SPORTURI  »  VOLEI  »  TRANSFER

Transfer de senzaţie » Un voleibalist român a ajuns la Olympiakos

Andrei Spînu (centru) încercînd să blocheze mingea // Foto: cev.lu
Andrei Spînu (centru) încercînd să blocheze mingea // Foto: cev.lu

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iulie 2015 18:17

Andrei Spînu, centrul de 28 de ani şi 2,10 metri, a fost achiziţionat de grecii de la Olympiakos.

Formaţia din Grecia şi-a completat echipa cu acest ultim transfer al românului: " Olympiakos anunţă începerea colaborării cu Andrei Spînu care a semnat un contract pe un an".

CV - Andrei Spînu:
- 28 ani
- dublu campion al României, cu CVM Tomis Constanţa (2013 şi 2014), dublu câştigător al Cupei României, cu CVM Tomis Constanţa (2013 şi 2014), campion al Germaniei, cu VfB Friedrichshafen (2010)

Echipe la care a jucat:

2010-2014 CVM Tomis Constanţa (România)
2009-2010 VFB Friedrichshafen (Germania)
2007-2009 U Cluj (România)
2005-2007 Unirea Dej (România)

Oferta de nerefuzat

Vara anului 2009 i-a adus o surpriză de proporţii. A primit o ofertă de la unul dintre granzii Europei, VfB Friedrichshafen. "A fost şi un pic de noroc. Stelian Moculescu antrena şi naţionala României şi echipa germană. Unul dintre centrii de la VfB Friedrichshafen s-a accidentat grav şi aveau nevoie de un înlocuitor, aşa că mi-au propus să merg în Germania. Nici nu au existat negocieri, am acceptat imediat. Nu am jucat prea mult, dar a fost o experienţă senzaţională. Am cîştigat titlul şi am fost alături de voleibalişti de top", explică Andrei.

Schimbarea decisivă

Viaţa lui Andrei s-a schimbat în 2002, cînd s-a mutat cu întreaga familie în România, după ce-şi petrecuse primii ani ai copilăriei la Călăraşi, un orăşel micuţ de lîngă capitala Republicii Moldova.

"Părinţii mei sînt medici, mama oftalmolog şi tata ortoped, şi au hotărît că putem avea o viaţă mai bună în România. Şi-au găsit amândoi posturi la Dej, aşa că ne-am mutat. La început a fost mai greu, dar m-am acomodat rapid, mai ales că am vorbit mereu româneşte în casă. De vreo doi ani aveam şi cetăţenie, aşa că am trecut repede peste probleme", spune centrul constănţean.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează