SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

FORMULA 1. „Nu a fost cel mai ușor” » Încă un pole pentru Lewis Hamilton, al șaselea din 8 curse

Lewis Hamilton în calificările de azi Foto Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton în calificările de azi Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 18:55 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:33

Britanicul Lewis Hamilton, 35 de ani, a încheiat primul la Monza, reușind cel mai rapid tur de calificări din istoria F1, cu 0,069 secunde în fața coechipierului său, Valtteri Bottas

Al 94-lea pole position din cariera lui Hamilton, care îl transformă din nou în favorit pentru victorie mâine, în Marele Premiu al Italiei. El l-a devansat pe celălalt pilot de la Mercedes, Bottas, ambii plasându-se înaintea lui Carlos Sainz (McLaren) și Sergio Perez (Racing Point). Max Verstappen (Red Bull) s-a refugiat în linia a treia a grilei, alături de Lando Norris (McLaren). 

„Nu a fost cel mai ușor”, a suspinat ușurat Lewis la final. „Ați văzut cât de strâns a fost, era nevoie de un tur absolut curat. Valtteri a fost aproape, presând. Făcusem niște schimbări mari înaintea calificărilor și eram un pic stresat, dar totul a mers grozav”. 

Ferrari, out din Top 10

Niciunul dintre monoposturile Ferrari nu s-a clasat între primii 10, acolo unde anul trecut Charles Leclerc se impunea plecând din pole position. Acum, monegascul s-a poziționat pe 13, iar Sebastian Vettel doar al 17-lea, eliminat după prima sesiune a calificărilor. Germanul a făcut un prim tur, apoi a ieșit din nou pe traseu în ultimele minute, ajungând să fie blocat într-un meleu de mașini în spatele lui Ocon, fără posibilitatea de a-și îmbunătăți timpul. 

Clasamentul calificărilor în MP al Italiei

FORMULA 1. „Nu a fost cel mai ușor” » Încă un pole pentru Lewis Hamilton, al șaselea din 8 curse

Citește și alte știri de F1

Lewis Hamilton recunoaște că dominația sa din Formula 1 e plictisitoare: „Nu e deloc distractiv” + cum reacționa când Schumacher era în aceeași situație

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  06 Septembrie 2020, 01:14

Inca odata Ferrari nu conteaza! Chiar in propriul fief! Unde sunt tifosii cei numerosi ai scuderiei? Pe vremuri ne faceau capul calendar cu Schumi sau Barichelo! Acum nici nu mai privesc umilitoarele curse cred!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează