SPORTURI  »  VOLEI  »  ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ, AZI, 17:00

ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Cele mai valoroase jucătoare prefațează duelul 100% românesc din semifinalele Cev Cup: „Să nu le subestimăm!”

Nneka Onyejekwe de la Volei Alba Blaj a fost aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor în sezonul trecut +7   FOTO
Nneka Onyejekwe de la Volei Alba Blaj a fost aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor în sezonul trecut

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2019 09:39

Nneka Onyejekwe, voleibalista de la Alba Blaj, spune că echipa ei e pregătită să joace finala CEV Cup, după ce sezonul trecut a ajuns în ultimul act în Liga Campionilor. 

  • Știința Bacău - Volei Alba Blaj, duel din turul semifinalelor Cev Cup, se joacă azi, de la ora 17:00, în direct la TV Digi Sport 3

Două voleibaliste din echipa care juca anul trecut finala Ligii Campionilor au mai rămas la Volei Alba Blaj: Nneka Onyejekwe, cea mai valoroasă voleibalistă română a ultimilor doi ani, și Ramona Rus.

În rest, antrenorul Darko Zakoci a adus 13 jucătoare noi. Blajul a ratat calificarea în grupele Ligii, dar țintește acum câștigarea celui de-al doilea trofeu european. CEV Cup.

- Nneka, toată lumea vă consideră mari favorite. Vă convine această postură?
- Cu siguranță că ne convine, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Acum în CEV Cup va fi cu totul altceva decât în campionat. Nu suntem relaxate, știm cât de bine poate juca Bacăul în sala lor și cât de incomode pot fi. Vom încerca să intrăm hotărâte pe teren, să jucăm pentru a câștiga meciurile.

- Țintiți victoria la Bacău ca să fiți mai aproape de finală, să nu mai stați cu emoții la Sibiu?
- Am câștigat duminică în campionat, chiar dacă am avut și un moment dificil acolo. L-am depășit. E important pentru încrederea noastră să învingem în fiecare meci. Ne dorim foarte mult să ajungem să jucăm finala Cupei CEV.

- Și în campionat aveți un parcurs foarte bun, ați bătut campioana CSM București!
- Campionatul e lung, se va intra în play-off, trebuie să luăm fiecare meci. Nicio partidă nu e dinainte câștigată. E greu la Bacău, e greu la Târgoviște, echipele mici te pot încurca pentru că ele joacă fără presiune.

- Cum vezi echipa din sezonul ăsta? Că ați schimbat iar foarte mult!
- Eu simt că jucăm din ce în ce mai bine, meciurile câștigate ne ajută mult, avem încredere, siguranță. Putem realiza multe.

- Omogenitatea Bacăului poate fi un plus?
- Ăsta e atuul, se cunosc foarte bine, am multe colege de la națională care joacă împreună de atâția ani, le e mai ușor. Sunt o echipă de luptătoare și joacă un volei frumos.

- După o finală de Liga Campionilor, ar fi fantastic și o finală de CEV Cup sau, de ce nu, un trofeu?
- Ar fi frumos, dar nu ne gândim la finală. Ne gândim doar la meciurile cu Bacăul. Vom vedea ce putem face. Să nu ne considerăm deja în finală, că nu suntem!

- Comparativ cu Stuttgart, Galatasaray, Olomouc, unde plasezi Bacăul?
- Nu aș putea să fac o comparație, fiecare echipă are ceva diferit, plusuri și minusuri. Clar, sunt o echipă incomodă și nu trebuie subestimate. Au dovedit acest lucru în parcursul lor din CEV, de până acum.

- Pe ce primă va juca Blajul în acest meci?
- Nu avem nevoie de o motivație suplimentară, toată lumea își dorește să joace o finală, e mai presus decât orice sumă care ar putea fi promisă!

”Ne dorim să jucăm finala, dar ele sunt favorite!”

Denisa Rogojinaru, căpitanul Bacăului, crede că echipa ei poate compensa pe teren prin dorință și dăruire. Toată lumea e focusată pentru dubla cu Blajul.

Joacă la Bacău din 2013. Componentă a naționalei României, Denisa Rogojinaru e căpitanul echipei și una dintre componentele de bază ale formației moldovene. Extrema de 33 de ani a vorbit despre dubla cu Blajul și despre parcursul excelent reușit până acum, de Știința Bacău, în CEV Cup.

- Denisa, toată lumea vorbește de faptul că fetele de la Blaj sunt mari favorite. V-au bătut de altfel duminică seară, la Bacu, în campionat, cu 3-1!
- Tot timpul am plecat cu șansa a doua și se pare că am reușit să facem jocuri foarte bune. Cu Blajul e un pic diferit pentru că ne tot întâlnim în campionat de ani de zile și ne cunoaștem foarte bine unele pe altele. De asta spun că va fi diferit. Însă clar, ele pleacă favorite. O să fie meciuri foarte grele, dar cred că avem și noi șansa noastră și putem face o surpriză.

- Motivația în cupele europene a fost la cote înalte la voi?
- Ne dorim foarte mult să jucăm bine și să câștigăm! Cine nu-și dorește să joace o finală? 

- La ce e echipa din Blaj superioară?
- Au un lot puternic, un 12 complet, cum se spune! Dar noi putem să le dominăm cu mai multă dorință. Suntem mai multe românce în lot, dar asta nu e neapărat un atu. Vorbim aici de cupe europene, contează doar valoarea.

- E cel mai greu adversar întâlnit până acum?
- Cu siguranță, da. Alba Blaj e peste olandeze și peste cehoaice. Avem suporterii de partea noastră, va fi o sală plină și vom avea energie în plus.

- În cealaltă semifinală joacă Bekescsaba cu italiencele de la Busto Arsizio. Cine ajunge în finală dintre românce, ce șanse crezi că are?
- Când ajungi într-o finală, șansele sunt egale, 50-50. Acolo italiencele sunt clar favorite. Nu știu ce să spun, mai întâi să ajungem noi acolo și apoi facem calcule.

- Cum vedeți disputa cu Blajul, ca meciul vieții voastre?
- Încercăm să nu ne gândim foarte mult și să nu punem o presiune suplimentară. Chiar ne dorim să jucăm bine. Dacă vom și câștiga, ar fi minunat.

- Acasă ați câștigat mereu cu 3-2 și v-ați calificat în deplasare, chiar cu set de aur! Cum va fi acum?
- Nu contează cum, chiar dacă pierdem, câștigăm, totul se va decide la Sibiu. Suntem pregătite și acolo pentru un set de aur.

- Aveți vreo primă suplimentară la acest meci?
- (râde) Nicidecum, nu se pune problema de așa ceva!

Vezi și: ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Preview-ul semifinalei românești din Cev Cup » Cine e marea favorită + cine televizează

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează