SPORTURI  »  VOLEI  »  BLAJ - TÂRGOVIȘTE 3-2

Viciere de rezultat în Liga Națională de volei: „Toată lumea trebuie să știe adevărul”

Articol de - Publicat joi, 27 februarie 2020 18:43

Gabriel Boriga, city manager la primăria din Târgoviște, susține că echipa orașului său a fost dezavantajată clar în confruntarea cu Volei Alba Blaj, pierdută 2-3.

Divizia A1 se apropie de finalul primei faze, iar meciurile devin din ce în ce mai strânse. Miercuri, în etapa a 21-a a întrecerii feminine, prima clasată, Alba Blaj, a primit vizita celor de la CSM Târgoviște, echipă aflată pe locul al treilea. Partida a fost una cu scântei și s-a încheiat cu victoria campioanei României cu 3-2 (25-21, 18-25, 23-25, 28-26,15-9). 

Oficialii grupării din Târgoviște au acuzat însă arbitrajul, iar city managerul orașului, Gabriel Boriga, și-a scris nemulțumirile pe Facebook. Faza pe care o incriminează cei de la Târgoviște s-a petrecut la 2-1, 23-22 la seturi în favoarea formației lor. 

Blaj - Târgoviște, final cu scandal

„Se vede foarte clar cum mingea atacată de jucătoarea echipei din Târgoviște lovește brațul sportivei din Blaj și apoi tija. Decizie indubitabilă era punct pentru Târgoviște!!!Decizia arbitrului: punct pentru Blaj", a scris Boriga.

El susține că dacă punctul era dat voleibalistelor din orașul său, meciul s-ar fi încheiat în acel set, cu 3-1. El pune toate tunurile pe arbitrul clujean Andrei Savu. „Absolut întâmplător”, același arbitru care s-a acoperit de glorie în acest meci, a fost delegat de FRV la toate meciurile importante susținute de Alba Blaj pe teren propriu în acest sezon, respectiv cu Știința Bacău, Dinamo București și CSM Targoviste", se mai arată în postarea lui Boriga. 

De asemenea, el ține să clarifice că vehemența sa nu este îndreptată către clubul din Blaj. „Sunt oameni pe care îi respect și îi prețuiesc. Dar toată lumea trebuie să știe care a fost adevărul acelui meci si de ce rezultatul a fost viciat profund”, a încheiat Boriga.

Cu o etapă înainte de finalul primei faze a Diviziei A1, Volei Alba Blaj este pe primul loc în clasament, cu 54 de puncte, urmată de Dinamo București, cu 49, și de CSM Târgoviște, cu 44. Etapa a 22-a se va disputa pe 29 februarie, urmând ca primele șase clasate să meargă într-un turneu în care-și vor disputa trofeul, iar cele de pe locurile 7-12 vor lupta să scape de retrogradare. 

Vezi și:

VIDEO+FOTO Scandal cât casa din cauza arbitrajelor! Gloria Buzău, cea mai ajutată echipă din handbalul românesc

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mantaur
mantaur  •  04 Martie 2020, 16:41

Probă, probă, probă, blatul se usucă mai bine pe sobă!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează