GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

Actorul Radu Beligan a murit azi la vârsta de 97 de ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2016 13:44

Actorul Radu Beligan, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, la vârsta de  97 de ani, anunță News.ro.

"Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei.

Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, citată de news.ro.

Radu Beligan a fost președinte de onoare al Institutului Internațional de Teatru și membru de onoare al Academiei Române, din 2004. A a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate, în 2013.

Într-un interviu acordat în 2010 pentru Gazeta Sporturilor, Radu Beligan a dezvăluit faptul că era un mare admirator al lui Roger Federer și că simpatiza cu Steaua.

80 de roluri este numărul aproximativ al personajelor întruchipate de Beligan pe scenă: între ele Ianke ("Take, Ianke şi Cadîr"), Richard al III-lea şi Zeus ("Danaidele")

30 de filme apar în filmografia lui Beligan: printre pelicule se regăsesc "O noapte furtunoasă", "Lanţul slăbiciunilor", "Iancu Jianu, zapciul" sau "Trahir"

"Un om înţelept! Ai mereu ce învăţa de la Excelenţa Sa. Ne-a vizitat de multe ori în cantonamentul de la Snagov şi ne-a oferit deseori autocarul teatrului pentru a merge la spectacole cu băieţii din lot."
Ivan Patzaichin, fost antrenor lot olimpic kaiac-canoe, în 2010

Citește și:

Alibec i-a dat răspunsul final lui Gigi Becali: „Ăsta e scopul meu”
Superliga
Alibec i-a dat răspunsul final lui Gigi Becali: „Ăsta e scopul meu”
Imagini tari de la dineul Generației de Aur » Prima care a vrut să facă poză cu Jose Mourinho
Nationala
Imagini tari de la dineul Generației de Aur » Prima care a vrut să facă poză cu Jose Mourinho
Șocant! Fotbalistul plătit de Dinamo cu 24.000 de euro pe lună: „O spun din sursă sigură”
Superliga
Șocant! Fotbalistul plătit de Dinamo cu 24.000 de euro pe lună: „O spun din sursă sigură”

Imagini tari de la dineul Generației de Aur » Prima care a vrut să facă poză cu Jose Mourinho

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (22)
7mai1986
7mai1986  •  20 Iulie 2016, 16:22
Postat de gicab pe 20 Iulie 2016, 15:15

Gogule sa știi ca e singura persoana publica care a decedat si pentru care simt ceva, as vrea ca măcar pana la 80 de ani S-o ducă mama iar eu măcar 70, nu am de ce sa fiu rău cu o personalitate, dar acum ce vrei...are totuși 97 de ani nu 30...pun pariu ca esti fcsbist

Poftim minte de om pr00st.Putea sa fie si rapidist si dinamovist sau craiovean.Nu conteaza,ce conteaza e ca a murit unul din marii actori ai Romaniei.Un actor care ne-a incantat mereu.Rip maestre!Daca te abtineai macar la articolul asta,aratai ca ai ceva in cap,dar asa ne-ai dovedit ceea ce stiam.Ai cap ca sa nu te ploua in gat.

gannicus2014
gannicus2014  •  20 Iulie 2016, 15:29
Postat de gicab pe 20 Iulie 2016, 14:46

Sper ca nu simpatiza si cu actuala steaua

chiar are importanta pentru tine cu cine simpatiza ? bah , dinamovistilor astia cu creierele spalate de anghelache si negoita , n-aveti rusine nici macar cand e vorba de o personalitate care inseamna mai mult pentru Romania decat actuala voastra echipa care a furat 16,5 milioane de euro din buzunarul cetatenilor , tot steaua/fcsb va sta in gat ? Dumnezeu sa te odihneasca in pace , maestre !

201208976941034
Ion Badea  •  20 Iulie 2016, 20:15

a trait destul si beligan asta,daca avea un minim simt al realitatii se retragea in glorie,asa a devenit o fosila ambulanta

Vezi toate comentariile (22)
Comentează