SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Turneul de Liga Campionilor de la Galați a fost anulat!

În turul unu preliminar, gălățenii (în roșu) au trecut la mare luptă, 3-2 de finlandezii de la Sastamala FOTO CEV
În turul unu preliminar, gălățenii (în roșu) au trecut la mare luptă, 3-2 de finlandezii de la Sastamala FOTO CEV

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2020 14:38 / Actualizat duminica, 25 octombrie 2020 15:26

La CSM Arcada Galați au apărut cinci cazuri pozitive de coronavirus. Confederația Europeană de Volei a anulat turneul programat în România, între 27 și 29 octombrie.

Campioana României, CSM Arcada Galați ar fi trebuit să joace între 27 și 29 octombrie turneul de calificare pentru grupele Ligii Campionilor pe teren propriu. Acesta nu va mai disputa însă, după ce cinci componenți al echipei gălățene au fost depistați pozitiv la testul COVID-19.

Este vorba de Vlad Kantor, Liviu Cristudor, Marian Bala, moldoveanul Marian Lescov și americanul Michael Keegan. CSM Arcada Galați are ca adversare în turul II preliminar al Ligii Campionilor pe Jastrzebski Wegiel (Polonia) și Fino Kaposvar( Ungaria). Doar prima clasată ar obține biletul pentru grupele Ligii Campionilor. Este a doua oară când acest turneu preliminar se amână. Primul turneu ar fi trebuit să se desfășoare între 13-15 octombrie în Polonia, dar și atunci au apărut cazuri pozitive, atât la formația poloneză, cât și la cea maghiară.

"E un ghinion teribil. Noi ne doream foarte mult să participăm, să jucăm și să încercăm să ne calificăm, mai ales că evoluam în sala proprie. La primul turneu țin minte că ajunsesem la București când am fost anunțați că turneul se anulează", a declarat Sergiu Stancu, antrenorul campioanei României.

Nu se cunoaște locația

Confederația Europeană de Volei (CEV) a stabilit intervalul când a fost reprogramat turneul, 10-12 noiembrie, dar nu se știe și locația. "S-ar putea doar la noi sau în Polonia, pentru că ungurii au anunțat că ei nu pot organiza", a adăugat Sergiu Stancu. Tehnicianul a dat amănunte și de starea de sănătate a celor cinci jucători. "Ei sunt asimtomatici, se simt bine, doar că au ieșit pozitivi. Probabil că dacă nu am fi făcut aceste teste pentru turneu, ne-am fi antrenat bine-mersi, în continuare", a declarat Stancu.

DSP Galați va începe o anchetă epidemiologică la echipa dunăreană și va stabili dacă tot lotul va intra în carantină sau doar jucătorii pozitivi.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN VOLEI:

Brașovul, din nou pe prima scenă a voleiului masculin românesc! Cum arată proiectul: „Toți lucrează ziua, iar seara vin la antrenament”

Șapte cazuri de COVID-19 la Știința Bacău! Patru jucătoare şi trei membri ai staff-ului s-au infectat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează