu Adelina Ungureanu, una dintre cele mai în vogă voleibaliste române: „Nu vreau să trăiesc viața tot timpul roz”

România joacă în Golden League la Cluj. Premii de aproape jumătate de milion de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
7kay
7kay  •  29 Mai 2021, 08:31

Felicitări fetelor

2580744592004019
Mironescu Adrian  •  29 Mai 2021, 01:40

Asta da stire sportivă . Bravo fetelor , felicitări tuturor celor ce vă ocupați de voleul feminin românesc. Rușine așa zisilor "ziariști sportivi " români care încep permanent prima pagină cu Becali sau cu gagicile fotbaliștilor, rușine patronilor gsp și altora , în egală măsură. Așteptăm știri sportive , nu can can . Să auzim numai de bine !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează