SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPE EUROPENE

Sepsi SIC merge în optimile Eurocup Women » Cea mai bună performanță a clubului covăsnean de la înființare

Annemarie Părău (dreapta) în acțiune Foto Miska Brigitta
Annemarie Părău (dreapta) în acțiune Foto Miska Brigitta

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 21:42 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 21:44

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în optimile de finală ale Eurocupei feminine, după ce a câștigat grupa G, pe care a găzduit-o în aceste zile

Sepsi și-a adjudecat clar primul meci, marți seară, scor 85-48 (30-9, 17-17, 19-4, 19-18) cu Basket Namur Capitale din Belgia. Covăsnencele au ratat șansa de a se califica încă după a doua etapă, pierzând, miercuri, duelul cu echipa franceză ESBVA Lille Metropole, scor 70-73 (21-20, 15-14, 14-16, 20-23).

Astfel, a fost nevoie de emoții în așa zisa „finală”, care a avut loc vineri seară, împotriva trupei spaniole Cadi Le Seu, duelul având miza unui loc în primele 16, "la braț" cu Lille (care și-a asigurat calificarea după ce a trecut lejer de Namur, 75-45).

Au revenit în partea a doua

Prima jumătate a partidei a fost un chin pentru echipa pregătită de bosniacul Zoran Mikes, ibericele intrând la pauză cu un avantaj de 8 puncte. Covăsnencele au reușit însă să întoarcă în partea a doua, impunându-se cu 57-50 (15-17, 11-17, 19-8, 12-8) și câștigând grupa. Cu emoții și cu o evoluție, parcă, sub așteptări, Sepsi SIC a obținut cea mai bună performață de la înființarea clubului. 

Sepsi SIC merge în optimile Eurocup Women » Cea mai bună performanță a clubului covăsnean de la înființare
Jucătoarele de la Sepsi bucurându-se pentru reușita de vineri Foto Miska Brigitta


Toate meciurile grupei G s-au disputat în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, Eurocupa feminină desfășurându-se în acest sezon, în contextul pandemiei de coronavirus, în turnee „bulă”, cu meciuri în manşă unică (în loc de sistemul clasic, cu etape săptămânale, cu jocuri tur-retur).

Pas cu pas, cu Final Four la orizont

Sepsi și Lille merg, așadar, în playoff, care se va desfășura în același sistem, cu turnee și jocuri în manșă unică: optimile și sferturile de finală în patru mini-turnee a câte patru echipe, cele mai bune urmând a ajunge ulterior în „Final Four”. Ultima campioană a României, Sepsi SIC, a participat în urmă cu trei luni în calificările pentru Euroleague Women, însă a fost eliminată de formaţia spaniolă Spar Girona. 

Citește și alte știri din baschet

Sepsi SIC, start lansat în grupele Eurocup la baschet feminin

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează