INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA G / INTER - PSV EINDHOVEN 2-0

Pacat de rosu!

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2007 00:00

Chivu a facut cel mai bun joc la Inter, scrie presa italiana. Umarul i-a rezistat, dar a plecat la cabine mai devreme, pentru doua "galbene". Selectionerul Victor Piturca poate dormi linistit: capitanul Chivu va fi la Constanta pentru derbyul cu Olanda. Luxatia suferita in amicalul cu Germania este deja istorie. Umarul sting i-a rezistat foarte bine fundasului roman, care a revenit marti seara la Inter in meciul cu PSV (2-0).

Antrenorul Mancini a insistat sa-l aiba in teren pe Cristi, fortindu-i reintrarea, pentru ca nu avea solutii defensive din cauza accidentarilor si a suspendarilor. L-a titularizat in premiera si cel mai scump transfer "nerazzurro" al verii n-a dezamagit, atit cit a jucat. Insa doua faulturi de "galben", primul asupra lui Lazovici si celalalt la Culina, l-au eliminat din lupta in minutul 65.

Chiar i-a impresionat pe italieni. "Pocainta rosie", l-a numit "Gazzetta dello Sport", care a vazut "cel mai bun meci al romanului la Inter. Pentru mai mult de o ora a uitat ca are umarul in convalescenta, facindu-si meseria cu arta, calm si experienta. Pacat de eliminare. Un cadou facut olandezilor care a complicat viata lui Inter in repriza secunda". "Il Giornale" a completat: "Chivu a jucat foarte bine, dar a facut apoi a nu stiu cita prostie, incasind doua avertismente".

"Corriere dello Sport" il critica (nota 5): "S-a lasat eliminat naiv pentru un fault la mijlocul terenului, de evitat". Iar "Tuttosport" a fost mai acid: "Eliminarea nebuneasca era sa strice totul. Primele lui luni la Inter sint de cosmar. Are o singura consolare: poate doar sa faca mai bine".

Ghinion cu PSV

si cind juca la Ajax, Chivu a avut necazuri in jocurile cu PSV Eindhoven. In martie 2003, "lancierii" au pierdut (0-2) in deplasare, Cristi fiind eliminat tot pentru doua "galbene". Putin mai inainte, pe 15 decembrie 2002, Chivu a iesit accidentat in minutul 8 si "lancierii" au cedat la Amsterdam (2-4). Fundasul roman a mai incasat un cartonas rosu la Ajax si in grupele Ligii, la o partida cu Lyon. El a fost eliminat in minutul 62 pentru un fault comis asupra lui Vairelles, ce scapase singur spre poarta. Atunci Ajax, ramasa in zece, a mai inscris o data si a invins cu 2-0.

Aparat de echipa
Daca dupa accidentarea la umar a fost atacat de presedinte si de antrenor, acum Chivu are parte de circumstante atenuante. "Imi pare rau pentru eliminarea lui Cristian. Mai ales ca el venea dupa o perioada lunga de indisponibilitate si a jucat excelent cu PSV", i-a luat apararea capitanul Javier Zanetti. si tehnicianul Mancini i-a gasit scuze romanului si a criticat prestatia grecului Vassaras: "A dat primul cartonas olandezilor abia in final". Iar Chivu explica: "Arbitrul a exagerat, grabindu-se cu primul . Al doilea l-am meritat insa: am intervenit tardiv".

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează