SPORTURI  »  VOLEI  »  ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ, AZI, 17:00

ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Preview-ul semifinalei românești din Cev Cup » Cine e marea favorită + cine televizează

Sursă foto: Facebook Volei Alba Blaj
Sursă foto: Facebook Volei Alba Blaj

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2019 09:32

Știința Bacău și Volei Alba Blaj luptă azi, de la ora 17:00, în direct la TV Digi Sport 3, pentru calificarea în finala CEV Cup. România va avea pentru prima dată o echipă în ultimul act. 

Voleiul feminin românesc a scos capul în competițiile europene în ultimii ani. După finala Ligii Campionilor jucată de Alba Blaj și pierdută sezonul trecut, la București, 0-3 cu Vakifbank Istanbul, în acest an alte două echipe din România au șanse să ajungă în ultimul act al CEV Cup, a doua competiție europeană ca valoare.

Știința Bacău și aceeași Volei Alba Blaj se află în fața unei premiere, niciuna dintre ele nemaiajungând atât de sus în această competiție. De altfel, la nivel feminin, România nu a avut niciodată o echipă în finala CEV Cup. Tomis Constanța, în ediția 2011-2012, a pierdut în semifinale, echipa de pe Litoral fiind antrenată atunci de actualul tehnician al Blajului, sârbul Darko Zakoci.

Dezechilibru total

Semifinala românească pornește cu o mare favorită, Volei Alba Blaj, echipă care în ultimele 16 meciuri interne, cu Știința Bacău, a câștigat 15! Inclusiv duminică seara, la Bacău, Ioana Baciu, Nneka Onyejekwe și celelalte jucătoare ale Blajului au învins clar, cu 3-1, într-un meci din etapa a 15-a a Diviziei A.

Blajul are și avantajul meciului retur, din 5 martie, pe teren propriu.

Și în cealaltă semifinală există o favorită clară, italiencele de la Busto Arsizio fiind cu mult valoric peste unguroaicele de la Swietelsky Bekescsaba. De remarcat că maghiarele, campioanele en titre ale Ungariei, sunt antrenate de fostul antrenor de la Agroland Timișoara, Bogdan Paul.

Citește și: ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Cele mai valoroase voleibaliste prefațează duelul 100% românesc din semifinalele Cev Cup: „Să nu le subestimăm!”

Vezi și: Încălzire pentru Europa » Volei Alba Blaj, victorie contra Științei Bacău, adversara din CEV Cup

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează