SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP

ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Demonstrație de forță! Volei Alba Blaj nu i-a dat nicio șansă Bacăului în semifinalele CEV Cup

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2019 19:51

Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj a câștigat partida de la Bacău în minimum de seturi și e marea favorită la calificarea în finală. Returul se joacă la Sibiu, pe 5 martie. Blajul s-ai impus cu 25-12, 25-16, 21-11.

Volei Alba Blaj a jucat azi, la Bacău, cel mai bun volei pe care-l poate oferi vicecampioana Europei. Echipa pregătită de Darko Zakoci nu i-a dat nicio șansă Științei Bacău, în prima manșă din semifinala CEV Cup, punând capăt luptei din teren în doar o oră și 7 minute!

Cele două echipe se întâlniseră acum trei zile, tot la Bacău, în meciul de campionat. Liderul Diviziei A, Volei Alba Blaj, a câștigat, dar Bacăul a reușit să smulgă atunci un set ardelencelor. Azi, Blajul a făcut instrucție cu o echipă moldoveană care a fost net inferioară.

S-au lovit de zid

Bacău a început bine meciul, a condus cu 2-0 și 3-1 în primul set. Totul s-a oprit însă imediat pentru echipa pregătită de Florin Grapă. Blajul a întors balanța și a mărșăluit de una singură spre punctul 25. A fost 3-5, 5-12, 8-20, iar la final 12-25.

Un set în care blocajul Blajului și-a făcut excelent datoria, iar în ofensivă, toate mingile au căzut în terenul Bacăului.

Știința a încercat să schimbe tactica, Florin Grapă le-a cerut fetelor să încerce să facă puncte ajutându-se de blocul adversarelor, dar a fost imposibil. Atacurile Cristinei Cazacu, ale Denisei Rogojinaru sau Slavinei Koleva s-au lovit ca de un zid, revenind cu o forță superioară parcă în terenul lor.

Nneka Onyejekwe, Nadja Ninkovici, Sonja Newcombe au fost imposibil de trecut, acoperind fiecare bucățică de fileu. Iar la recuperare, liberoul Marina Vujovici a scos mingi imposibile, exasperându-le pe gazde.
Setul doi a revenit la fel de repede Blajului, care de data aceasta a condus de la un capăt la altul. A fost 4-1, 7-3, 12-8, 15-10, 19-12, 22-13, 24-14, Blajul trecând în avantaj cu 2-0 la seturi după 25-16!

Imposibil de oprit

Cea mai bună jucătoare de pe teren, MVP-ul partidei de la Bacău, a fost indiscutabil Ioana Baciu. Trăgătoarea echipei ardelene a reușit 22 de puncte și în tot meciul a avut o singură eroare, trimițând balonul în afara terenului.

În rest, Baciu a mai fost blocată o singură dată! De câte ori a lovit mingea, punctul a fost trecut în contul echipei sale. Un procentaj de aproape sută la sută pentru Ioana, care a jucat în trecut și la Bacău, pentru Știința.

Meciul s-a încheiat rapid, în setul 3 Bacăul ajungând tot la punctul 25. Dominarea Blajului a fost și de această dată de la un capăt la altul, oaspetele detașându-se din start la 9-3, 15-5, 21-11. Asta spre satisfacția celor 200 de fani ardeleni care și-au urmat echipa la Bacău.

Returul e programat de 5 martie, la Sibiu, în Sala "Transilvania", dar e greu de crezut că Știința poate să câștige cu 3-0 sau 3-1 și să-și treacă apoi în cont și setul de aur. Volei Alba Blaj e 99,99% calificată în finală și așteaptă acum să-și afle adversara din finală: Swietelsky Bekescsaba (Ungaria) sau Busto Arsizio (Italia).

Nu l-au mulțumit de Darko!

În ciuda prestației excelente a Blajului, antrenorul sârb Darko Zakoci nu a părut deloc mulțumit. Acesta și-a certat elevele de fiecare dată când au pierdut cel puțin două puncte consecutiv, deși acest lucru nu s-a întâmplat de prea multe ori. El a folosit în partida de azi doar 8 dintre cele 13 jucătoare trecute pe foaia de joc, deși diferența de scor din fiecare set i-ar fi permis să trimită în teren și rezervele.

Nu a făcut-o însă, dându-le voleibalistelor sale un semn clar: calificarea nu e jucată! Zakoci e recunoscut pentru faptul că nu se bucură și nu râde niciodată, fiind mereu îngândurat și preocupat de ceea ce se întâmplă pe teren și pe marginea lui. E însă unul dintre cei mai apreciați antrenori, la Blaj el având mână liberă la formarea echipei și la conducerea acesteia!

Echipă mai bună ca anul trecut!

Darko Zakoci, antrenorul Blajului, spunea la începutul sezonului că are o formație mai bună decât aceea cu care a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, pierdută la București cu 0-3 în fața turcoaicelor de la Vakifbank Istanbul.

"Am un lot mai complet, cu dubluri pe psoturi!", se lăuda Darko. Și acest lucru începe să se vadă acum. Chiar dacă Alba Blaj nu a reușit calificarea în grupele Ligii Campionilor, fiind eliminate de Stuttgart, în CEV Cup echipa a arătat foarte bine. Au eliminat o forță europeană, Galatasaray, și au toate șansele și în finala CEV Cup. În plus, Volei Alba Blaj a învins la București pe CSM, campioana României, și e cotată acum cu prima șansă la cucerirea titlului.

14-1 a fost în favoarea Blajului raportul la mingile blocate în partida de azi, cele mai multe fiind trecute în contul Nnekăi Onyejekwe (5)

Știința Bacău 0
Koleva 7 puncte, Cazacu 6, Rogojinaru 5, Otasevici 4, Faleș 3, Kapelovies 2, Sipoș 2, Matanie 1

Volei Alba Blaj 3

Baciu 22 de puncte, Newcombe 9, Onyejekwe 8, Lazarevici 7, Ninkovici 6, Aleksici 3, Kitipova 2

 

Citește și:

ȘTIINȚA BACĂU - VOLEI ALBA BLAJ // Cele mai valoroase jucătoare prefațează duelul 100% românesc din semifinalele Cev Cup: „Să nu le subestimăm!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close