INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - SEVILLA 2-2

VIDEO + FOTO Scene ireale în Dortmund - Sevilla! Jucătorii n-au înțeles nimic: TREI decizii controversate luate de VAR la o singură fază

Minutul 52 al partidei dintre Dortmund și Sevilla a oferit un moment suprarealist. Protagoniști au fost atacantul Erling Haaland și arbitrul Cuneyt Cakir. +13   FOTO
Minutul 52 al partidei dintre Dortmund și Sevilla a oferit un moment suprarealist. Protagoniști au fost atacantul Erling Haaland și arbitrul Cuneyt Cakir.

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 22:56 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 05:31

Debutul reprizei secunde din Dortmund - Sevilla, scor final 2-2, returul optimii de finală din Liga Campionilor, a oferit un moment incredibil. Protagoniști au fost atacantul Erling Haaland și arbitrul Cuneyt Cakir. 

Golul de 2-0 marcat de Haaland în returul optimilor UCL cu Sevilla are în spate o poveste incredibilă. În minutul 48, atacantul norvegian a condus un contraatac și a marcat un gol de toată frumusețea. A pătruns în centru din partea stângă, a combinat cu Thorgan Hazard și a trimis incredibil mingea în plasă din colțul careului mic, strecurând-o pe sub mâna lui Bono. 

Arbitrul Cuneyt Cakyr a fost chemat la margine, iar nemții aveau deja emoții că golul ar putea fi anulat pentru un fault în atac. Fernando fusese doborât de Haaland într-un duel umăr la umăr înainte ca norvegianul să trimită balonul în plasă.

VAR a provocat confuzie totală în Dortmund - Sevilla

Ce a urmat a fost cu adevărat incredibil. 3 decizii controversate într-o singură fază:

  • min. 51: Golul lui Haaland este anulat! VAR a decis că golul marcat de atacantul Borussiei a venit după un fault;
  • min. 52: Cakyr acordă penalty pentru Dortmund! După ce a urmărit reluările, arbitrul turc a observat că Haaland fusese faultat de Kounde la o fază anterioară. Haaland a executat lovitura de pedeapsă, însă Bono a intervenit în două rânduri;
  • min. 54: VAR dictează repetarea penalty-ului! Arbitrul turc oprește un atac al Sevillei și se întoarce în careul spaniolilor pentru repetarea loviturii de pedeapsă. Motivul? Bono nu a stat pe linia porții în momentul în care Haaland a tras la poartă. Norvegianul a executat identic și a doua oară, portarul a ghicit din nou colțul, dar n-a mai putut interveni.
VIDEO + FOTO Scene ireale în Dortmund - Sevilla! Jucătorii n-au înțeles nimic: TREI decizii controversate luate de VAR la o singură fază
FOTO: Captură @TV Digi Sport 1

Haaland i-a enervat pe spanioli

Imediat după golul din penalty, Haaland a sărbătorit într-un mod expansiv, în fața portarului, și a provocat o încăierare generală. S-a ales cu un galben din partea arbitrului pentru gestul său nesportiv.

VIDEO cu succesiunea unică de evenimente din Dortmund - Sevilla

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga Campionilor: 

FOTO Mircea Badea a mizat o sumă importantă pe Juventus - Porto și Dortmund - Sevilla! Cum arată biletul prezentatorului

Liverpool, puternic afectată înaintea returului cu Leipzig din Ligă: „Suntem echipa extremelor”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
dora
dora  •  10 Martie 2021, 00:10
Postat de leu.mr pe 10 Martie 2021, 00:00

min 51: "Golul lui Haaland este anulat! Dar nu pentru presupusul fault pe care l-ar fi făcut norvegianul" - deci atunci de ce l-a anulat ?

Pentru ca, in prealabil, cu vreun minut, acelasi atacant norvegian fusese impins in careul oaspetilor. Faza a continuat fara ca VARul sa intervina, mingea s-a dus pana la mijlocul terenului, gazdele au recuperat, norvegianul a facut varza apararea spaniola si a bagat mingea in poarta. Dupa ce, se pare, a impins un fundas spaniol. Abia atunci VAR a intervenit. Ca urmare arbitrul a anulat golul de 2 - 0 si a acordat penalty gazdelor.

luciann
luciann  •  10 Martie 2021, 16:51
Postat de steffanel pe 10 Martie 2021, 05:47

Golul a fost anulat deoarece Haaland a faultat. Daca el era cel faultat atunci se putea lasa avantaj. Intelegi ?

Nici vorba de fault, a fost un duel umar la umar!

magic4ever
magic4ever  •  10 Martie 2021, 10:40

Fiara Haaland...daca nu are vreo accidentare urata,o sa doboare toate recordurile in UCL si la numar de goluri...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează