FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 0-1

VIDEO+FOTO GOLoffKO! FC Botoșani produce surpriza începutului de sezon și învinge Dinamo pe Arena Națională, 1-0

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor +12   FOTO
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2017 17:12

Dinamo a pierdut cu un Botoşani muncitor, scor 0-1, după ratările colosale ale lui Nemec şi erorile lui Mahlangu şi Romera, iar repetiţia pentru Bilbao s-a dovedit un fiasco.

Dinamo a obţinut prima victorie a sezonului, 3-0 cu Juventus Bucureşti, din trei şuturi pe spaţiul porţii. Aseară, din 7 ocazii în primele 45 de minute, şi-a făcut numai nervi, irosind situaţii, unele incredibile, din toate poziţiile. N-a fost chiar repetiţia pe care o avea în gând Cosmin Contra, şi-aşa îngândurat peste măsură după ce-a văzut Athletic Bilbao live. VIDEO CU GOLUL AICI

Impresie artistică

Salomao a avut o cursă irezistibilă, numai că Hanca (15) a şutat în Cobrea, ieşit în întâmpinare. Rivaldinho (22 şi 40), din unghi, n-a găsit golul. Mahlangu s-a simţit în şut, a tras de trei ori din afara careului, n-a făcut-o rău, dar dacă o făcea bine s-ar fi simţit pe tabelă.

Iar totul a culminat cu ratarea monumentală a lui Nemec (45), dintr-un metru, care mai întâi a lovit bara, apoi a reluat defectuos din cădere. Botoşănenii au aşteptat cuminţi, încercând să-i lege pe "câini" de gard. Moruţan şi Golofca au avut câteva tentative de apreciat, chiar şi Daniel Popa a arătat elan.

Atenţie, "câine" blând

Repetiţia generală a arătat multe lacune în jocul dinamoviştilor, iar Contra a simţit, fiind on fire pe margine:
- Mega-lăudaţii sezonului trecut, Nemec şi Hanca, sunt încă doar umbre ale fotbaliştilor strălucitori de atunci. Ambii muncesc, corect, vor să-şi şteargă praful de pe ghete
- Echipa ţine de balon, dar construcţia se face cu mingi medicinale. Da, sunt ocazii, însă şi multe momente silenţioase în joc.
- Salomao are driblingul în ADN, pregătirea fizică îl trădează
- Nedelcearu vrea să aibă lansările perpendiculare ale idolului copilăriei sale, Gabriel Tamaş, doar că mingea nu ajunge la destinatar. Iar pe apărare e prea permisiv, Golofca (30) a avut o şansă mare de a-l întrista. Şi-a revenit în repriza secundă, probabil motivat de duelul cu Moruţan
- Mahlangu face multe lucruri bune pe care le strică, precum faza din minutul 69 când a fost moale, având golul lui Golofca pe conştiinţă.
- Filip are momente când e cu gândul la Kiev.

Golofca le-a dat o palmă

Nascimento a avut momente de mare precizie în meci, gen faza când îl lasă pe Nemec singur-singurel în faţă cu golul, a bătut periculos şi o lovitură liberă în minutul 59, însă nu le poate face pe toate. Nemec a avut alte două ocazii uriaşe, slovacul chiar nu se regăseşte.

S-a făcut de băcănie încât suporterii l-au cerut pe Costache pe gazon! La final, a stat secunde bune cu capul în pământ, nu pricepea ce i s-a întâmplat.

Lansat de Tincu, Golofca (69) i-a trezit pe "câini" la realitate. Băiatul a fost politicos, îi anunţase pe adversari din prima repriză de intenţiile sale, a reluat cu sânge rece, arătându-le dinamoviştilor ce trebuie să faci cu mingea în faţa porţii. I-a iertat în minutul 82, când a lovit bara.

Aplauze pentru Costel Enache şi ai lui, care au făcut din nou un meci apreciat, după 1-1 cu CFR Cluj în etapa inaugurală. Moldovenii au avut şi şansă, însă au întors norocul de partea lor şi-au obţinut victoria pentru care au trudit pe Naţional Arena.

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Marici, St. Filip (cpt) – Mahlangu, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec.
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: Brănescu – Katsikas, Busuladzici, Bawab, P. Anton, Costache, Bumba.

FC Botoșani: Cobrea (cpt) – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – M. Bordeianu, Cucu – L. Buș, Moruțan, Golofca – D. Popa.
Antrenor: Costel Enache
Rezerve: Pap – Kuku, Tincu, Ciaccheri, Târșă, Fulop, Serediuc.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistent 1: Ovidiu Artene (Vaslui)
Asistent 2: Vladimir Urzică (Piatra Neamț)
Rezervă: Andrei Antonie (București)
Observator LPF: Mircea Călin (București)
Observator CCA: Cornel Sorescu (Pitești)

 
 

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (418)
nxss
nxss  •  23 Iulie 2017, 23:00
Postat de nxss pe 23 Iulie 2017, 22:55

Ghini uaiii.... Asa-i ca daca dai mai rapidi din chicioare fugaresti dulaii pi imas. Haidi baietiiiiiiii

Li-am dat la giole di li-o sarit mucii pi pareti!! Ca fratii uai, ca pi tatzi ii chima Truzi!

chronic
chronic  •  24 Iulie 2017, 09:51

multumim botosani

vasy86le
vasy86le  •  24 Iulie 2017, 08:07

Ce operatori aveti la gsp? Pe "desteptul" asta de john milne nu il banati, nu ii faceti nimic, dar mie imi dati cartonas galben pentru 2 cuvinte care doar in capul vostru sunt obscene. Poate nu stiati , dar Oaia(***) e un animal si ***, cum puteti sa-mi dati cartonas galben pentru asta? Cititi comentariile *** cu nickname John Milne, daca ala nu merita ban, atunci nu merita nimeni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (418)
Comentează