INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART, AZI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Îşi întîlneşte coşmarul » Rusescu va fi diseară faţă în faţă cu echipa care i-a spulberat şansele la primăvara UCL în 2009

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 noiembrie 2012 01:23

Rusescu se va afla diseară într-o situaţie în care a mai fost pus în urmă cu trei ani


Nu e prima oară cînd o formaţie din Liga 1 are nevoie de o remiză împotriva lui Stuttgart pentru a obţine o calificare. Unul dintre steliştii care se vor afla pe teren în această seară, Raul Rusescu (24 de ani), a mai fost martor la un astfel de episod.

În decembrie 2009, Unirea Urziceni, echipa la care evolua la vremea aceea actualul golgeter din Ghencea, ocupa locul 2 în grupa G a Ligii Campionilor, cu 8 puncte, fiind urmată chiar de Stuttgart, la două "lungimi" distanţă. Pentru a merge mai departe, ialomiţenii aveau nevoie de un egal în Germania, în ultimul meci din grupe. Visul le-a fost repede spulberat, încă din startul partidei! În minutul 11, şvabii aveau deja 3-0, golurile fiind reuşite de Marica, Trasch şi Pogrebniak, fotbalişti ce nu se mai află acum la Stuttgart. Semedo a redus din diferenţă la prima fază a reprizei secunde, însă românii n-au fost capabili de o revenire de senzaţie.

Rusescu a evoluat în acel meci din minutul 62, cînd a intrat în locul unui alt actual stelist, Tibi Bălan, care nu va fi însă în lot diseară. Spre deosebire de partida de atunci, acum roş-albaştrii nu-şi joacă ultima şansă, însă un eşec diseară i-ar trimite în Danemarca, peste două săptămîni, obligaţi să nu piardă.


"De cînd sînt în fotbalul profesionist, am învăţat o vorbă: «Să te ferească Dumnezeu de meciuri decisive cu nemţii!»"
Gică Popescu, în decembrie 2009

"Stuttgart nu mai e echipa din 2009, dar rămîne o forţă. Atunci jucau la ei Cacau şi Khedira, acum îl au pe Ibisevici"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Stuttgart - Urzceni 3-1
Au marcat: Marica (5), Trasch (8), Pogrebniak (11) / Semedo (46)
Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka - Gebhart, Trasch, Khedira (Kuzmanovici, 60), Hleb (Rudy, 55) - Marica (Cacau, 83), Pogrebniak. Antrenor: Christian Gross
Unirea: Arlauskis - Bordeanu, B. Fernandes, Mehmedovici, Brandan - I. Apostol (Todoran, 85), Pădureţu - Semedo, Onofraş (Varga, 46), T. Bălan (Rusescu, 62) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

"Meciul mileniului!"
De asemenea, actualul manager al Stelei, Mihai Stoica, era atunci în conducerea Urziceniului. La vremea aceea, el a prefaţat întîlnirea din Germania: "E meciul mileniului în fotbalul românesc! Nici o altă echipă de la noi nu a ajuns în situaţia noastră de acum. Avem şansa de a ajunge în primăvara Ligii Campionilor". Acum, MM spune despre întîlnirea cu Stuttgart: "E meciul anului pentru noi".

N-au pierdut cu românii
În toată istoria lor, nemţii de la Stuttgart n-au cunoscut eşecul împotriva echipelor din România! Germanii au jucat cu Rapid, Poli Timişoara, Urziceni şi Steaua, în total au strîns 6 partide şi au un palmares de 3 victorii şi 3 remize.

Sezon Competiţie Adversar Scor
2005-2006 Cupa UEFA Rapid 2-1
2009-2010 Champions League Timişoara 2-0/0-0
2009-2010 Champions League Unirea 1-1/3-1
2012-2013 Europa League Steaua 2-2

538737-caseta-steaua.jpg

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (1)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  22 Noiembrie 2012, 14:47

Stuttgart, fă-ne fericiţi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează