SPORTURI  »  CICLISM  »  FLÈCHE - WALLONNE

Kim Kirchen, suveran în Flèche - Wallonne

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2008 00:00

Luxemburghezul de la High Road, Kim Kirchen, a cîştigat cea de-a 72-a ediţie din Flèche - Wallonne după ce i-a întrecut pe căţărarea finală pe australianul Cadel Evans (Silence-Lotto) şi italianul Damiano Cunego (Lampre)


Cei 199 de kilometri au fost animaţi de o evadare masivă, în care 20 de rutieri puternici au cooperat perfect pentru a menţine la o distanţă constantă plutonul. Cu 12 kilometri înainte de final, pe o ploaie măruntă care a îngreunat permanent înaintarea, suedezul Gustav Larsson (CSC), germanul Fabian Wegmann (Gerolsteiner) şi rusul Alexandre Efimkin (Quick Step) au încercat să dea lovitura decisivă. Larsson cade cu 5 kilometri înainte de final şi îi predă iniţiativă lui Wegmann, însă eforturile depuse de omul de la Gerolsteiner pe Mur de Huy se dovedesc inutile. Kirchen atacă pe o pantă ce atinge în anumite porţiuni 20%, se debarasează uşor de Evans, Cunego, Dekker şi dublul-cîştigător Davide Rebellin (Gerolsteiner) şi trece cu mîinile în aer pe linia de sosire.

Luxemburghezul de la High Road, Kim Kirchen, a cîştigat cea de-a 72-a ediţie din Flèche - Wallonne după ce i-a întrecut pe căţărarea finală pe australianul Cadel Evans (Silence-Lotto) şi italianul Damiano Cunego (Lampre)

Cei 199 de kilometri au fost animaţi de o evadare masivă, în care 20 de rutieri puternici au cooperat perfect pentru a menţine la o distanţă constantă plutonul. Cu 12 kilometri înainte de final, pe o ploaie măruntă care a îngreunat permanent înaintarea, suedezul Gustav Larsson (CSC), germanul Fabian Wegmann ( Gerolsteiner) şi rusul Alexandre Efimkin (Quick Step) au încercat să dea lovitura decisivă. Larsson cade cu 5 kilometri înainte de final şi îi predă iniţiativă lui Wegmann, însă eforturile depuse de omul de la Gerolsteiner pe Mur de Huy se dovedesc inutile. Kirchen atacă pe o pantă ce atinge în anumite porţiuni 20%, se debarasează uşor de Evans, Cunego, Dekker şi dublul-cîştigător Davide Rebellin (Gerolsteiner) şi trece cu mîinile în aer pe linia de sosire.

Kirchen, care este primul luxemburghez ce reuşeşte se impune în "Săgeata Valonă", a explicat victoria: "Am făcut ce am făcut şi anul trecut, dar de data aceasta am fost mai puternic". În 2007, Kirchen pierdea în favoarea lui Di Luca pe linia de sosire.

După ce a reuşit un binemeritat loc doi, Cadel Evans s-a declarat mulţumit de modul în care a evoluat şi şi-a declarat optimismul pentru competiţiile viitoare: "Rezultatele arată că sînt în condiţie excelentă. Se vede că am un început de sezon excelent"

Clasament Flèche - Wallonne:
1 Kim Kirchen (Lux) Team High Road 4.35.29 (43.45 km/h)
2 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 0.01
3 Damiano Cunego (Ita) Lampre 0.02
4 Robert Gesink (Ned) Rabobank
5 Thomas Dekker (Ned) Rabobank
6 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
7 Michael Albasini (Elv) Liquigas 0.08
8 Joaquim Rodriguez (Spa) Caisse d'Epargne 0.10
9 Christian Pfannberger (Aut) Barloworld 0.15
10 John Gadret (Fra) AG2r - La Mondiale 0.20

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
 •  24 Aprilie 2008, 15:40

Ma bucur ca a castigat Kirchen. Bine le-a facut la cei doi, hotul de Evans, care face pe fata mare si naiva si Cunego, un bandit care ar fi in stare sa stea in coada ta toata cursa, pentru ca la final sa iti infiga cutitul in spate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează