FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI, AZI, 20:30

FCSB // Devine Liga Becali! Gigi, la un pas să controleze din nou două cluburi din Liga 1!

Articol de , - Publicat luni, 08 aprilie 2019 09:00

Gigi Becali e pe cale să dețină iar două cluburi din primul eșalon, la 12 ani de la dezastrul cu Gloria Buzău. „Satelitul” Academica Clinceni e lider în Liga 2, cu cinci puncte peste locul de baraj. 

„Cazul Astra”, adversarul care îi era dator lui Becali la ora meciului cu FCSB, nu e cel mai ciudat din campionatul românesc.

Se pregătește învierea unui scenariu din urmă cu 12 ani: Gigi să finanțeze două cluburi din aceeași competiție. Pe Astra doar a împrumutat-o, FC Clinceni chiar este echipa lui!

Și e favorită la promovarea din liga a doua, se îngroașă gluma la care râdeau concurentele cu istorii mai importante. Clinceni a câștigat ieri derby-ul Ilfovului, cu Snagov, și a profitat de accidentul lui U Cluj, învinsă acasă de Mioveni.

E lider detașat

Trupa pe care o conduce Ilie Poenaru, fostul fundaș stânga de la Poli Timișoara, e pe primul loc în „B”. Promovează primele două, iar a treia participă la un baraj cu antepenultima clasată din prima ligă.

Clinceniul are 5 puncte peste locul de baraj și 7 puncte mai mult decât are a patra clasată. Au mai rămas de disputat zece etape și „satelitul” lui Becali ar trebui să se prăbușească, să piardă multe puncte ca să nu mai prindă nici măcar barajul.

Vezi aici clasamentul actualizat din liga secundă

Regulamentul nu împiedică

Echipe-satelit există și în alte țări și nu au dreptul să progreseze în eșaloanele în care se află cluburile principale. E valabilă regula și în România, adică FCSB II n-ar putea să evolueze în primul eșalon.

Nu e și FC Clinceni în situația asta, pentru că e vorba despre un „satelit” neoficial. Liderul din „B” e finanțat și condus de Vasile Geambazi, nepotul lui Becali. Gigi nu s-a ascuns, a recunoscut că e echipa lui, când campionatul abia începuse:

„O să le dau cu Clinceniul în cap tuturor, să se convingă toți cei care spun că nu mă pricep eu la fotbal!”.

Dacă ilfovenii nu regresează brusc, de la vară vor exista partide în Liga 1 între Becali 1 și Becali 2, FCSB-Clinceni. 

În 2007-2008 a ieșit rău

N-ar fi prima oară când Becali ar deține două echipe din același campionat. În 2008 avea Steaua și Gloria Buzău. La Buzău era patron Constantin Bucur, teoretic.

„Dar era echipa mea, eu plăteam salariile”, avea să recunoască Gigi după câțiva ani. Legătura care sfida regulile normale dintr-o competiție nici măcar nu i-a folosit lui Becali. Gloria a remizat acasă cu FCSB, 1-1, și a ajutat-o pe CFR să devină campioană. Roș-albaștrii au condus, dar a egalat spre final Romeo Bunică dintr-o lovitură liberă. 

MM stoica în tribună, Pârvulescu pe teren

Mihai Stoica urmărește majoritatea partidelor de acasă ale Clinceniului. Echipa lui Poenaru conține câțiva jucători cu nume, foști în prima ligă:

Paul Pârvulescu, Vasile Olariu, Buziuc. Plus Vlad Mihalcea, Cristian Dumitru, Robert Ion, tineri pe care FCSB i-a împrumutat ca să progreseze în „B”.

Vezi și: Lovitură sau fumigenă? Anamaria Prodan, după ce Di Francesco, Zahavi și Neymar Sr. au fost la FCSB - Craiova: „I-am cerut lui Gigi 7 bilete pentru Real Madrid” + Ce spune Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (49)
104343947122875
Anton Pan  •  08 Aprilie 2019, 16:19

tolomaci, cartitori si neocupati isi dau cu parerea oricand si despre orice pentru a-si proba ignoranta totala si neamprostia! Steaua a pierdut un campionat din cauza Gloriei Buzau (Bunica), echipa ajutata financiar de Becali si apoi a mai fost pagubita de trei titluri de sistemul cooperativist din play-off, tot cu ajutorul unor asa zisi prieteni. In 2016 a sterpelit titlul astra (coltescu 3 goluri anulate la Giurgiu); in 2017 a fost randul viiturii din Ovidiu la praduiala, cu ajutorul astrei, craiolgutei si chefereului, iar in 2018 a revenit gasca hovezilor lui arpi bacsi la hacuiala, cu ajutoare de la astra (assist radunovic la Giurgiu) si de la viitura cooperativista (noncombat in ambele meciuri de play-off)!!! Unde este sprijinul primit de Steaua de la echipe prietene si vazut doar catei militieni, rapizi de la academia de partid, sau de racani si ordonante de la CSA. Se fac de bascalie narozii!!!

zizu
zizu  •  08 Aprilie 2019, 12:00
Postat de manutd.steaua pe 08 Aprilie 2019, 10:02

Ce sa caute dinamo in.play off,sa stea iar in 4 labe in toate meciurule inafara de cel cu fcsb?????? Daca o sa aiba becali 2 echipe in liga 1,inseamna ca nici la anul nu ia titlul,e simplu!

Doar să i dea infractorului ***! El își face planuri, calcule înainte, făcând abstracție ca dumnezeu stă și l articulează! Cel puțin va ști de la început că nu are șanae

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Aprilie 2019, 11:51
Postat de Popa Corneliu pe 08 Aprilie 2019, 07:50

Mesajul d-lui redactor are influente de la Habarnam Burleanu: "Vedeti ba, nenorocitilor, ca Becali este "buba" fotbalului romanesc, numai inscriindu-va in Cooperativa echipelor de Primarii, din bani publici, fotbalul va performa! Pai, dl Dancu, seful Gruparii de la Cluj, de pomana a facut Cooperativa, sa-l imbogateasca pe oier? Noi de unde sa mai "ciordim", daca nu din bani publici? Daca numai castiga "alegerile" PSD-ul, mai ales la locale?"!

asa e mai cornelus, gigel nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase....hahaha

Vezi toate comentariile (49)
Comentează