FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 0-1

3 mâini moarte! Atenție, Contra! Ei au avut evoluții catastrofale cu FC Botoșani: cine aleargă degeaba și cine a luat cea mai mică notă GSP din carieră

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2017 09:10

Dinamo a înregistrat duminică seara un eșec surprinzător cu FC Botoșani, scor 0-1,  bifând prima înfrângere pe teren propriu după cinci luni și jumătate. 

Jucătorii lui Cosmin Contra au dezamăgit la prima apariție din acest sezon în fața propriilor suporteri, trei dintre aceștia având evoluții catastrofale. 

1. May Mahlangu - aleargă. Degeaba
(Variante de înlocuire: Anton, Nascimento, busuladzici)

Sudafricanului de la jumătatea lui Dinamo îi va fi extrem de greu să-și mai păstreze locul de titular după revenirea lui Anton, dar și după evoluția extrem de slabă din meciul cu Botoșani. Inexistent pe fază ofesnivă, haotic în apărare, Mahlangu s-a remarcat doar prin calitățile sale de alergător, nicidecum prin vreo fază care să salveze jocul șters al lui Dinamo de duminică seara.

Acest a avut doar două șuturi spre poarta adversă, care au amenințat însă prea puțin poarta lui Cobrea. De parcă acestea nu erau de ajuns, Mahlangu a pierdut inadmisibil o minge la mijlocul terenului, de acolo plecând faza de la golul lui Golofca. 

2. Sergiu Hanca - cor de fluierături
(variante de înlocuire: Costache, bumba)

Revelația "câinilor" din sezonul trecut a avut și cu FC Botoșani o evoluție dezamăgitoare, după ce acesta nu strălucise nici în meciul din prima etapă cu Juventus București. 

Hanca a fost dispărut din joc, s-a ferit să-și asume riscuri și nu a creat nicio fază periculoasă pentru Dinamo. În plus, spre deosebire de alte meciuri din sezonul trecut, Hanca nu l-a ajutat nici pe colegul său de flanc, spaniolul Romera, fapt demonstrat și de faza golului oaspeților: nesusținut de nimeni, spaniolul a fost ridiculizat de Golofca, care a reușit singurul gol al serii.

În plus, pentru prima oară în ultimul an, Hanca s-a confruntat cu un timid cor de fluierături din partea fanilor, fix la momentul schimbării cu Costache din minutul 85.  

3. Adam Nemec - record absolut
(variante de înlocuire: Bawab, rivaldinho)

Slovacul din atacul lui Dinamo a făcut un meci mult sub standardele sale. În mare parte a timpului absent din joc, Nemec a irosit uluitor puținele ocazii de poartă cu care le-a avut: a pierdut numeroase dueluri, a ratat lamentabil din câțiva metri, iar în repriza a doua a fost protagonistul unei faze demne de cascadorii râsului: a șutat o minge în propria mână, spre amuzamentul celor prezenți pe Arena Națională.  

De altfel, el a fost notat de Gazeta Sporturilor cu nota 2, cea mai mică notă pe care a primit-o de când se află la Dinamo. 

Citește aici cronica partidei Dinamo - Botoșani, încheiată 0-1 

Contra a avut un jucător DEZASTRU! Cine a primit 2 și cum arată toate notele din Dinamo-Botoșani

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (32)
andrei.f
andrei.f  •  24 Iulie 2017, 12:23

Întrebarea zilei, după ce au luat bătuta de la ţăranii de la Botoşani, oare cât vor lua dinam0viştii de la Bilbao ? Să zică bodaproste, că tot vorbim de moldoveni, dacă scapă cu un 0-3. Da, da, s-au dus vremurile tihnite când dinam0viştii clinţăreau seminţe la TV şi comentau ce făcea Steaua în Europa !

cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  24 Iulie 2017, 11:59

Sa ii dati lui Nemec nota 2 mi se pare de cascadorii rasului. Analiza e penibila si nu e demna de un ziar cu profilul GSP-ului. Nemec a jucat rolul de pivot, asta s-a vazut si din asezarea tactica a lui Dinamo, iar sa scobesti din buric chestia cu "a pierdut multe dueluri", e jenant. Daca te respecti, scrie te rog procentul duelurilor pierdute de Nemec, nu scoate scame din buric, ca nu esti la pescuit aici, ci faci o analiza de joc. Sa va explic si de ce mi se pare penibila nota data lui Nemec, pentru ca o compar cu alte note pe care le-ati dat altor jucatori in aceasta etapa, care au avut performante si mai slabe! Sa incepem cu nota lui Fl. Tanase, care a jucat 46 de minute catastrofale si a fost schimbat. Nota voastra este 4. Sau sa luam performanta lui Chitu, care a jucat 90 de minute si nu a avut un sut pe poarta? Nota voastra? Tot 4. Deci niste atacanti total absenti de pe teren, primesc nota 4, dar un atacant care a muncit sa ajunga in situatii de gol si a ratat ocaziile, primeste nota 2 pentru ca nu a bagat mingea in poarta. Logic, ce sa mai zic! Deci pentru ziaristii GSP, e mai bine sa nu joci nimic si sa nu ajungi in situatii de a inscrie, pentru ca daca ajungi sa ai ocazie si o ratezi, primesti nota mai mica decat unul care nu face nimic. Bravo GSP!

cainelup
cainelup  •  24 Iulie 2017, 11:19
Postat de demolarii pe 24 Iulie 2017, 10:52

Modul tau de gandire este si scopul articolelor. Sa te indoiesti, uitand de ce Dinamo a ajuns in aceasta situatie...cateva titluri , si mult can-can pe o rivalitate- care pana in 1990 era doar la nivel de conduceri in interioru PCR- devenita emblema pentru Liga I-condusa profesionist pe banii statului, echipe de primarii, patroni inbogatiti in urma tranzactiiulor cu institutii ale statului-au fost realizarile celebrilor Becali dinamovisti: Badea, Borcea, Netoiu,Turcu, Walter, Cohn,Dinu sau I Becali.....s-au aruncat cu bani, clubul a ramas dator si financiar si sportiv. Modelul Fcsb e pe duca, devenind o mumie a unei epoci denumita de Tranzitie.

Tu ti-ai luat pseudonimul unuia pe care eu l-am vazut jucand la Dinamo, in vremuri care ma fac, prin comparatie, sa-i consider amatori pe astia de acum. Daca ii vad ca-si dau cu stangul in dreptul si nu-s in stare sa bage mingea in poarta de la 3 metri si au o aparare ridicola, se numeste "indoiala indusa", sau realitate ? Ar trebui sa-i laud si sa-mi placa ? Au jucat prost si au luat bataie acasa de la o echipa modesta. Lasa-ma cu "greaua mostenire", ca m-am plictisit.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează