SPORTURI  »  VOLEI  »  TRANSFER

Volei Alba Blaj, întăriri la fileu! A semnat Sanja Popovići-Gamma

Sanja Popovici-Gamma va evolua pentru prima dată în România, la Blaj
Sanja Popovici-Gamma va evolua pentru prima dată în România, la Blaj

Articol de - Publicat joi, 01 august 2019 21:49

Sanja Popovići-Gamma va juca în următorul sezon la Volei Alba Blaj, campioana României. Ioana Baciu și-a prelungit și ea contractul. Bacăul a anunțat 6 noutăți în lot.

Volei Alba Blaj a jucat două finale de cupă europeană în ultimele două sezoane și se pregătește pentru o nouă participare în Liga Campionilor.

Tehnicianul Darko Zakoci, cel care antrenează la Blaj de cinci sezoane, construiește deja un nou lot de jucătoare. După Femke Stoltenborg, coordonatorul naționalei Olandei, Blajul și-a asigurat serviciile croatei Sanja Popovići-Gamma (35 de ani), o jucătoare cu o mare experiență internațională. Popovici-Gamma a jucat în campionate puternice precum Turcia, Italia, Polonia, Rusia, dar și în Coreea de Sud. Componentă de bază a reprezentativei Croației, Sanja va juca la Europeanul din această lună împotriva României, cele două țări făcând parte din aceeași grupă.

Pe lângă croată, Volei Alba Blaj o mai are pe postul de universal pe Ioana Baciu, una dintre cele mai valoroase jucătoare din România. Ioana a fost principala realizatoare a echipei în sezonul trecut, atât în campionat, cât și la CEV Cup, acolo unde ardelencele au jucat finala.

6 transferuri la Bacău

Știința Bacău, locul patru în sezonul trecut, a reușit și ea să-și întărească lotul pentru campionatul următor. Echipa lui Florin Grapă, semifinalistă în ediția trecută a CEV Cup, a adus la Bacău două straniere: pe slovena Tina Grudina (centru, 23 de ani), care a evoluat în sezonul trecut în țara natală, la Nova Gorica, și pe finlandeza Laura Pihlajamäki (29 de ani, centru), venită de la echipa germană Wiesbaden, dar care a mai jucat în România, la CSM București. Internaționala franceză de origine română Alexandra Dascălu (28 de ani, secund) va juca și ea la echipa moldoveană, venind de la formația italiană Baronissi Volley.

Ridicătoarea Lorena Ciocian se întoarce la Știința, după ce a evoluat în sezonul trecut la CSM Târgoviște. Tinerele Carmen Dițu (centru, CSM Tg. Mureș) și Ana Stoian (secund, CSM București) sunt ultimele noutăți din tabăra moldoveană. Denisa Rogojinaru, Georgiana Faleș, Slavina Koleva și Alexandra Ciucu, care au evoluat și în ediția precedentă la Bacău, vor rămâne la Știința.

VEZI ȘI:

 FOTO CSM București începe să-și piardă sportivii » Adelina Budai-Ungureanu a semnat cu o echipă din Italia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează